За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 4 081
  • 116
  •   1
Отговори
# 105
Да, точно.
Аха, ясно как се е завърнал.
Дано и моят любимец намери начин.
Но в китайските фентъзита най-много го харесвам.
И в съвременни сериали го гледах, но дългата коса много му подхожда.
Ами той не се е завърнал.Знам,че е правил концерти в Тайланд, но в Китай все още е избягван. Той освен посещението е японското светилище имаше и снимки с  нацисткия поздрав.
Филмът е опит и не знам колко успешен. Филмът реално е негово пътешествие за себе откриването или нещо подобно. Документален за негово пътуване  с велосипед из Хималаите.

# 106
  • пак на Рив Гош
bb6 😀😆😉
Този дали ще го гледаш Dryna Doki no Dekiai Heki
Само виж резюмето. Тя може да чете мислите на хората чрез аромата им, но не може да чете мислите на Него до момента в който успява и разбира,че Той тайно я харесва.
Това е японска романтика. Те ще се влюбят, ще са неловки, но ще си държат ръцете докато вървят в Шибуя или няма, защото той има микрофобия.
Ако не възразявате, и аз ще се присъединя към гледането 😄, звучи като от сферата на интересите ми 😂.
От японските романтики започнах (първите 2 излезли епизода) на Let's End Our Friendship Now, където още от началото свалиха картите на масата с "Амакактака се озовах в хотелска стая с най-добрия ми приятел?!". Един епизод от 20 минути седмично ще ми осигури пътуване в дебрите на "Ама аз... ама Тя... ама Той...?" Само дето още не са стигнали до Шибуя 😀.

Завърших (най-накрая) The First Jasmine - доволна съм от не-китайския край, както и от сюжета като цяло. Само накрая малко ми поомръзна и започнах да попревъртам по-развлачените моменти. Хубава роля на Бай Лу.

Започнах Life Has Fireworks и засега се забавлявам с Той и Тя, бая фойерверки прехвърчат между тях още от началото.

Днес ще приключа и с последните епизоди на Doctor on the Edge и ще мога най-накрая да погледна някой от излезлите през последните седмици.

Legend of the Kitchen Soldier в реалния живот - https://youtu.be/D7AWEyDmJWk?si=-nz1Ml7q0RtqQw0H

# 107
  • вятърничава
Не ми се иска Doctor on the Edge да свършва!
Роца, специален поздрав за теб на 13:15
Скрит текст:
Впечатлена съм от хигиената. Малко преди това гледах как приготвят храна за деца от футболна академия в Япония и ориза го приготвяха по същия начин в същите уреди.

Като сме на японска вълна, днес видях този сериал Ten Strokes to You (2026) с любимия ми Джин Шисон бонбон. Поредното заглавие с актуалната в последно време японско-корейска колаборация . ГГерой е японец,който още дете е загубил родителите си и е осиновен от кореец, най-добрият приятел на баща му. Израснал в Корея с корейско име и като евентуален наследник на бизнеса на осиновителя си. Разбира се, че е изгонен от корейското си семейство Joy и му се налага да се върне в Япония. Там среща една докторка и .... ще видим. Няма начин да не са свързани от съдбата още от деца. Wink
Ето как един японец се превръща в красив кореец стъпка по стъпка.Записвайте сутрешната рутина! Stuck Out Tongue Winking Eye
https://www.instagram.com/jun_shison0305/reel/DYKDjbPTGc_/?hl=bg

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 16:12 от bb6

# 108
  • България
Fate Chooses You (2026)
Големите очаквания водят до големи разочарования.
Пак се полъгах по рейтинга.
Разбира се, декорите, актьорите са на ниво, но след епизод 18 се усетих, че по-скоро ровя в интернет и сериалът си върви без мен.
Може да е заради вечните амнезии, може да е заради тъпата цел на героя, не знам, писах му 6 от 10, за да си знам и да не правя втори опит.

# 109
Гледам Legend of the Kitchen Soldier и си мисля- "какви сериали имаше навремето". А този дори е номиниран за награда... Ако ви се гледа сериала за 10-тата годишнина на Гоблина. Атмосферата е интересна. За пръв път осъзнавам, че някои от актьорите никога не се виждат на сета. Изуми ме идално подреденият куфар на Гон Ю с изгладени дрехи, както и постоянната му загриженост , че е "стар". Старанието му да сготви на фона на пълната неспособност на много симпатичната Ю Ина да нареже дори краставица. Дистанцираността на И ДОн Ук и стремежът на "невестата" да подчертава, че е "най-млада, малка, 5 годишна". Интересни са ми показаните взаимоотношения. Хубав ден!
https://dorama.land/goblin-10-ya-godovshchina-1-seriya

