Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 5 725
  • 174
  •   1
Отговори
# 165
Аз имам опит с Тридерм ( същото като Бетазон Трио)заради себорея си слагам понякога в ушите и дори около устата ми се налага, около носа и прочие. Нищо няма да му стане на бебето. През кожата преминава няма и 1% от крема. Оттам сигурно няма и 0.01% да достигне до бебето.
И аз имам питане.
Здравейте ! Имам едно въпросче- последните 2-3 седмици малко поограничих храната като се храня доста разнообразно- кисело мляко, горки плодове, сурови ядки, пилешко, черен ориз, варени яйца, много зеленчуци ш прочие, тъй като по съвет на АГ трябва да се старая да ям нисковъглехидратно. 35 гс съм. Малко се притесних и че съм качила повече - около 16кг. Като цяло и съзнателно намалих порциите и усещам глад между храненията. Онзи ден видях, че съм свалила 1 кг. Мислите ли, че е опасно за бебето ?

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 16:29 от Tanya_st9

# 166
Аз бях на диета, месо и салата ядях, не чувствах глад.
Увеличи месото в порцията или самата порция, която си правиш. Не е хубаво да оставаш гладна. Аз си правих салата краставици с авокадо, само такава ми харесваше. И месо отделно. Авокадото ме засищаше, както и месото. Но без авокадо, оставах гладна. Чувствах се чудесно, не съм отслабнала, но и не качвах повече кг. И аз качих 16 кг. Изкарах си до раждането така. Диетата започнах в 8-ми месец.
Не мисля, че ако си свалила обаче, ще е проблем за бебето. Но щом си гладна, значи трябва още малко да хапнеш, докато се заситиш.

# 167
Да се гладува по време на бременност не е препоръчително. Килограми се свалят след бременността, но бременността назад не се връща.

# 168
Аз имам опит с Тридерм ( същото като Бетазон Трио)заради себорея си слагам понякога в ушите и дори около устата ми се налага, около носа и прочие. Нищо няма да му стане на бебето. През кожата преминава няма и 1% от крема. Оттам сигурно няма и 0.01% да достигне до бебето.
И аз имам питане.
Здравейте ! Имам едно въпросче- последните 2-3 седмици малко поограничих храната като се храня доста разнообразно- кисело мляко, горки плодове, сурови ядки, пилешко, черен ориз, варени яйца, много зеленчуци ш прочие, тъй като по съвет на АГ трябва да се старая да ям нисковъглехидратно. 35 гс съм. Малко се притесних и че съм качила повече - около 16кг. Като цяло и съзнателно намалих порциите и усещам глад между храненията. Онзи ден видях, че съм свалила 1 кг. Мислите ли, че е опасно за бебето ?

Зависи какво ви е теглото, но за повечето жени не е добре да се сваля по време на бременност освен ако нямате сериозно затлъстяване

# 169
84 кг. Преди бременността -68 кг . Висока съм 172 см

# 170
Не гладувай умишлено. Последните седмици гледай и да държи хубави нива на хемоглобин, особено ако ще е секцио. При мен в 34та се видя, че хемоглобинът ми е спаднал страшно много за под месец (от мисля 112 до 83). Последните седмици, заради предстоящото секцио, ме пуснаха на вливки на желязо по 2 пъти седмично, тъй като лекарят ме предупреди, че при операцията хгб най-често спада с около 20 единици и е желателно при започване на операцията да е поне 90, защото спадне ли на ниво <70 се налага в повечето случаи кръвопреливане и бях предупредена за операцията. Моят беше 83 месец преди това и ме предупреди освен вливките да опитам и максимално богати на желязо храни да ям, за да качим до безопасни нива.
Аз забременях 66/7кг, влязох да раждам 84кг и на изписването се прибрах 71кг (това за 4-5дни), т.е. останаха ми едни 4-5кг само след раждането и се оказа, че повечето е вода. Последните седмици особено и течности се задържат, та е важно да се храниш здравословно, с нормални порции (не да се яде за двама), ама не и да гладуваш нарочно.

# 171
Ям супер здравословно. Просто приемам около 2000 калории дневно. Лек дефицит е да. Но ще го коригирам.

# 172
На мен също последните седмици ми се наложи да подновя приемането на витамини заради спад на желязо на хемоглобин. Последното нещо, което ме вълнува особено сега около подготовката за раждането са килограмите ми .

# 173
84 кг. Преди бременността -68 кг . Висока съм 172 см

Нямали сте затлъстяване преди бременността, дори не и наднормено тегло, не бих ограничавала калории

# 174
Аз по-скоро бих те посъветвала да ядеш по-засищащи храни - яйца и месо. Аз накрая ядях само това и ядки. Ако изям нещо, което е да кажем плод с кисело мляко, след час пак съм гладна. А АГ го каза, защото има проблем с бебето ли? Тоест, заради това ли да се ограничаваш? И каза ли ти какво точно да ограничаваш?

Аз пиех и Билкова кръв накрая, но наистина наблегнах на яйца и месо заради хемоглобина, а и наистина е по-засищащо от зеленчуци и салати например. Разбира се, прецени си как да действаш, но това е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт