За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 7 133
  • 320
  •   1
Отговори
# 300
Абе, жената си знае най-добре какво й е било и какво е сега. Доволна си е и споделя положителен опит. Какво, как, що, ние може само да гадаем Blush

# 301
  • Melmak
Проблемът с коликите при нас беше много жесток и илачи не помогнаха никакви. Мога ферман да напиша какво сме опитали, ами нищо. На лекари, на какво ли не бяхме. Просто период. Ама сложихме ротавирусната и нещата се върнаха пак към зле. И след двете дози по 14 дена беше трагедия. Коликите отминаха и с втората доза се върнаха брутално. Детето се дереше пак по цяла нощ.
Така че за коликите ми е ясно, че нищо не помогна, а ваксината беше с много неприятен страничен ефект (но не съжалявам, че я сложих).
Сега нощем спи с 1 събуждане за мляко и се успива пак.

# 302
Моето бебе имаше много тежко колики и плачът му ставаше още по- силен от недоспиването. Плюс това, кърмата ми се регулираше през първите два месеца и той си беше и гладен, макар и сучещ на час.

# 303
И при нас коликите тъкмо бяха взели да отминават, сложихме първата доза на ротавирусната и се върнаха брутално, после пак поотминаха - втора доза и айде пак 😄 Облекчаваха го при нас Омнибиотика и Абоколикен, но според мен просто си отмина като период. Завиждах на всяка жена, която кажеше, че са поспали вечерта. При нас сучеше пп 40мин, после дохранвахме с мляко, защото така и не стигаше кърмата, гърдите ми оставаха празни, а той ревеше за храна, т.е. по 1 час ядеше и за капак всяка вечер от 23ч като по часовник се почваха коликите до 5ч сутринта без да спре - постоянно някой го държеше на ръце в този диапазон, и нямаше успокояване, пукаше му коремчето, извиваше се. Успявахме да легнем да поспим от 5 до 7, когато пак се будеше да яде още 1 час 😆 Сега ми е смешно, ама миналата година първите му месеци ми минаха на магия с бели петна, защото и през деня не спеше, в количката не искаше да легне, та разходките бяха 5мин преди да изпадне в истерия, после недоспала бутах празна количка с една ръка, а в другата държах малкия ревльо и всички се обръщаха да ме гледат из квартала.
Никак не харесвам или приемам консултантите по сън, следене и записване до минута, ама ако някоя е пробвала и в крайна сметка е намерила решение на проблема за техния случай, то поне с нещо са били полезни. Всяко бебе е различно, всяка жена различно минава през този период, някои са по-спокойни и приемат добре безсъние, на другата бебето спи и въобще не знае за какво става въпрос, та каквото на която помогне.

# 304
Колко ми е познато... Само че аз забелязах връзка с ваксината за дифтерия ( няколко валентната), а не с тази за ротавируса. При нас коликите се получиха и от това непрестанно ядене на час по час Smiley Но без него нямаше да има кърма.

# 305
И при нас коликите тъкмо бяха взели да отминават, сложихме първата доза на ротавирусната и се върнаха брутално, после пак поотминаха - втора доза и айде пак 😄 Облекчаваха го при нас Омнибиотика и Абоколикен, но според мен просто си отмина като период. Завиждах на всяка жена, която кажеше, че са поспали вечерта. При нас сучеше пп 40мин, после дохранвахме с мляко, защото така и не стигаше кърмата, гърдите ми оставаха празни, а той ревеше за храна, т.е. по 1 час ядеше и за капак всяка вечер от 23ч като по часовник се почваха коликите до 5ч сутринта без да спре - постоянно някой го държеше на ръце в този диапазон, и нямаше успокояване, пукаше му коремчето, извиваше се. Успявахме да легнем да поспим от 5 до 7, когато пак се будеше да яде още 1 час 😆 Сега ми е смешно, ама миналата година първите му месеци ми минаха на магия с бели петна, защото и през деня не спеше, в количката не искаше да легне, та разходките бяха 5мин преди да изпадне в истерия, после недоспала бутах празна количка с една ръка, а в другата държах малкия ревльо и всички се обръщаха да ме гледат из квартала.
Никак не харесвам или приемам консултантите по сън, следене и записване до минута, ама ако някоя е пробвала и в крайна сметка е намерила решение на проблема за техния случай, то поне с нещо са били полезни. Всяко бебе е различно, всяка жена различно минава през този период, някои са по-спокойни и приемат добре безсъние, на другата бебето спи и въобще не знае за какво става въпрос, та каквото на която помогне.

