Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 96

• 7 001
  • 222
  •   1
Отговори
# 210
Овулацията може да е по-късно, а особено ако цялата бременност е вървяло седмица назад.
На тези измервания моето АГ каза, че разлика до +-2седмици не ги тревожи, защото може да е от позата на бебето, количество води, колко добър е ехографът.
Моят цикъл е точен и доста кратък, т.е. и с доста по-ранна овулация. Бебето от началото вървеше седмица напред, лекарят ми не се приетсни нито веднъж, особено щом от началото си вървеше така и съобразено овулацията.
В толкова напреднала бременност пък постоянно имаше разминавания, а от фетална, следящия АГ и този, при когото щях да раждам - на 3 различни ехографа го изкараха с различни размери в рамките на няколко дни.

Принципно е най-хубаво, ако следящият гледа на един и същ ехограф да се следи дали просто консистентно си расте.
Щом доплерът и плацентата са наред трябва всичко да е наред.

# 211

Здравейте мами много съм притеснена от последния преглед денс…по моя календар съм в 33+1 по видеозон съм в 33+6 и това са измерванията доплера е наред и плацентата също …Да уточня бях с много нередовен цикъл
Не разбрах какви са ви притесненията, ще уточните ли? Че бебето върви с 5 дни напред? Та то няма лошо, първата ми дъщеря вървеше с 2 седмици напред, малката с 1 назад.
А и тези измервания не са точна наука, винаги има плюс/минус. Втората ми дъщеря преди да се роди я измериха 3,700. Роди се 3,100.
върви на зад като цяло с около 2 седмици по последен цикъл трябва да съм в 33+5 по измервания е 31
По това, което прочетох разбрах, че върви напред, тъй като казвате, че по видеозон отговаря на 33+6. Сега погледнах снимката.
Яжте повече протеини. Добавете и протеин за бременни. Както са ви питали по-нагоре, на ФМ всичко наред ли е? Щом доктора няма притеснения значи всичко е наред. Казвате, че и доплерите са наред, ако имаше някакво страдание за плода щеше да го покаже на доплерите. Ако и там всичко си е наред, увеличете приема на протеини, вижте и витамините как са ви.
АГ не ми каза да пия протеин мога ли на своя глава да си го взема витамините са ми наред доплер и плацента също са на ред с ужасно нередовен цикъл бях забременях 48 кг и съм 165 ако е от значение от месо и яйца ми се гади и не ям още от началото ..

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 15:56 от Gabby98

# 212
Габи, нередовния цикъл има значение заради късна/ранна/неясна овулация. Аз съм с пкся, при мен овулацията е късна и цикъла е различен - понякога 30 дни, понякога 28, понякога 35 и т.н. Моето бебе си върви седмица назад от самото начало, но това е заради овулацията и е нормално. Откакто си бременна, колко пъти си ходила на лекар? Пред изоставаше ли пак или си отговаряше на седмицата бебето? Ако АГ е казал, че всичко е наред, аз не виждам причина за притеснение. Измерванията не са напълно точни, особено в напреднала седмица.

# 213
Габи, нередовния цикъл има значение заради късна/ранна/неясна овулация. Аз съм с пкся, при мен овулацията е късна и цикъла е различен - понякога 30 дни, понякога 28, понякога 35 и т.н. Моето бебе си върви седмица назад от самото начало, но това е заради овулацията и е нормално. Откакто си бременна, колко пъти си ходила на лекар? Пред изоставаше ли пак или си отговаряше на седмицата бебето? Ако АГ е казал, че всичко е наред, аз не виждам причина за притеснение. Измерванията не са напълно точни, особено в напреднала седмица.
от 22 седмица от феталната си изостава не е изведнъж доплера е нормален плацентата също

# 214
Аз не бих се притеснявала. Отиди на още мнение за твои спокойствие, ако искаш.

# 215
Щом не хапваш яйце и месо, вземи си наистина протеин за бременни да пиеш. Има мисля, че един, който си е специално за бременни.

Аз също бих отишла на още едно мнение, за свое спокойствие. Щом не е от сега изоставането и АГ не е изразил недоволство, по-скоро клоня, че няма наистина нищо притеснително.