# 110
  • Русе
Изглежда, че след 4 г. Дън Лун излиза от своята  "нелегалност", защото е сниман като модел за списание. Съжалявам, че ми избягаха текста и снимката като доказателство, затова го споменавам само като новина.
Започнаха първите 8 епизода на китайския "Love for you" със Сон Уейлон и ми е по-интересен от другото му ерго "Eternal fragance". Нямам обяснение защо приказката отстъпи на съвременния, честно!
На корейския фронт "Докторите" свърши, оправда си очакването "Хубаво начало, среда "започната и недовършена" и край "защо си причинявам това". Някой може да има различно мнение...
За сметка на това "Менаджер Ким" си го гледам с удоволствие. Заложила съм и "Съпруг" с Намгун Мин. А предстоят интересни заглавия и на двата фронта?! Ще имаме интересно лято!!!
.........................
Намерих текста, но не и снимката. Сори!
Скрит текст:
After four years away from the spotlight, #DengLun (#AllenDeng) has made his first major public appearance as the cover star of Spanish fashion magazine METAL, sharing a calmer outlook on life while reflecting that he has "never chosen to give up on his ideals, even during the toughest days," and adding that his belief has not changed, according to Tonboriday citing METAL Magazine, and Deng Lun's 2018 social media post.
Rather than confirming an acting comeback, the editorial focuses on Deng Lun's personal growth after years of staying out of the public eye following his 2022 tax case, while fans praised his unchanged appearance and welcomed his return, even as there has been no official announcement of any new film or television projects.
Before stepping away from the spotlight, Deng Lun was widely regarded as one of China's biggest stars of his generation after the success of #AshesofLove, building a career with hit dramas, major variety shows, luxury brand partnerships, and a rare sweep of China's top men's fashion magazines.  His activities came to a halt after his 2022 tax evasion case wherein he was fined a total of $16.7 million by Chinese authorities and banned from all streaming sites and social media.

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 16:10 от winona

# 111
Win, слагам превода на български-
Скрит текст:
След четири години извън светлината на прожекторите, Дън Лун (Алън Дън) направи първата си значима публична поява като лице на корицата на испанското модно списание METAL. В интервюто той споделя, че днес гледа на живота по-спокойно и признава, че „никога не е избирал да се откаже от своите идеали, дори в най-трудните дни“, като допълва, че убежденията му не са се променили. Това съобщава Tonboriday, позовавайки се на списание METAL и публикация на Дън Лун в социалните мрежи от 2018 г.

Вместо да потвърждава завръщане към актьорската кариера, материалът е посветен на личното развитие на Дън Лун през годините, в които той остана далеч от общественото внимание след данъчния скандал през 2022 г. Почитателите му отбелязаха, че той изглежда непроменен, и приветстваха завръщането му в публичното пространство, въпреки че все още няма официално съобщение за нови филмови или телевизионни проекти.

Преди да се оттегли от публичния живот, Дън Лун беше смятан за една от най-големите звезди на своето поколение в Китай след огромния успех на сериала „Ashes of Love“. Той изгради впечатляваща кариера с редица хитови телевизионни продукции, участия в популярни развлекателни предавания, партньорства с луксозни марки и рядкото постижение да се появи на кориците на всички най-престижни китайски мъжки модни списания.

Кариерата му обаче беше прекъсната след случая с укриване на данъци през 2022 г., когато китайските власти му наложиха глоби в общ размер на 16,7 милиона щатски долара. След това той беше премахнат от всички стрийминг платформи и социални мрежи в Китай.
Ако искаш го копирай, защото толкова дълъг пасаж на английски език може да бъде изтрит по правилата на форума. Ако ти замениш текста, ще премахна този статус или поне превода от него. Малко по-нагоре ElzaFB вече беше публикувала новината със снимки и с посвещение на Моарейн.
И да и аз очаквам интересни заглавия през юли- дано. Хубав ден!

# 112
  • вятърничава
Tuon, я виж кой се появявя в Agent Kim Reactivated.
А The Husband започна с катерене на скала. Не знам,не знам - това знак ли е, какво е? Grinning
И двата започнаха доста шеметно, Со Джи Соп и Намгун Мин ще се конкурират за вниманието ни.

winona, аз съм с 4 епизода назад при "Докторите" и още не съм стигнала до фаза "защо си причинявам това".

# 113
  • пустинен пъпеш
Въпреки че предпочитанията ми са предимно към псевдо историческите сериали  бях си набелязала преди време да гледам The Tale of Rose(2024) с Liu Yifei(Мулан) и го загледах,започна с доста забавна сцена на фона на мелодия от Сватбата на Фигаро и ще проследи любовите на главната,съвременна девойка-жизнерадостна,енергична,при това без превземки и без клишето видели се в детството и като пламнала една любов.Напоследък трудно доглеждам докрая  ,така не доизгледах My Royal Nemesis,както и получилия добри отзиви The First Jasmine (2026) ,въпреки че харесвам Bai Lu,а и жанра(все пак мисля да го довърша,засега го паузирах на 11 еп., змиите ме поотказаха).

