Да си домакиня е призвание, не всяка жена става

• 15 707
  • 561
  •   1
Отговори
# 420
Как' Сийка, много люта Вашата снаха )))) При нас има правило, че се спазва реда на дома. Няма сръдни кой как го хранят, стига да е сит и доволен)))) А тя и майка ми си залита по здравословното хранене, по- скоро аз им позволявам повечко шоколад и сладолед - ама то цял живот като са ме зобали с овесени ядки и ябълки, сега си наваксвам))))

# 421
А, снаха. Не си чела явно в свекървенската тема. Laughing

# 422
  • По света и у нас
Навремето носех ризки на работа и естествено гладех, уви гладенето приключи някъде в 2012та, май спрях да нося ризи и блузи от мачкащи се материи. На мъж да съм гладила веднъж.
В живота си чаршаф или кърпа не съм гладила, не ми минава през акъла подобно нещо.

# 423
Или чорапи. Кой, за Бога, ще глади чорапи? Или бельо? Чаршафи и кърпи да гладиш - безпредметно е.

# 424
  • Варна
Или чорапи. Кой, за Бога, ще глади чорапи? Или бельо? Чаршафи и кърпи да гладиш - безпредметно е.

Оооо, има, има. Познавам такива от години и все още не мога да повярвам.

# 425
Майка ми е на 80 години и наскоро спря да глади чаршафи. Калъфки за възглавници и кърпи глади още.

# 426
Аз понякога имам разни вдъхновения за гладене и тогава гладя и чорапите,  ама минава поне час, докато приключа и така се разгорещявам, че ставам за къпане. Откъде толкова време всеки ден?!

# 427
От Инглиш хоум скоро взехме чаршафи. Долните и пликовете стават, обаче калъфките изглеждат като сдъвкани след пране. Много дразни окото. На всичко отгоре трудно се опъват за хубаво гладене. Добре, че са ни предвидени само за гости, а гости с преспиване имаме много рядко.

# 428
Много мразя също събирането на багажи за почивка/екскурзия. По-досадно от това е само оправянето на багажа след почивка.

# 429
  • SF
И играта на шах пред камината ще продължи точно 45 секунди.

# 430
  • 2860 км северно от Екватора
В момента стягам багаж за България.
Приятно е. На връщане обаче е досадно. Като цяло след отпуски е гадно да вършиш рутинни дейности.

# 431
Аз събирам багаж, за себе си. Децата сами си приготвят нещата, аз само проверявам преди да приберат по куфари и раници. Мъжът ми също сам се справя.
Стрес ми беше, докато бяха малки децата, сега бива.

# 432
Моя багаж стягам по списък, за да не забравя нещо. Винаги се стресирам и започвам седмица предварително да подготвям неща по списъка. Преди 17-18 години, когато тръгнах за 3 дни към морето по работа, разбирай не съм взела бански; пристигнах, метнах раницата и като излязох от банята, установих, че не съм взела и никакво бельо. Обаче си носех сешоара Grinning Докато имахме котка, включвах и котешките дреболии в списъка, ако ще пътува с нас.

# 433
  • София
За багаж съм си изработила ефективна стратегия. Имам си готови списъци в телефона, според сезон и времетраене на пътуването, понеже пътуваме много. Носим минимум неща и всеки си събира неговия. Със списък хем е бързо, хем не забравяш основното.
След връщане вкъщи е закон, че с влизането всеки има максимум 15 Мин да си оправи багажа - кое в шкаф, кое в пералня/кош за пране, но да не прескачаме чанти и куфари. Колкото по-бързо се оправят нещата, толкова по-добре, иначе се почва размотаване с дни.

# 434
  • София
Иска отделно пране. Айде няма нужда. Пък и аз харесвам шарени чаршафи.
Никога не съм прала отделно. Освен ако не пера нещо на 90 градуса, което се случва мноого рядко.

Багаж събирам за 10 мин. Пътувала съм наистина много и само, когато отивам на морето за 4 месеца багажа ми отнема половин час.

Общи условия

Активация на акаунт