Все едно описвате едно към едно текущата ми ситуация. Направо съм отчаяна и на ръба на моменти. До кога бяха при вас коликите?

# 306
Около третия месец отшумяха.

# 307
  • София
Вечер много бебета са киселяци и искат да сучат през половин час. Това не значи, че не им стига кърмата.
Плачат по-скоро от претоварване, тревога и умора. Спи им се, но не могат да се успокоят сами. Затова искат да сучат много често и накрая се уморяват и заспиват. Изпиването и на шише с мляко не значи, че не са се нахранили от гърдите Wink Пиша го, преди някой да го е написал Satisfied
Типично вечерно поведение е и за добро или зло, изходът е да се примирим, да седнем с нещо з ахапване, да пуснем филм и бебето да ни е на гърдите цяла вечер. В един момент минава този период.
Едното ми дете имаше силен рефлукс, та и това не беше вариант, защото повръщаше по 4-5 пъти след всяко хранене. Та вечер обикновено повръщаше, бършехме, ревеше, защото не може да засуче и накрая заспиваше от изтощение. Някъде след 12 се събуждаше пак, сучеше по-спокойно, повечето пъти не повръщаше и се успокояваше до рано сутринта.
Всяка вечер плачеше от 18 до 19 и 30 Smiley После пак, но най-силния рев беше в този диапазон.Не бих казала, че бяха колики...по-скоро от рефлукса и някакво емоционално претоварване. Това спря някъде към третия месец.
Никога не съм полагала никакви усилия да ги уча на нещо относно съня - гледала съм ги еднакво, но имаха различни навици. И в един момент дорасваха да спят повече, да не плачат. Единия ме е будил по 16 пъти на нощ, другият спеше, но се събуждаше окончателно в 4 сутринта и не заспиваше до 10(за мен по-лошия вариант).
В един момент спряха. Единствено организирах ежедневието си възможно най-удобно и да ми е лесно - спяхме си заедно, бебеносех, спяха, където сварят, за да мога да си върша работа и да имам социален живот.
Никога не съм се прибирала да ми спи бебето Smile Абсурд да си подчиня ежедневието на дремки, броене и подобни.
И като цяло, въпреки че е имало моменти и периоди с будене, не много спане - оцеляхме и чесно казано и тогава не ми е било особена драма. Аз предпочитах да се събуди няколко пъти нощем, но да стане в разумно време. Давах да суче и за 3 секунди заспивахме, но държах да не ме събуди в 4-5 сутринта напълно Laughing Малкият го правеше това за някакъв период, оцеляхме все пак.

