Череши, ягоди и вишни за малки сладки Августовски мишки

• 17 369
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
здравейте мами.
Аз си мислех, че вече съм се оправила, но явно от жегите и бутаницата в автобусите днес ми стана много зле. Кръвното ми падна, прилоша ми и ми тече кръв от носа. А.г ми даде още 1 месец болнични. Хората по автобусите са ужасни скотове. Никой не става и като слизах от автобуса се издр... Sick.(дано никоя мама не 4ете това докато хапва ).
Абе да си бъдеща майка хич не е лесно. #CrazyА и с това общество от безсърде4ни хора, какво да се очаква.
Жужка дано се оправиш. Все повече ще ставаме  мамите с оплаквания. Аз откакто си седя в къщи нямам схващания на краката и подувания. Явно е било от седенето по бюрата.
Искам да ви попитам  за един належал въпрос. Имам болничен от 3 май, а  на 7 май  ми връчиха новата заповед за назначаване. Дали договорът ми ще е невалиден понеже се водя по болнични? Вече не ми е ясно. Тази от Личен съства каза, ще ако може да ми го преправи докторката, но се оказа, че това е невъзножно.Ако някой е в час с трудовите договори да ми пише. Моля ви.

Последна редакция: чт, 10 май 2007, 15:24 от sladkish4e

# 151
 Сладкишче - само почивка му е майката. Сега като си имаш един месец болничен, после 45 дена преди раждане и хоооооооооооп бебче  Hug Пази се много и почивай  Heart Eyes

# 152
  • Ланкър, планините Овнерог
Сладкишче, много е неприятно това, което казваш. Аз явно съм от късметлийките, на които в градския транспорт им стават. Определено не мога да с еоплача/пу-пу/. И на мен преди около месец ми тече кръв от носа, но знам, че е нормално.

Не е лесно да си бъдеща, но още по-трудно е да си настояща мама.

# 153
Здравейте,
Енти, много се радвам за теб и бебока   bouquet
sladkish4e знам какво ти е. Всеки ден пътувам с маршрутка до работа и обратно и чакам по 30 мин, за да се кача в по-празна, просто защото съм убедена, че НИКОЙ няма стане! Поне досега винаги ( без веднъж ) се оказвам права за съжаление. Дори съм пътувала в маршрутка, в която 10-15 мин. бях единствения прав пътник ?!? Ама какво да се прави...
Надявам се да се чувстваш по-добре вече.
Искам да попитам тези от вас, които пият Пренатал на Джеймсън, всеки ден по едно хапче ли взимат и правят ли си почивки както някй написа по-горе: 20 дни пие витамини , 10 не?

# 154
Искам да попитам тези от вас, които пият Пренатал на Джеймсън, всеки ден по едно хапче ли взимат и правят ли си почивки както някй написа по-горе: 20 дни пие витамини , 10 не?
Аз пия Пренатал но на Хипо и а.г ми каза по 2 пъти на ден -20 дни.После се прави почивка и ако докторката реши можеш да го продължиш.

# 155
sladkish4e, мерси за бързия отговор. Аз пия витамини от може би 2 месеца, но никой не ми беше казал за почивките. Ще взема да ги спра за малко:)

# 156
  • UK
Мегита, и на мен много ми хареса спалнята. Целият комплект ли сте купили или само спалнята. Много е хубаво като комбинация.

Само спалнята защото скрина е много плитък и не ми върши работа а гардероба са му много неудобни крилата... скрим взехме ама друг сега мъжо и майка ми се борят с него в другата стая  Joy...

mari_eta днес ни се обадиха, че утре ще ни я доставят така, че заедно ще сглобяваме  Hug

# 157
  • София
Привет на всички!  bouquet
 Аз днес бях на ЖК и съм много щастлива,  бебка е добре и се развива нормално. Питах лекарката за болките в слънчевия сплит, обясних и че е тапа болка и при допир боли - каза ми шеговито да не се пипам и няма да ме боли. Не ми взимаха кръв -размина ми се срещата с вампирите в лабораторията / обикновено ми дупчат и двете ръце #Crazy/. Трябва да си пия още месец хаповете за анемията за да могат да се направят адекватни изседявания.

# 158
Благодаря за топлия прием момичета newsm03
и аз накрая се реших да се включа, а не само да черпя инфо от вас Laughing
темичките са много приятни и полезни. много ми помагате супер сте! smile3521
а и да добавя че ми е първа бременност и съм на 26год

# 159
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ох моми4ета, за какви дини и пъпе6и заговорихте, имайте милост. Ло6ото е, 4е не е трудно тук да си ги купя, а 4е покрай темата за тях ми се допи джин с тоник, а по този вапрос немога да си угодя  Cry.
Абе незнам дали си втълпявам, ама в4ера след консултацията, като ми казаха 4е си ми расте корема и ве4е днес ми се вижда по-голям  Laughing. Ех, какви ги вър6и моята главааа, ама може пък и да е пораснал.

