Разчитане на снимка от ехограф

 • 48 726
 • 297
 •   2
Отговори
 • Мнения: 39
Здравейте! Бих искала да попитам тези, които са виждали повече ехографски снимки с плодни сакове и ембриони от мен -  тук виждате ли ембрион или не? Това е снимка от 5 седмица и 2 дни от бременността ми. Отидох за установяване на бременност не при моят доктор, защото нямаше свободни часове. Докторката при която бях ми каза, че си отговарям за седмицата относно големината на плодния сак и че вижда жълтъчното мехурче. Честити ми и каза след две седмици да посетя отново лекар, за да се види ембрион и пулс. Да, но на снимката си виждам две "неща" в плодния сак и все си мисля, че едното може би е ембриона... И си мисля, че докторката нарочно не ми е споменала наличието му (не с лошо, разбира се). И тъй като съм чела много жени да казват, че се е виждала много, много малка точица, реших, че и моята може да е същата.

# 1
 • Мнения: 1 334
Аз също не виждам ембрион и това ми прилича на жълтъчно мехурче, но все пак не съм лекар..

# 2
 • Мнения: 4 856
И според мен двете бели точки са очертанията на жълтъчното мехурче. То си е едно голямо кръгче, а не точка.Ето примерна снимка от нета, вашето е същото, само че с по-лошо качество на снимката.

# 3
 • Мнения: 4 009
При мен в 6г.с ембрионът изглеждаше по същия начин.По спомен бяха ми го измерили около 0,26мм.едно малко продълговато нещо,а до него жълтъчно мехурче.По-късно мога да се поразровя и да ви пратя снимка.

# 4
 • Мнения: 876
Това са очертанията на жълтъчното мехурче, но не е направена хубаво снимката и затова се виждат като точици, ане като цяло кръгче. Ембриона не изглежда така.
А за точката, за която си чувала да се говори - около четвърта седмица сакчето се вижда като точица.
Рано е още за ембрионче. Много е малко и не може да го хване ехографа.

# 5
 • Мнения: 4 009
Намерих снимка.Ето това е синът ми в 6г.с.Малко е лоша снимката,но тогава дори се видя пулс.Измерен ембрион 0,26мм

# 6
 • Мнения: 39
Ахааа, сега разбирам всичките тези кръгове в плодния сак, които разглеждах в нета. И вътре, в това кръгче, което при мен не се вижда като такова, ще се види ембрионът по-късно, така ли!? А относно плодния сак, направо ме удари в челото като го видях на екрана. То си е цяла яма, никаква точица не е. 🤣

# 7
 • Мнения: 4 856
Отстрани на кръгчето ще се види ембрионът, мисля, че оттам се храни в началото, може и да си измислям 😁

# 8
 • Мнения: 134
Да.След около седмица или малко повече би трябвало вече да видите ембриончето.Имайте търпение.И при мен в началото беше така.

# 9
 • Мнения: 39
Да, сега прочетох в един сайт, също така има и снимка. ДО мехурчето е, не е вътре. Имам търпение, просто ми е много вълнуващо. С теста не беше такова вълнението, но пред кабинета усетих, колко тръпна да видя какво става в мен. След 10 дни ми е прегледа. Малко повече от две седмици е след първият преглед, но така се пада просто, за да съм си при моя доктор.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 18:27 от Viollaa

# 10
 • Мнения: 4 856
Още по-добре, ще видите голямо ембрионче и сърце. Успех!

Ето моя снимка от 7ма седмица

# 11
 • Мнения: 39
Още по-добре, ще видите голямо ембрионче и сърце. Успех!


Ето моя снимка от 7ма седмица


Добре де... А сега, на тази снимка къде е жълтъчното мехурче? Сляли ли са се? Или изчезва, като стане по-голям ембриона? Любознателна съм просто 😁

# 12
 • Мнения: 876
Не изчезва мехурчето. “Храни” бременността до пълно формиране на плацентата в 12-та седмица. Ехографа прави снимки на разрези (ако мога така да се изразя). И това което се вижда на снимката, зависи от това на какво ниво е спрял разреза докторът. Понеже в тази седмица (на последната снимка) вече е важен ембриона - фокуса е на него, а мехурчето е видимо на друг разрез.

# 13
 • Мнения: 23
Момичета, може ли малко помощ с разчитането, моля! В 5 г.с. и 4 дни док каза, че се вижда сакче и жълтъчно мехурче. Размери на сакчето 1.24см, а на ж.м 0.34см.
Мисля, че много си приличат с на Viollaa. Какво стана с теб? Всичко наред ли е?

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 07:39 от Murkata

# 14
 • Мнения: 39
Момичета, може ли малко помощ с разчитането, моля! В 5 г.с. и 4 дни док каза, че се вижда сакче и жълтъчно мехурче. Размери на сакчето 1.24см, а на ж.м 0.34см.
Мисля, че много си приличат с на Viollaa. Какво стана с теб? Всичко наред ли е?


Да, всичко е наред! Благодаря за вниманието! Лошото е, че не мога да ти помогна с твоята снимка, но резулатът от моята е това:

Две седмици и половина по-късно, какво се вижда 😃 Толкова ми е интересно какво се случва и как се развива, че искам да ходя всеки ден на прегледи 🤣 Вярвам и при теб всичко е наред. На вторият преглед ще се види вече оформено ембионче. Моето дори отговаря с пет дни повече като растеж.

Общи условия

Активация на акаунт