# 308
Амин!
Вечер много бебета са киселяци и искат да сучат през половин час. Това не значи, че не им стига кърмата.
Плачат по-скоро от претоварване, тревога и умора. Спи им се, но не могат да се успокоят сами. Затова искат да сучат много често и накрая се уморяват и заспиват. Изпиването и на шише с мляко не значи, че не са се нахранили от гърдите Wink Пиша го, преди някой да го е написал Satisfied
Типично вечерно поведение е и за добро или зло, изходът е да се примирим, да седнем с нещо з ахапване, да пуснем филм и бебето да ни е на гърдите цяла вечер. В един момент минава този период.
Едното ми дете имаше силен рефлукс, та и това не беше вариант, защото повръщаше по 4-5 пъти след всяко хранене. Та вечер обикновено повръщаше, бършехме, ревеше, защото не може да засуче и накрая заспиваше от изтощение. Някъде след 12 се събуждаше пак, сучеше по-спокойно, повечето пъти не повръщаше и се успокояваше до рано сутринта.
Всяка вечер плачеше от 18 до 19 и 30 Smiley После пак, но най-силния рев беше в този диапазон.Не бих казала, че бяха колики...по-скоро от рефлукса и някакво емоционално претоварване. Това спря някъде към третия месец.
Никога не съм полагала никакви усилия да ги уча на нещо относно съня - гледала съм ги еднакво, но имаха различни навици. И в един момент дорасваха да спят повече, да не плачат. Единия ме е будил по 16 пъти на нощ, другият спеше, но се събуждаше окончателно в 4 сутринта и не заспиваше до 10(за мен по-лошия вариант).
В един момент спряха. Единствено организирах ежедневието си възможно най-удобно и да ми е лесно - спяхме си заедно, бебеносех, спяха, където сварят, за да мога да си върша работа и да имам социален живот.
Никога не съм се прибирала да ми спи бебето Smile Абсурд да си подчиня ежедневието на дремки, броене и подобни.
И като цяло, въпреки че е имало моменти и периоди с будене, не много спане - оцеляхме и чесно казано и тогава не ми е било особена драма. Аз предпочитах да се събуди няколко пъти нощем, но да стане в разумно време. Давах да суче и за 3 секунди заспивахме, но държах да не ме събуди в 4-5 сутринта напълно Laughing Малкият го правеше това за някакъв период, оцеляхме все пак.

# 309
100%. Аз пробвах в началото да следя прозорци на будуване и други такива - ами напълно безсмислен стрес. Като спи, спи. Давам гърда, ако заспи, значи и се спи, ако не, значи не и се спи. Толкова. И е спала доста през нощта, и се е будела на всеки час. Каквото такова

# 310
Оххх, как ми олекна като ви чета 😅 И аз в началото се побърквах с едно приложение за сън, цъках като луда, яко стрес. В момента, в който го оставих и почнах да се водя по детето.. рай! И аз се успокоих, и бебето.

По повод едно мнение по-нагоре за ротавирусната - при детето се отрази доста зле, но в нито един момент не съм съжалила, че я сложих. Много му се раздразниха червата, получи разстройство и оттам започна да има кръв в акото. Гастрото предписа ентерол, който направо ни разказа играта - обърна го на тежка непоносимост и яко повръщане. Обаче всичко мина бързо. И сега като се замисля и погледна няколко месеца назад - да, стрес е, паника е, но МИНАВА и нещата се нормализират.

Обичайте си децата и не се занимавайте с глупости, които ви докарват излишен стрес 🤍

# 311
GALVAL, при нас май също с пикове и спадове до около 3-я месец. На месец и половина уж започнаха да се успокояват, сложихме първата доза рота на 2м и започна наново, после докато се успокои на 3м сложихме втора доза и отново се почна, но малко по-слабо.

При мен кърмата наистина не стигаше, още в болницата качваше едвам 10гр на ден на кърма, вкъщи минахме и на тегленето с везна, почти не качваше само на кърмата. С цедене също едвам имах по 60 сумарно от двете гърди (веднъж май най-много 100мл и то на втория месец), а той като сучеше постоянно заспиваше и беше супер бавен. Имах проблеми с пролактина и хипофизата отпреди бременността още. Кърмата ми наистина беше малко, а малкият много ленив, никога не се е успокоявал от сукане, отделно биберон също въобще не прие, просто храненията бяха ужасно дълги при нас.

# 312
Е, има и майки, които им докарва стрес да нямат график по час за спането. Просто всеки да намери неговия баланс е най-добре.

Ротавирусната и при нето се отрази зле, но не съжалявам, че я сложих също.

# 313
Момичета, имам питане за акнето при новородени. На 16 дни е малкият и от 2-3 дни има акне, като според мен се влошава с всеки ден. Педиатърът не му обърна никакво внимание и каза , че е козметично , но изглежда доста зле и не знам докога да го чакам да отмине. Изцяло на кърма е, на поискване. Чудя се дали не се влошава от нещо , което ям . Имате ли опит и знаете ли кое може да го активира ? Уж трябвало да отмине бързо, а аз имам чувството, че всеки ден се събужда по-обострено.

# 314
Моето бебе е кърмено и имаше силно акне. Миех го с преварена вода, отмина. Споко!

Общи условия

Активация на акаунт