# 160
  • Пазарджик
Здравейте  Hug
Леле колко сте изписали   bouquet Браво на вас.
Сега подред:
Енти, мила, толкова се радвам, че всичко е ок при теб. От сега ти пожелавам една лоша мисъл да не минава през главичката ти и да се наслаждаваш докрая на прекрасна бременност  Hug
Тиги, едно голямо БРАВО - така трябва, с положителна нагласа да се гледа не нещата.
Мегита, спалнята е супер направо. Толкова ви завиждам, че вече сте почти готови - а ние не сме и почнали дори  #Crazy
Сонита, тераската ти е вълшебна. Като сложите и масичка със столчета - муцка направо ще стане.
Поли-Моли, бактерии в урината може да се получат от много неща. Много често срещана при бременните жени е така наречената безсимптомнна (или асимптомна) бактериурия - имаш бактерии в урината без да те боли нищо, без да ти пари, баз да има каквито и да е индикации за проблеми. Вероятно се получава от факта, че пикочния мехур не може да се изпразни напълно, тъй като го притиска матката. Не е страшно - лекува се. Но задължително с антибиотици. И то като се установи, веднага трябва да се пият. Установяват се със стерилна урина, защото може да се окаже, че пробата е замърсена от външни фактори разни или например, ако имаш вагинално течение от гъбички или бактерии. Ако се установи в стерилната урина бактерии над определено ниво, то те се определят какъв вид са и се прави антибиограма - към кои антибиотици е резистентна бактерията и към кои не. След това докторът ще ти предпише антибиотик. Но задължително трябва да се подчертае, че става въпрос за бременна, защото на мен например изобщо не бяха забелязали, че на направлението си пише и бяха изследвали 6 антибиотика, от които само 1 ставаше за бременни. Най-безопасен за бременни е Аугментина . Аз лично пих Панцеф - мисля, че беше от групата на цефалоспорините, трето поколение, тъй като тъпата докторка, дето е правила антибиограмата изобщо не е видяла, че съм бременна и съответно изобщо не е намерила за необходимо да изследва с аугментин. Но ако се установи, при всички положения трябва да се пие антибиотик, тъй като може да се усложнят нещата - да се стигне до цистит или по-лошо - пиелонефрит. Ако те интересува повече инфо мога да ти пратя линк към една статия Инфекции на пикочо-половата система при бременни жени - препоръки за поведение от Доц. д-р В. Маджова - Катедра по Обща Медицина, Медицински Университет – гр. Варна
Аз пих в 5-тия месец антибиотици, после ходихме на ФМ - бебонито си е екстра. Вече нямам бактерии в урината. Просто трябва да се лекува.  Hug

Стана много дълго, извинявам се. Имам страшно много работа и не ми остава време и да ви изчета, но се пробвам де  Grinning От нас много усмихната вечер ви желаем   bouquet

# 161
  • София
sladkish4e, колкото до договора ти за работа е много гадно - трябва да имаш поне 7 отработени дни на новия ти трудов договор, за да ти го зачетат и после може да излизаш болнични, отпуска и т.н.
На мен това ми го казаха нашите юристи на работа - при назначаването ми- аз исках да изляза пак по полагащото ми се майчинство ( от ноември - когато се върнах на работа до април, тогава Лазар стана на 2 год.), но ми казаха да отработя 7 дена и тогава, иначе си губя работното място.
Успех, дано съм ти била полезна Hug

# 162
Здравейте мами newsm51
Мегита страхотна спалня.
Сонита като видях ваничката, как ти е паснала, още повече се влюбих в нея хавлийката с жабките е супер newsm74
На мен днес ми е много тежко, едвам си поемам въздух.А от снощи ме почнаха едни болки, пих нош-па, но без ефект, на която и страна да се обърна все ме боли под бебо. Дали е от тежеста smile3506 и на всичко това отгоре язвата ми ще ме убие скоро време. Някой има ли подобен проблем? Тва нош-па въобще не ми помага

# 163
  • В светлината на слънцето
Аз не правя никакви почивки при пиенето на витамините. Изрично питах за това доктора си и той каза, че не се правят почивки. Но явно зависи и от индивидуалното състояние.  newsm78

Момичета, аз отивам на доктор да видим бебчо. Пак ще е весело, тъй като Теди изяви желание да идва с нас. И от сутринта е започнала с уговорките, че вече е време да вадим бебо.  Mr. Green Утре ще докладвам как е минало.

# 164
  • Златна Добруджа
Здравейте отново  newsm03
Голяма разходка му дръпнах днес - от 12 часа съм по улиците та досега /изключвам сутринта ЖК/  Mr. Green Гледам да се движа много в това хубаво време.
Жужка, Персиа, дано да се задържим в отбора на бебките до август  Grinning Нали и на мен днес ми препотвърдиха розовия пол, че се вълнувам заедно с вас.
Мариета, утре да се отчетеш. Ще стискам палци  newsm51
От останалите, които утре също са на консултация - щом се приберете и веднага да пишете  yes

Днес всички сте в добро настроение, което много ме радва  Hug

Аз пак трябва да изляза - този път на открит урок по английски на малкия  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт