За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 14 522
  • 443
  •   1
Отговори
# 435
  • вятърничава
Съсипахте го тоя The Early Spring, нямате милост 🤣 Той затова остана само на ранна пролет, не можа да се развие до късна 🤣 Не се самоизмъчвайте така, момичета, зарязвайте го и подхващайте друг!
За Роца ми е ясно, тук романсът беше прекалено бърз за нейния вкус и затова не го харесва 😉
Скрит текст:
Роце, пак да ти поясня, тя е женската версия на д'Артанян, но с конфуцианско възпитание, т.е. длъжна е да мълчи, да слуша и да се подчинява на мъжа, на шефа, на по-висшестоящия по ранг, възраст, благосъстояние. Ми то, отвсякъде погледнато това е Люк, нали така му беше името. Добре, че им дават американски имена, че иначе изобщо не мога да ги напиша. Люк пък се отнася с нея, както към кучето - вика му, че е углупаво, но си го харесва, храни, разхожда и лекува. Купува му скъпи каишки и си го прибира у дома. Такава му е любовта, доминираща.

Тя пък има опит само от една връзка преди него, т.е. няма много опит с такива мъже. Смешно ми бе как реагираше тя когато той я критикуваше и обиждаше за работата и - като чавдарче декламираше, че обещава да се старае все повече и още повече следващия път. Той обясни, че я тормози, за да израсте тя професионално и да обръгне за жестокия свят на рекламния бизнес. Аха.
Само не ми беше ясно, как ще я запазят тая връзка в тайна, като той все виси пред квартирата и всяка вечер и я привиква с смс да слезе или направо си я кара с джипа до тях. Тя пък постоянно се появява в дома му, чак охраната вече я познаваше. Заедно разхождаха кучето, колко му е и някой колега да ги види, приятелите ми знаеха за тях.

Tuon, да, видях ги драмите в епизод 3 на Four Hands, Two Sonatas . Тези двамата са като магнити, постоянно се привличат и отблъскват. Много добри роли за    Lee Jun Young и Song Kang. Родителите са отврат. В такива случаи се чуди човек кой от двамата да съжали, този който има семейство или този, който няма.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 02:48 от bb6

# 436
  • Русе
Кратък отчет от мен:
"Married woman-killer" изгледан в ранните часове. За да завърши хепи, мисля, това беше единствения възможен вариант. А за китайски финал - варианти много...Simple Smile Определено ми хареса, не е кървав и депресиращ сериал, добри артисти, качествена игра. През цялото време имах усещане, че ми напомня "Вчера" дали сценарий, дали режисура, не знам...Оценка 10- ( минус за дребни нещица).
Завърших и китайския "Полет към сърцето ми"/Blossom through the cloud" - (24 епизода, не бяха много) най-вече заради основната тема "Любов към авиацията". Нещо различно, но пълно с клишета ерго. Изтраях го и осъзнах, че бях писала отрицателно мнение за артистката, ГГ. В същност съм я объркала с друга ( защо така не се справям с китайките, не знам), тази си игра прилично. Оценка - 8.
Започна "Against the current" с Лю Сюей и Тан СунЮн. Последната ми беше много скучна в "Пътя към дома" и не я харесах в "Семейство по избор"( кит.прочит). За сметка на това, като за начало, тук се представя добре.
Само за сведение: началото е тежко, драматично...Cry..и доста реално изработено.

# 437
Хайде и аз да си кажа за The Early Spring Simple Smile Не споделям всеобщото вълнение и прехласване по сериала, нито високия рейтинг. Последните серии превъртах и дори не разбрах по какъв повод се разделиха, но общо-взето и няма нужда... Работата беше ясна до степен да се чудя как само 8 епизода са му съкратили от първаночално замислените. Попадна ми в нета, че Боран Джинг си е ползвал личния луксозен гардероб и тогава ми стана по-интересно, за да му гледам тоалетите... 

# 438
  • пак на Рив Гош
Съсипахте го тоя The Early Spring, нямате милост 🤣 Той затова остана само на ранна пролет, не можа да се развие до късна 🤣 Не се самоизмъчвайте така, момичета, зарязвайте го и подхващайте друг!
За Роца ми е ясно, тук романсът беше прекалено бърз за нейния вкус и затова не го харесва 😉
Joy Joy Joy Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ама как ще го зарежа? Щ го догледам, най-малкото, за да имам легитимността да мрънкам Joy
Скрит текст:
Схванах ти идеята за конфуцианското възпитание и подчинението, както и за доминиращата любов. Но именно тези два аспекта ми лазят по нервите. Той я тормози, нарича я "глупава", Тя приема и кима послушно и обещава да се поправи. Те не си говорят, не се опознават, всеки си остава с недомлъвките. Това не са партньори, това са всъщност двама непознати, макар и да са във връзка на хартия (или поне така ни го представят). Тя не го приема като гадже, Той се отнася с нея като с домашен любимец. За мен това не е ОК, пък дори и после да я гали по главичката и да я защитава на работа или извън нея.
Вече стигнах до 17ти епизод. Той се поочовечи... Тя също почна полека-лека да не е пълна гугутка. Имам надежда за съвместно бъдеще на кучето и рибата Joy

Днес съм на много писане и на корейски сериали, имам за наваксване 4те ръце и да видя какво става, когато спечелиш от лотарията, но продължиш да ходиш на работа (The Ordinary Jackpot).

