За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 7 244
  • 330
  •   3
Отговори
# 270
Да, за режим съм съгласна. Аз говорих конкретно за самостоятелното заспиване. Тоест, слагаш си го в кошарата, излизаш и той до 5 минути е заспал.

# 271
Хаха, при две деца, този фокус не ми се е получавал досега😂😂

# 272
Не ползвам СМ от както родих, но Бога ми, всеки път като вляза на втората секунда ми излизат такива неща, точно за това.

Йоана я блокирах, защото просто не издържах непрестанно да ми излиза. Нямам мнение за нея като специалист, обаче рекламата е много досадна.

# 273
Всяко бебе си има собствен режим и си показяа по негов си начин кога е изморено, гладно или нещо му е досадно. Универсалния "език" при мен не сработи. В времето си го научих.
В началото заспиваше на мен и после го местех в кошарата. После не желаеше да заспива нито на мен, нито в ръцете ми, но съм там до него, дълъг период беше. В послесния месец (между 8ми и 9ти) започна отново да иска на ръце, но започна да си търси бибата, преди не я искаше. Но имахме пътувания, почивка, смяна на обстановка, зъби, доста промени и мисля, че това му е донесло някакъв стрес от нейвестното. Сега на моменти пак почва да не желае много дълго носене или изобщо, важното е да съм до него, я вода, я малко мляко и заспава.
Както има захранване водвно от детето, така и отглеждането му е хубаво да бъде водено от него. В разумните и безопасни граници разбира се.

# 274
Не ползвам СМ от както родих, но Бога ми, всеки път като вляза на втората секунда ми излизат такива неща, точно за това.

Йоана я блокирах, защото просто не издържах непрестанно да ми излиза. Нямам мнение за нея като специалист, обаче рекламата е много досадна.
И при мен замина в блокаж😂 Още като й видях пост: ,,Бебетата нямат колики, имат проблем с режима”😂 или ,,Бебетата не се събуждат от зъби, имат проблем в режима”😂

# 275
И при мен е блокирана поради същата реклама 😅 Или трябваше да се свържа с нея да я питам как бебето спи идеално, буди се щастливо, сам си докара интервалите на будуване и лягане, но в момента, в който започне активно избиване на зъб - започва будене на половин час, рев, сълзи, дране на венеца до кръв. Не на всяко бебе му избиват лесно зъбите, а на моя са големи мъки за него.

Иначе имаше период, в който пробвах да следя интервали, всичко по някакви препоръки, да следя и т.н - пълна греда 😂 Накрая просто го оставих да си става и ляга, когато иска, започна да си заспива сам и даже да рита да го пусна, ако преди това съм го държала. От годинката някъде като му се доспи просто отива, качва се на дивана или леглото ни, подпира глава и си показва, че му се спи. Обличам го и го оставям на леглото му - не заспива за 5мин, но започва сънено да се върти, да се търкаля, по корем, седнал, накрая просто заспива.
Първите месеци заспиваше само на ръце иначе.

# 276
Еми, аз си мисля, че ако бебето има повече дремки през деня, значи наваксва вечерта. Отделно, понякога важи правилото - колкото повече толкова повече, демек повече сън води до още повече. Моето бебе се успокоява с мен. Заради кърменето, което беше трудно в началото, а поради мои лични убеждения, не въведох биберон. Детенцето ни е много впечатлително и вентилира емоциите си гушнато в мен. А като го оставя в леглото сам, той щурее. Днес се беше обърнал по корем и крачетата му висяха през решетките. Еми, каквото, такова. Буди се около 1 и плаче много. Зъбки ли са, интервали ли не свързва, не знам. Вдига си крачетата постоянно и това го разсънва.

# 277
  • Melmak
Аз всеки ден благодаря, че се свързах с консултант. Толкова бях на ръба на силите си, че не издържах. Детето ревеше с часове денем и нощем, аз го водех на лекар, за да ми обясняват как му няма нищо. Консултантът ми помогна да разбера къде греша и сега детето спи и почти не реве. Дали можех да постигна резултат с четене сама и без консултант? Сигурно да, но като не съм спала нормално откакто съм я родила, нямах сила и мозък да откривам топлата вода сама.
Бихте ли споделили къде се оказа, че грешите?