Последна редакция: чт, 09 юли 2026, 16:45 от rududu

# 114
Появявам се едва сега, понеже бях на почивка, и се извинявам, че връщам темата толкова назад, но искам да отговоря защо толкова ме докосна Love has fireworks. Под маската на комедията са скрити изключително важни съвременни проблеми.

Скрит текст:
Единият е балансът "работа-личен живот". Преработването и спането в офиса не са хубаво нещо. Но истината е, че ако човек иска да е самостоятелен, с работа от 9 до 6 това не се постига. Казвам го съвсем отговорно като жена, която живее сама. Тук се намесва и въпросът със създаването на семейство - ясно е, че ако ще има такова, единият от двойката трябва да се жертва и да мине от 9 до 6, иначе няма как да се получи. Обаче в днешния свят нищо вече не е гарантирано, не е както преди жената веднъж като се омъжи, после мъжът колкото и да изневерява, а тя колкото и да е нещастна, поне няма разводи за пред хората и е осигурена материално до живот. Сега всеки може да бъде зарязан във всеки един момент, и да се окаже в много неизгодна позиция, понеже е пропускал възможности, вярвайки, че нещо е за "цял живот". И тези възможности няма да се върнат, както хубаво напомни на Главната нейната шефка. Виктория писа как съвкупността от тези проблеми в крайна сметка е довела до огромен спад в Южна Корея, но това важи не само за там, а и за всички "модерни общества".

Другите 2 проблема, пак свързани, бяха насилието на работното място и качествата, които човек изтъква. Сцената как Той заведе Нея на пазар за дрехи и на фризьор, когато беше най-зле, беше много въздействаща и Той и даде много ценен урок. Защото каквото и да си говорим, талант и трудолюбие имат второстепенно значение. Българската поговорка "по дрехите посрещат, а по ума изпращат" не знам откъде се е появила, но просто не е вярна. Всичко се състои в това как се презентираш. Колкото и да си талантлив и трудолюбив, ако се свиваш като мишка, ще те сдъвчат и изплюят.

Гадна беше и историята на втория герой, там не знам кой повече да съжалявам, майката ли, него ли, или бъдещата снаха, която ще влезе в това семейство. В такава ситуация човек ако иска да има някакъв личен живот и лично пространство, единственият начин е да наложи здрави граници и да е в състояние на постоянна война. Но как става това, когато родителят не е лош човек, даже точно напротив?

И последно - най-добрата приятелка и нейният мъж. Не просто пълнеж, а изключително силни образи, всеки тотално сбъркан и нечитав по негов си начин. Но поне са се намерили.

Слагам в скрит текст, защото стана ужасно дълго. Спойлери от гледна точка на сюжета няма. Главният герой Ли Ифей е отделна Вселена, само заради него ще гледам сериала за втори път, когато съм готова. Още веднъж се извинявам, но за мен сериалът заслужава този ферман, защото за разлика от предишните 4 със сюжет "двама се оказаха случайно да живеят заедно" (поне аз толкова съм гледала), този е сериозен. Китайците рядко пускат нещо сериозно, но го могат.

Последна редакция: чт, 09 юли 2026, 18:17 от Unicorn88

# 115
Появявам се едва сега, понеже бях на почивка, и се извинявам, че връщам темата толкова назад, но искам да отговоря защо толкова ме докосна Love has fireworks.
Благодарение на теб успях да намеря "правилните фойерверки". Много летен филм.
Петъчно настроение
https://www.facebook.com/reel/27949401601380488/?fs=e&fs=e

Последна редакция: пт, 10 юли 2026, 12:50 от victoria vassileva

# 116
Здравейте, Love Has Fireworks (2026) предполагам още го няма на БГ?  На английски с озвучаване/англ. аудио срещали ли сте го?

Малко след одиторски сериал не ми се занимава с инвестиционни банкери, ама го препоръчате и ме заинтригувахте.

Изгледах Filing for love - много добра игра на Gong Myoung и на Shin Hae Sun, химия едва ли, всъщност Gong Myoung за пръв път го гледам и си мислех, колко добре препредава емоции.
Като цяло е забавен, измислици на тема одит с цел да са интересни, няма такова нещо като трета група в реала, и като изгледаш първите 2 серии, се хващаш за главата.  И си викаш, е - има професионални стандарти всякакви - тия какво въобще правят,  Което и сценаристите потвърждават в началото на 3 серия,
Скрит текст:
където Главната героиня - шеф н т.н. одит отдел обяснява на събрание на мениджърите, че те са одит само на име, не са каквото трябва да бъдат в реалност и  си бута папката на VP-то за реформиране на отдела. Което преструктуриране и извоюване на структурна независимост на отдела, Тя постига чак в последния епизод.

Общи условия

Активация на акаунт