ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026 - Тема 5

• 23 728
  • 473
  •   5
Отговори
# 465
Някой, който е минал по този път, би ли разяснил как стои въпроса с класиранията и кандидатстване за следващо. Ние сме кандидатствали в СУ, МУ София, Плевен, Пловдив и Варна.Кандидатстваме медицина. Само в Пловдив сме писали и дентална за второ желание. Ако не ни приемат на първо класиране, автоматично ли кандидатстваме във второ или? Ако са ме приели как разбират останалите университети, че няма на кандидатствам във второто, респективно третото им класиране? Искат ли някъде депозиране на дипломата за участие във второ класиране/трето? Защото, ако я искат трябва да се насочиш към един и губиш възможността да участваш в класиранията на другите унита? Или бъркам? Ще съм благодарна за повече инфо по този въпрос.

# 466
Специално за УНСС разбрах, че депозираш дипломата, ако искаш участие във второ класиране. В Техническия не приемат документи с придружител и не разбрах  как става второто класиране.

# 467
  • у дома...
Специално за УНСС разбрах, че депозираш дипломата, ако искаш участие във второ класиране. В Техническия не приемат документи с придружител и не разбрах  как става второто класиране.
Абсолютно не е вярно за УНСС. Участие във второ класиране заявяваш с един клик в системата за кандидатстване. За второ класиране ме е необходимо да се ходи до университета. То и за записване не е необходимо - записването и плащането на таксата става онлайн, с електронен подпис от Евротръст.

# 468
Аз така разбрах от момчето, което приемаше документите. Ходих си на гише и разпитах.
За мен по-важното е, че след записването дипломата я връщат у студента и следващата година може да кандидатства отново

# 469
  • София
Специално за УНСС разбрах, че депозираш дипломата, ако искаш участие във второ класиране. В Техническия не приемат документи с придружител и не разбрах  как става второто класиране.
И в ТУ искат диплома, за да участваш във 2ро!
Това условие е тъпо, хайде, ако се запишеш да я задържат, но не, те я искат, за да участваш във второ. Ако се запишеш, само я сверяват и връщат.
Пише го в правилата за прием, но аз като Тома Неверни питах и в учебен отдел дали правилно съм разбрала.

За МУ (СУ-МФ, МУ-Сф и МУ-Пл) не помня условията, но и не стигнахме до 2ро класиране.
Излезе класирането в СУ-МФ, записа се, после се отписва (т.е. явно дипломата е останала там при записването) като излезе резултата в МУ-Сф.
За МУ-Пл не прави нищо, дори не си спомням кога беше класирането, но със сигурност е било такова че да няма значение предвид класирането в СУ.

# 470
  • у дома...
Аз така разбрах от момчето, което приемаше документите. Ходих си на гише и разпитах.
За мен по-важното е, че след записването дипломата я връщат у студента и следващата година може да кандидатства отново
Миналата година дъщеря ми се записа на место в УНСС след първо класиране. Оставяш хартиено копие, сканират ти снимка. Оригинал на дипломата не задържат. Само сверяват. Попълват и декларация за осигуровките, плащаш и това е.

# 471
Да ви питам за една тъпотия, дето я свърши наборът.
Писал на първо желание аерокосмическо инженерство на английски, което е платено. Без да знае каква е таксата, без да ни пита можем ли да плащаме, просто НЕ МИСЛИЛ.
На второ желание сложил това, за което всъщност се яви на изпит - авиационни технологии.
1. Може ли това да бъде поправено по някакъв начин?
2. Има ли шанс при това подреждане да стигне до авиационните технологии и как - с чакане на второ класиране или?
Аз три пъти минах през 7 клас, веднъж през КСК и сега установявам, че нищо не знам....
Ще го бия 🙄

# 472
  • София
Обадете се утре или идете на място да пробвате да промените желанията. На първо класиране ще го приемат платената специалност и не може да участва във второ, защото вече е приет по първо желание.

# 473
  • София
Тити, тъй като аз подавах, видях че преди потвърждаването ми излезе съобщение, че това е окончателно и корекции само на място може.
В същото време признавам, че не видях да има платено специалности, а мрежи учудва, че авиоаерокосмическо инженерство е платено.
Тези дни гледах  снимки на шефа на Ендуро и представители на ТУ и си мислех, че те помагат за обучението, но пък в същото време на снимките бе декана на ФКТТ, а не на Транспортния факултет, така че може в областта на радио да е помощта.

И бъди упорита на телефона, днес 2 часа ги издирвах, редувах и трите стационарни телефона (само на шефския не звъннах), вторият мобилен "няма такъв номер".

Общи условия

Активация на акаунт