От рубриката "странични занимания": оная вечер по нощите ми попадна Ютуб канал на един истински корейски кореец в Сеул, който разказва на френски (при това доста добър) различни неща за Корея. Та позагубих час-два с него, да се образовам.
Едно от видеата беше посветено на поверията и техния произход. Разказа за някои древни, както и за някои по-съвременни поверия. Така научих защо се смята, че ако двойка мине по улицата покрай стената на двореца Deoksugung (Deoksugung Doldamgil), ще се раздели (както често ни напомнят в сериалите). Оказва се, че до скоро, в края на тази улица, се е намирал съдът за семейни дела (извинявайте за калпавия превод, но хич не съм наясно със съдебните термини), където са се гледали дела за развод. Затова често и двойките, вървящи по улицата, са отивали към раздялата си.
Другото поверие, за което разказа, беше това, че ако спиш в стая с вентилатор, ще умреш. Счита се, че е рожба на правителствена пропаганда през 70тте години. По време на енергийната криза правителството е целяло намаление на електрическото потребление от населението и много хора смятат, че този слух се е зародил именно, за да откажат хората да включват непрекъснато вентилатори вкъщи.
Други от поверията бяха за цифрата 4, за поръсването със сол, за сойките и гарваните, за това какво да ядеш или не преди важни изпити, но тях вече ги знаем.

# 439
  • България
Изгледах The First Jasmine (2026).
Първите 35 епизода бяха много добри, хареса ми развитието, имаше и достатъчно действие.
Но последните около 5 забавиха темпото, започна се някакво приказване, разказване, философстване, развалиха ми удоволствието.
8.5/10

# 440
  • Русе
Споделям малко информация за "Лек аромат на орхидея"/ Against the current", която рускините обменят помежду си. Има тънкости, които за китайците са ясни, но за другите народи даже няма и подсказка.
Скрит текст:
Има сцена, в която ГГ-ня  гледа дървото с цъфналата слива и се усмихва, вдигнала ръка към слънцето. Дали е операторско или режисьорско решение, но в книгата майка й я е наричала "Снежна слива". Не знам дали в английския превод се споменава това. На мен ми е убягнало в руския.
Другият момент е острият ум и хитростта на ГГ-ой - той не се улавя на думите, че тя е станала грамотна от монасите в манастира, та чак да разбира и от картини. Става му ясно дори от импровизираната чаена церемония, че произхода й не е "слугински" - имало значение чашата за чай, чайника, дори дали ще се пресегне да я вземе.
Е, кажете ми, откъде да ги знаем тези нещица?!

Последна редакция: пн, 14 сеп 2026, 07:39 от winona

# 441
  • пак на Рив Гош
Моарейн, и на мен последните 5-6 епизода на The First Jasmine ми бяха доскучали и попревъртах.

Аз днес попаднах на един канал с клипове на градове, снимани с дрон... ииииииии следобедът ми отиде Joy
От Корея:
Сеул: https://youtu.be/7JU64bicAsw?si=2GnDv4sIwrcQ1MQC
Пусан: https://youtu.be/AI0p4T1-f88?si=O7FBWADXwkLaz0m4
Инчон: https://youtu.be/stKif3_DfRM?si=nqp9yUajcXnl3Lfz

От Китай:
Пекин (тъй и тъй сме на вълна The Early Spring Joy): https://youtu.be/Yr9LK4rwHM4?si=SR9XWBlN8z560j9A
Чунцин (ама без Сяо Джан): https://youtu.be/oy3DDIojlaI?si=5jPzFuPyyki_Sdae
Шанхай: https://youtu.be/2Zhubxr5dhQ?si=vIWGUuXPdOUMGQAJ

От Япония:
Токио: https://youtu.be/tcINN0FXYhQ?si=9p2WFS64RqLors3Q

# 442
Аз днес попаднах на един канал с клипове на градове, снимани с дрон... ииииииии следобедът ми отиде Joy
🤗
Mного ми хареса. Гледах за моя град и си казах, че е много хубав (признала съм, че съм пристрасна 🤣) и сега вероятно ще изгледам всичко.

Under the Skin 2
Беше страхотно, но след като толкова много харесах първия сезон, не съм изненадана. Сега....не го препоръчвам, защото завършва с "ВЕДНАГА искам да гледам сезон 3", а все още няма обявено дали ще има или не. Ще бъда като ястреб за новини 🦅

# 443
Пуснала съм си The Ordinary Jackpot (2026) и си работя, но не мога да не ви попитам защо депресарска психодрама е определена за комедия? Прекрасна седмица ви желая! И благодаря на всички за споделяното.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2026, 11:29 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт