За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 4 086
  • 116
  •   2
Отговори
# 90
  • пустинен пъпеш
Оказва се,че съм гледала първите 3 еп.на Магната преди време и направо продължавам.Освен играта на главния,тематиката на сериала засега ми харесват и природните картини,когато търговският керван се движи из тях, а също и инструменталите.
pppqqq,в кои сериали главната от Nothing Gold Can Stay(2017) е с различен облик,ще ми е интересно да видя тези промени.

# 91
Empresses in the palace и един подобен (сега не мога да се сетя заглавието - и там е императрица). Има плейлист с английски субтитри в Ю туб - много интересно, като се разглежда плейлистът излиза, че около половината не е достъпен, обаче това е някаква техническа неизправност - ако епизодите се търсят по номер, излизат за свободно гледане със субтитри (от същия канал).
Обаче този започна силно, а към края беше разочароващ.

# 92
  • пак на Рив Гош
Роца,честито!Не ти ли стигаха сериалите, та и по кпопа се захласна.
А, не, не съм... още не съм се подхлъзнала съвсем по наклонената плоскост 😄. Но пък изгледах (с образователна цел 😄) това клипче за историята на К-попа в 20 минути.

И, докато съм на вълна клипчета - Хуаса в компанията на Ким Нам Гил на фестивала на университета Йонсей. За него едва наскоро открих, че пее много добре .
https://youtu.be/ZBZDSZxXQxg?si=VS4qTW7aGfWeug5r

Love has fireworks изгледан и изреван. Не 10/10, 100/10 му е малко.
Това звучи... обнадеждаващо! 😍
Довършвам Жасмина и се мятам на Фойерверките. Янчо ще ме извинява, но ще почака.

# 93
  • Русе
Петъчно разхлаждане...
https://www.facebook.com/reel/27668353676187182

# 94
# 95
bb6 😀😆😉
Този дали ще го гледаш Dryna Doki no Dekiai Heki
Само виж резюмето. Тя може да чете мислите на хората чрез аромата им, но не може да чете мислите на Него до момента в който успява и разбира,че Той тайно я харесва.
Това е японска романтика. Те ще се влюбят, ще са неловки, но ще си държат ръцете докато вървят в Шибуя или няма, защото той има микрофобия.

# 96
  • вятърничава
Защо не, двойка смотльовци тъкмо като за нас 😄 Дай ми японска романтика на мен!

Вчера и днес довърших два корейски сериала, които ми допаднаха и харесаха. Гледах без да ми се налага мишката да влиза в действие. И в двата сюжета са смесени крими, психо, мистерия, лични драми. Може да е и заради актьорския каст.
Първият Notes from the Last Rowе актуален и скоро коментирах първи епизод. Имах чувство, че гледах европейски филм от 90-те, нещо испанско, френско или италианско. Музиката в края на епизодите също ми звучеше доста европейски, както и декорите. И се оказа, че е по известна пиеса The Boy in the Last Row от испански писател и драматург Хуан Майорга и има история и доста адаптации като пиеса и на голям и тв екран. Само последният епизод ми беше по корейски. Choi Hyun Wook прави доста добра роля, по-сериозна и зряла, харесва ми, отива му.

Вторият е малко по-стар Link: Eat, Love, Kill(2022). Също изгледан с интерес, не ми бе скучно, не превъртах, има хубава двойка ГГ, но не е романтика водещото, страшно си е. Каста е много добър, големи образи има, особено майката и бабата на главната, полицаите, съседите, готвачите - всички. Не знам защо съм го пропуснала, когато е излязъл.

Агент Ким ме чака. И докторите и сестрите от острова. Reborn Rookie ми е все по-досаден.

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 22:04 от bb6

# 97
  • България
Даже съм пуснала същата снимка. Simple Smile
https://bg-mam.ma/p/1465483/45204337
От мен има 10.
Колко сериала съм си отметнала от темата, но колко съм намерила с руски превод е друга тема.
Така че, да, пропуска се.
Не е като преди много, много години в една Галактика, в която имаше държава с две програми и всички гледаха Робинята Изаура.
Тогава беше изключено да се пропусне.
Не че и сега не ни водят натам.
В последно време тегля през VPN.
Демокрация било, ха, ха.

# 98
  • вятърничава
Мисля, че постера със спагетката ме бе подразнил.

Зачетох се какво сме писали и обсъждали в старата тема.... Спомени, спомени.... 🤗

Последна редакция: нд, 05 юли 2026, 21:21 от bb6

# 99
  • София
За Моарейн:

https://dramapanda.com/2026/07/chinese-actor-deng-lun-first-maga … arance-years.html

Явно започва бавно да се завръща.

# 100
  • България
Благодаря!
Пуснаха го и в една от фен групите.
Обаче не знам дали да се надявам.
Онзи актьор, който се беше снимал пред паметник на японски военен май вече се върна в киноиндустрията, но тук става дума за пари.

# 101
Благодаря!
Онзи актьор, който се беше снимал пред паметник на японски военен май вече се върна в киноиндустрията, но тук става дума за пари.
Zhang Zhe Han ли?
Той продуцира и участва в собствен филм снимана в Хонгконг.

# 102
  • вятърничава
https://www.facebook.com/100004544054141/videos/1546067463895217 … y=171692302683389
Тия сцени по-трудни за снимане от ония. Голям зор Sweat Smile

# 103
  • България
Благодаря!
Zhang Zhe Han ли?
Той продуцира и участва в собствен филм снимана в Хонгконг.
Да, точно.
Аха, ясно как се е завърнал.
Дано и моят любимец намери начин.
Но в китайските фентъзита най-много го харесвам.
И в съвременни сериали го гледах, но дългата коса много му подхожда.

# 104
Изгледах един куп сериали в последния месец /половината от който бях в почивка/. Наваксах с пропуснатите "Fireworks of My Heart", "The First Jasmine", "Love Between Fairy and Devil", "Love in the Clouds", "Lighter & Princess", "My Royal Nemesis", може и да пропускам ... Признавам, че някои от тях бях започнала и зарязала след 3-4 серии, но сега реших да им дам още един шанс заради високите рейтинги и не сбърках... Решила съм да довърша изоставения преди време "New Life Begins" и се надявам след това вече да са преведени всички серии на "Whispers of Fate" за да го гледаме съвместно с ММ. За сега правим разделно гледане - той е на китайските с бг субтитри, които не ми представляват интерес, а аз напредвам с непреведените на български... 

Общи условия

Активация на акаунт