Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 6 897
  • 219
  •   1
Отговори
# 195
Всяка бременност е различна. Има жени, които даже не си изследват прогестерон и изкарват нормална бременност, кой знае те с какви нива са. Аз просто се включих към yonsiii1917, защото също съм си патила, а не да наплашим някого, а да се има в предвид, и че е хубаво да се проследи и обсъди с лекар все пак. Може и никакъв проблем да не направи прогестеронът.

# 196
  • София
Разрешена ли е солната стая

# 197
Разрешена ли е солната стая

Разбира се. На мен страхотно ми се отрази на перманентно запушения нос през бременността.

# 198
  • София
Да, по време на бременност набъбват лигавиците и има повече секрети,  въздухът в солната стая може да ви помогне с втечняване на секретите и лек противовъзпалителен ефект върху дихателните пътища. Но същото може да се случи и от промивки с физиологичен разтвор.

За прогестерона - не са ниски стойностите, но честно казано и употребата на прогестерон не е с напълно доказан положителен ефект. при някои помага, при други не. Може би в началото, когато се разчита на прогестерона от жълтото тяло има идея, около 12 седмица тази функция я поема плацентата...
При кървене, например, няма особени доказателства, че помага, по-скоро е за всеки случай и да се успокои бременната, че се прави нещо.
Ако сакът е без ембрион, прогестеронът няма да помогне, защото той подготвя ендометриума за имплантацията-прави "почвата" по-податлива, подпомага имплантирането.

# 199
В 25 седмица съм, напоследъл имам усещането, че коремът ми горе е по-твърд/стегнат при вървене (стоене в изправено положение). Когато стоя седнала или лежа, коремът е мекичък, но като стана усещам, че горе става по-твърд. И не, не е т.нар. Бракстън хикс, тъй като не е мигновено, а имам чувството, че е постоянно. Иначе нямам болки, нямам стягания, но ми се струва странно. Споделих на АГ, той ми каза, че било нормално матката да е по-стегната в изправено положение и да не се тревожа, защото пия Диаспорал, но все пак.. при някоя от вас да има подобно усещане?

# 200
  • София
Щом лекарят е казал, че всичко е наред, значи е.
Моята логика е, че като се изправим, заради тежестта и земното притегляне матката се опъва (долната част опъва горната)и фундусът-дъното/горната част на матката е по-опънат и съответно се усеща по-твърд. Може би зависи и от предлежанието и позицията на плода, от тонуса на мускула, позата.

# 201
  • София
За планирано секцио има изискване без лак на ноктите. Това и за маникюр и педикюр ли се отнася?

# 202
За планирано секцио има изискване без лак на ноктите. Това и за маникюр и педикюр ли се отнася?
Надали се отнася и за педикюра. Зависи в коя болница ще раждате и какви са изискванията им. И при двете ми раждания не съм махала маникюр и педикюр.

# 203
При мен нямаше - в началото казаха, че искат без, но когато ме приеха докторът ми каза, че не е проблем. Сутринта даже ми беше студено и бях с чорапи 😅 тъй като анестезиологът ме извика от стаята и ме заведе до операционната казах, че забравих да си махна чорапите, тпй ми каза да си седя с тях. Оперираха ме с хавлиените чорапи 😄 това за АГ Варна
Приятелка, която ражда в Надежда каза, че си е била с гел лак за плановото секцио.

# 204

Здравейте мами много съм притеснена от последния преглед денс…по моя календар съм в 33+1 по видеозон съм в 33+6 и това са измерванията доплера е наред и плацентата също …Да уточня бях с много нередовен цикъл

# 205
  • София
Ще се справят и да имате лак, но е по-добре да сте без. На краката слагат калцуни, те не им трябват.
Ако се налага да сте с лак, поне гледайте да е светъл.

# 206
Скрит текст:
Здравейте мами много съм притеснена от последния преглед денс…по моя календар съм в 33+1 по видеозон съм в 33+6 и това са измерванията доплера е наред и плацентата също …Да уточня бях с много нередовен цикъл
Какво поражда тези притеснения? Не виждам нищо притеснително. Аз бих се доверила на лекаря, тези измервания са доста неточни, не ги приемайте буквално. Приемаш ли протеин за бременни? ФМ добре ли са?

# 207

Не разбрах какви са ви притесненията, ще уточните ли? Че бебето върви с 5 дни напред? Та то няма лошо, първата ми дъщеря вървеше с 2 седмици напред, малката с 1 назад.
А и тези измервания не са точна наука, винаги има плюс/минус. Втората ми дъщеря преди да се роди я измериха 3,700. Роди се 3,100.

# 208

Не разбрах какви са ви притесненията, ще уточните ли? Че бебето върви с 5 дни напред? Та то няма лошо, първата ми дъщеря вървеше с 2 седмици напред, малката с 1 назад.
А и тези измервания не са точна наука, винаги има плюс/минус. Втората ми дъщеря преди да се роди я измериха 3,700. Роди се 3,100.
върви на зад като цяло с около 2 седмици по последен цикъл трябва да съм в 33+5 по измервания е 31

# 209

върви на зад като цяло с около 2 седмици по последен цикъл трябва да съм в 33+5 по измервания е 31
По това, което прочетох разбрах, че върви напред, тъй като казвате, че по видеозон отговаря на 33+6. Сега погледнах снимката.
Яжте повече протеини. Добавете и протеин за бременни. Както са ви питали по-нагоре, на ФМ всичко наред ли е? Щом доктора няма притеснения значи всичко е наред. Казвате, че и доплерите са наред, ако имаше някакво страдание за плода щеше да го покаже на доплерите. Ако и там всичко си е наред, увеличете приема на протеини, вижте и витамините как са ви.

Общи условия

Активация на акаунт