ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026 - Тема 5

• 30 065
  • 580
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Моят син подреди желанията си според желанието си. Първо място е смело, под мин. бал от миналата година е, но той си го писа като най-най-желано, каквото всъщност е. За второ е с 3 единици над мин. бал, може би ще се класира там, но ще участва във второ.
Същевременно очакваме да е приет от първо в Пловдив и ще трябва да го запишем, докато чакаме второ в СУ, но пък не знам как ще стане с диплома… и изобщо едни надбягвания с времето в 90тата минута ще са пак.
Ще стане ако го запишете първо в Пловдив. След записването дипломата се връща и след това отивате в СУ и депозирате дипломата за второ класиране (ако сроковете съвпадат). Wink Успех.
В такъв случай, извинявайте за глупавия въпрос, но как става евентуално отписването при записан в друг университет?

Опитът е от преди 3 г. отиде където се е записал, отписва се и по-късно връщат парите по банков път, частично бе,  е цялата сума - 20-30% задържаха. При това отписване върнаха студентската книжка, пазя я за спомен, че е бил студент на СУ Joy
В нашият случай отписа се от СУ и записа в МУ-Сф.
Тук обаче се замислям, че би трябвало да са задържали дипломата при запитването (май тогава правилото беше, че я връщаха в началото на 1ви семестър), защото нямаше как да отиде първо да се запише в МУ, а после да се отпише от СУ.
Не стигнахме до второ класиране, така че няма идея как бе тогава.

И девойката ще я записваме на 1во класиране - ,каквото и се "падне", не можем да депозиране диплома за 2ро.
Продължавам да рефрешвам страницата на ТУ и никаква промяна по отношение на дешифрирането .... да им имам технологиите, срамота.
Признавам си, че ми е притеснено покрай предстоящия изпит и хамалогията около същинското кандидатстване, едно такова седмокласно ми е Joy .... че и посегнах на червеното Wine Glass
(но не щото помагам на приятелка със седмокласник... За следващите бъдещи 7мокладници, няма да могат да помагам до тогава кой знае какво ще е Joy )

Rodiva, честита ти студентка.

# 541
  • София
И ние чакаме 6.07. със затаен дъх, т.е. аз, защото девойката си развява гащите на морето и не го мисли много много. Тя писа няколко специалности и в двата университета, в които кандидатства, но предполагам, че ще се запише само и единствено по първо желание в единия. Хубавото при нея е, че е записването след второ класиране в УАСГ съвпада със записването след първо в СУ и така няма да е необходимо да се записва в СУ, ако не я приемат на първо класиране.

# 542
  • София
Десем, и ние бяхме така - записахме в СУ и после се отписахме и записахме в МУ София. И аз имам книжка от СУ за спомен, даже онзи ден случайно ги намерих с едни документи и се оказа, че и дипломата от 2022 стои там - а се обвинявахме взаимно в кой апартамент е. Тогава връщаха 80 процента от таксата по банков път. Сега СУ и МУ София излизат на близки дати (така каза колежка, не съм ги гледала) и май няма да има нужса от такива маневри за желаещите медицина и фармация.

# 543
  • София
Момичета, аз го закъсах здравословно. Та не ги знам какви точно ги върши младежа. Само че онлаън е подал в Су, а на място в Ту и че ще следи нещата.
Стискам палци на всички да се похвалите, а и аз ще се попваля, когато мога да пиша.

# 544
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Оправяй се бързичко, че има да се черпим. Hug

# 545
  • Варна
mmm_, пожелавам бързо да си стъпиш на краката! И за нас, родителите, и особено майките, също е стресово цялото преживяване около приключване на един етап и започване на друг при децата ни. Имунитетът спада от стреса и от там сме по-податливи на разболявания.
Влизам да кажа, че в профила на кандидатстващите в СУ взеха да се появяват местата. Все още не всички са нанесени, но скоро ще блеснат предполагам.

# 546
  • Русе
За тези, които са кандидатствали в ТУ, там където се виждат оценките, вижда ли се номер на дипломата?

# 547
В профила на сина ми все още няма номер на диплома. Появи се оценката от ДЗИ

# 548
Да вижда се.

# 549
  • София
В профила на сина ми всички оценки, номер на диплома, желания са налице. Единствено на АЕ стои недешифрирана оценка. Днес успях да се свържа по телефона с една нелюбезна госпожа, която ме увери, че всичко е наред. Остава да чакаме.

# 550
  • Варна
За тези, които са кандидатствали в ТУ, там където се виждат оценките, вижда ли се номер на дипломата?
Няма номер на диплома, поне оценката от ДЗИ вече е налична.

# 551
  • София
При нас за СУ се появиха всички брой места без Право, предпалагам, защото е магистратура (нямаме друга магистратура).

# 552
При нас за СУ се появиха всички брой места без Право, предпалагам, защото е магистратура (нямаме друга магистратура).
И първото желание на набора е без места - историческа специалност и леко не ми е ясно защо. Личен бал никъде няма нанесен.

# 553
  • София
Не, не се вижда номер на дипломата. Няма промени с "дешифрирането".

# 554
  • София
И първото желание на набора е без места - историческа специалност и леко не ми е ясно защо. Личен бал никъде няма нанесен.
Балът и при набора го няма. Има нанесени оценки и от първи етап (не сме.прилагали удостоверение от тогава, но попапад във вариант балообразуваща, той има по-високи балообразуващи от втори етап - явно нанасят всички и алгоритъм избира най-благоприятната). Предположих, е магистратурите не са нанесени, защото при нас само правото липсва и само то е магистратура.
Честно казано, се изненадах - не очаквах раздвижване в почивните дни.

Общи условия

Активация на акаунт