Оказа се, че греша, като не я доприспивам. Не знаех, че децата на тази възраст спят на цикли по 30 мин, които не могат да свържат. съответно сутрин заспива за дрямка, буди се след 30 мин, така няколко дремки по 30 и яко реве. Следобяд вече спи 2 часа непробудно и все кисела. Нямаше добър режим, вече месец работя с консултанта и изградихме добър режим. Спи по 5 ч-5 ч и 30 минути денем.

# 278
Аз всеки ден благодаря, че се свързах с консултант. Толкова бях на ръба на силите си, че не издържах. Детето ревеше с часове денем и нощем, аз го водех на лекар, за да ми обясняват как му няма нищо. Консултантът ми помогна да разбера къде греша и сега детето спи и почти не реве. Дали можех да постигна резултат с четене сама и без консултант? Сигурно да, но като не съм спала нормално откакто съм я родила, нямах сила и мозък да откривам топлата вода сама.
Бихте ли споделили къде се оказа, че грешите?

Оказа се, че греша, като не я доприспивам. Не знаех, че децата на тази възраст спят на цикли по 30 мин, които не могат да свържат. съответно сутрин заспива за дрямка, буди се след 30 мин, така няколко дремки по 30 и яко реве. Следобяд вече спи 2 часа непробудно и все кисела. Нямаше добър режим, вече месец работя с консултанта и изградихме добър режим. Спи по 5 ч-5 ч и 30 минути денем.
Ехаа, това е много дневен сън. На колко е бебето? Моето е на 4 м и гледам да няма повече от 4 ч дневен сън.

# 279
  • Melmak
Прави 4 м след няколко дни. От месец работя с консултанта. Спи по 4:30-5:30 ч дневно, като повечето пъти спи между 5 и 5:30 ч дневно.

# 280
Прави 4 м след няколко дни. От месец работя с консултанта. Спи по 4:30-5:30 ч дневно, като повечето пъти спи между 5 и 5:30 ч дневно.
Явно нощния сън е по-кратък, защото при 11 ч нощен сън и 5-6 ч дневен е прекалено много за бебе на 4 м. Попринцип на тази възраст консултантите препоръчват 10-11 ч нощен сън и максимум 4 ч дневен и дрямка не по-дълга от 1:40-2 ч.

# 281
Всяко бебе е различно. Като се почне с това колко "трябва" да спи едно бебе. Ами диапазонът е много голям и няма две еднакви бебета

# 282
  • Melmak
То бебето няма 4 месеца още, беше на 3 като почнахме с режима. Сега в четвъртия ще мине на 4 дремки най-вероятно, но когато е готова за това. Нощем спи по 11 часа. За мен не е много, а и явно за нея, защото не знам как бих могла да я накарам да спи, ако не иска или ако е много за нея. Даже ако спи по-малко денем е много нервна.

# 283
  • София
Децата спят различно. Вижда ми се нередно да будят детето си, когато спи, защото консултантът по сън така е казал. Но по принцип смятам, че консултантите по сън са голяма смешка (има и доволни родителите, разбира се). Не знам как много майки и татковци се водят по бебето, когато го захранват, но изобщо не се съобразяват с него, когато става въпрос за съня.

# 284
Децата спят различно. Вижда ми се нередно да будят детето си, когато спи, защото консултантът по сън така е казал. Но по принцип смятам, че консултантите по сън са голяма смешка (има и доволни родителите, разбира се). Не знам как много майки и татковци се водят по бебето, когато го захранват, но изобщо не се съобразяват с него, когато става въпрос за съня.
Аз будя от сън, ако не събудя може да откара 3+ часа, което за нейната възраст не е окей. Ако не събудя след това ще трябва да се успиваме по нощите. Аз също не съм фен на консултантите, но съм ,,за” детето да има някакъв режим, който работи за самото дете, за да може и деня да не е хаотичен и да има някаква предвидливост. Оставях да спи ,,колкото иска” до третия месец, след това започнах да създавам режим и съответно да будя. При някои деца може да е окей да си спят по 5-6-7 часа на ден, да нямат режим и подобни, но при моето това не действа.

Общи условия

Активация на акаунт