# 216
Скрит текст:

Здравейте мами много съм притеснена от последния преглед денс…по моя календар съм в 33+1 по видеозон съм в 33+6 и това са измерванията доплера е наред и плацентата също …Да уточня бях с много нередовен цикъл
Не разбрах какви са ви притесненията, ще уточните ли? Че бебето върви с 5 дни напред? Та то няма лошо, първата ми дъщеря вървеше с 2 седмици напред, малката с 1 назад.
А и тези измервания не са точна наука, винаги има плюс/минус. Втората ми дъщеря преди да се роди я измериха 3,700. Роди се 3,100.
върви на зад като цяло с около 2 седмици по последен цикъл трябва да съм в 33+5 по измервания е 31
По това, което прочетох разбрах, че върви напред, тъй като казвате, че по видеозон отговаря на 33+6. Сега погледнах снимката.
Яжте повече протеини. Добавете и протеин за бременни. Както са ви питали по-нагоре, на ФМ всичко наред ли е? Щом доктора няма притеснения значи всичко е наред. Казвате, че и доплерите са наред, ако имаше някакво страдание за плода щеше да го покаже на доплерите. Ако и там всичко си е наред, увеличете приема на протеини, вижте и витамините как са ви.
АГ не ми каза да пия протеин мога ли на своя глава да си го взема витамините са ми наред доплер и плацента също са на ред с ужасно нередовен цикъл бях забременях 48 кг и съм 165 ако е от значение от месо и яйца ми се гади и не ям още от началото ..

Можеш на своя глава да си вземеш протеин за бременни. Той се препоръчва особено като не ядеш месо.

# 217
Можеш да го пиеш на своя глава, разбира се, той си е обикновен протеин. Щом не ядеш месо и яйца гледай да си набавяш протеин по друг начин- скир, ядки, котидж. Моята дъщеря също изоставаше с по 1 седмица още от 19-20 седмица, но както при теб всичко си беше наред с доплерите, води, плацента. Ядях много протеин, мъжа ми се шегуваше с мен, че от толкова яйца ще започна да кудкудякам😅😅 Пиех протеин на dragoon foods, растителен. Като се роди в действителност беше по-мъничка, по-скоро по-мъничка в сравнение със сестра й, иначе си се роди с напълно нормално тегло (3160гр) в 39+4. Така че няма от какво да се притесняваш.

# 218
На мен от протеиновите прахчета ми се гади даже и да не съм бременна. Не знам как ги ядат хората честно казано. А месото изобщо не е задължително - бобови, ядки, семки си имат достатъчно белтъчини

# 219
Можеш да го пиеш на своя глава, разбира се, той си е обикновен протеин. Щом не ядеш месо и яйца гледай да си набавяш протеин по друг начин- скир, ядки, котидж. Моята дъщеря също изоставаше с по 1 седмица още от 19-20 седмица, но както при теб всичко си беше наред с доплерите, води, плацента. Ядях много протеин, мъжа ми се шегуваше с мен, че от толкова яйца ще започна да кудкудякам😅😅 Пиех протеин на dragoon foods, растителен. Като се роди в действителност беше по-мъничка, по-скоро по-мъничка в сравнение със сестра й, иначе си се роди с напълно нормално тегло (3160гр) в 39+4. Така че няма от какво да се притесняваш.
при мен разликата е почти 3 седмици за това мисля че има грешка в изчислението …

# 220
Здравейте, вчера бях на втори преглед и вече се видя жълтъчно мехурче с ембрион 5 мм, видяхме и пулса.Каза че заради високите хормоните вървя  назад и затова в 6 г.с. не се виждаше нищо. Питах за прогестерона, но каза, че не е проблем и да не го изследвам пак. Все пак от прочетеното  тук ме притеснява и ще си пусна още един в скоро време. Иска другата седмица да се видим пак и вече да говорим какво следва.
Исках да питам задължително ли е да се пие протеин за бременни или става и обикновен, защото имам 2 кг грахов на My Protein и не искам да го изхвърлям, а сега и месо спрях да ям, защото ми се гади?

# 221
Протеин се пие чак края на втори триместър. Какво означава заради високи хормони вървите назад? Този АГ звучи… мда.   Иначе става граховия протеин, но спокойно, аз съм вегетарианка и не съм имала проблем и без протеин. Рано му е отсега. По-добре намерете читав АГ и се съветвайте с него.

# 222
Че сигурно съм имала по- късна овулация заради стойностите над нормата, но каза, че ще говорим подробно другата седмица. Иначе аз доскоро тренирах и го пиех и сега не знам противопоказен ли е ако си продължа приема?
Протеин се пие чак края на втори триместър. Какво означава заради високи хормони вървите назад? Този АГ звучи… мда.   Иначе става граховия протеин, но спокойно, аз съм вегетарианка и не съм имала проблем и без протеин. Рано му е отсега. По-добре намерете читав АГ и се съветвайте с него.

Общи условия

Активация на акаунт