За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 14 888
  • 462
  •   1
Отговори
# 450
Хвана ме! Значи май са към 7-8, чак не мога да повярвам. Joy
Така ще кажеш 🤣 Да не се окаже, че и тях не разпознаваш 😱

Mного ми хареса. Гледах за моя град и си казах, че е много хубав (признала съм, че съм пристрасна 🤣) и сега вероятно ще изгледам всичко.
Само после да не ми се караш, заради изгубените часове 😄 (и аз от вчера само това гледам 😂😂😂)
Няма🤗
Изпробутах го на половинката и на плажните кадри мрънках, че са няма ли късмета да снимат кръстосани вълни, защото от високо е много красиво.

# 451
  • България
Китайците ги разпознавам, но на малко от тях запомням имената.
При корейците ми е адски сложно, двама или трима от мъжете, а от жените още по-малко.

# 452
Аз си ги разпознавам, имената малко приблизително ги помня само Joy Помня кой в кой сериал е играл, включително и второстепенните, и по името на сериала си ги намирам в MDL.

# 453
  • пустинен пъпеш
Започнах споменатия от Уин текущ китайски костюмен сериал(пуста моя слабост) Against the current и веднага се закачих на въдичката.Оказва се, че сценаристката е тази и на сериала за Минглан( признавам си,че днес сигурно не бих имала търпението да го доизгледам целия,с тогава в началото на зрителския ми интерес към китайски и корейски сериали ми хареса).Малко ще поспойлеря:
Скрит текст:
образована ,умна,практична , наблюдателна ,бързо мислеща и реагираща гг-ня(много ми хареса външността на актрисата,изпълняваща младата й версия),загубваща по несправедливост семейството си(сцената с жените в 1 еп. ме понапрегна) и поставила си за цел да живее(каквото е и последното послание на майка й).Особено ми хареса схватливостта й и как навърза нещата между книгата за отчет,крадешком за миг видян поставен в нея печат за двойки (веднага прерисуван,когато остава сама) и бързата й реакция с лисичата наметка,с отпечатването скришом  на печата на ръката й и последвалото сравняване с нарисуваното по памет от нея.Гг-ня започва собствено разследване(с цел да опази живота си,за да не бъде убита заради това че се оказва неволен свидетел),което явно ще се преплете с това на гг ( не съм изгледала всички излезли еп.).Гг със строгия си отчужден вид напълно отговаря на представата за суров генерал-да видим в какво ще го превърнат в оставащите серии(общо 47).
Относно запомнянето на имена и физиономии на азиатски актьори разпознавам и запомням имена само на тези,които съм харесала в роля,но забелязвам,че когато са на снимки на различни събития ,т.е. извън сценичен образ и с променена прическа се позатруднявам,т.е. доста противоречиви е,уж ги разпознавам,ама не съвсем:blush:

# 454
За названията на обекти и имената на актьори. Сега по-ясно разбираме защо им дават западняшки имена. Много по-лесно е за нас така. Спомням си, че в Токио в началото си съчинявахме българизирани варианти на имената на спирките на метрото- например Юрикомоме- ставаше "юрнато моме". Нямам сериал или филм за коментар- гледам някакви безмислени вертикални за фон, най-вече ограмотяват жените за имуществените им права. Прекрасен ден!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2026, 12:45 от victoria vassileva

# 455
Изгледах и аз The Early Spring,. Пролетта дойде Simple Smile, дано да дойде лятото, ама надали. Това ми е втория филм с корпоративна среда. За непосветен човек като мен, ми направиха впечатление странни неща.  Това как се държат в офиса, отношението им към работата, към йерархията и колегите като цяло, дрескод. Шефът е много шик, ей това им харесвам - придават допълнителен финес там, където предполагам, че вече повече не може. Започвам да се вглеждам в себе си и другите около мен. Луда работа! Иначе артистите си изпълняват ролите, играят си уставно. Чак такава химия и физика аз не усетих, дали не са ми притъпени сетивата от многото емоции? 8/10 .

Роца, благодаря за дроновите клипчета. Много полезно!

Скрит текст:
Относно объркването на физиономии, вече не се тормозя да запомням. Уикипедията ми е на бързо повикване, откакто обърках  Zhang Linghe (张家玮) с Song Weilong (宋威龙). Това след като изгледах първия ми сериал Persuit of Jade, много ми беше любопитно да видя Linghe негримиран. Така налетях на Find Yourself, към 4-та серия оправих грешката и тогава го зарязах.
Поприключих с препоръчаните от Вас сериали. Като видях какво им е коствало на младежите да достигнат до нивото, до което сега виждаме, всичко ми харесва. И някои други, по-стари филми, отдавна коментирани. Още осмислям информацията, нямам готовност нищо да споделя.

# 456
  • Русе

Това беше голяма изненада за мен днес! Ако сте го споменавали, съм го пропуснала...

# 457
Уин, снимката е фалшива, но Пак Шин Хье и Ча Те Джун наистина имат син, а тя е бременна за втори път и трябва да роди тази есен.

# 458
  • Русе
Уин, снимката е фалшива, но Пак Шин Хье и Ча Те Джун наистина имат син, а тя е бременна за втори път и трябва да роди тази есен.
Ужас! Confused Отново се вързах...Rolling Eyes Извинявам се на всички!

# 459
  • вятърничава
Фалшива е, но малкият бонбон е толкова сладък, че не мога да отлепя очи от него.
Mного ми хареса. Гледах за моя град и си казах, че е много хубав (признала съм, че съм пристрасна 🤣) и сега вероятно ще изгледам всичко.
Само после да не ми се караш, заради изгубените часове 😄 (и аз от вчера само това гледам 😂😂😂)
Аха, имаш основание да се чувстваш виновна Joy Има и бг градове, ако ви липсва морето или столицата. Добре е, че са кратки.

The Ordinary Jackpot ми е следващият за гледане.

Отчитам изгледан Our Sticky Love, наистина е за 1 път и за зрители без високи критерии и очаквания Blush Харесвам Хе Ин, но подкрепям мнението на Роца, че в последно време не намира запомнящи се роли. Харесвам и главната, но тя ми изглеждаше като кака до него, сигурно проблемът е в бебешкото лице на Хе Ин Grinning

Допълвам, защото успях да си затрия почти цял коментар.
Скрит текст:
Имам доста забележки по сюжета, но не ми се пише. Хубаво е да дават втори шанс на добрите хора. Затова няма и да питам как принципната топ прокурорка продължи връзката си след амнезията с гангстер, заемал поста заместник и до скоро дясна ръка на основния обвиняем по делото и. Нищо де, важното е любовта да победи и селото да живее спокойно. Гледах заради каста, заради аджумите
Любимата баба

Доктора и неговата любима. Вече съм му голяма фенка, винаги му се получава добре.
И заради Кайто. Кайто, пази ръчичките, че ще ти трябват да свириш сонати!

Той защо не беше поканен на сватбата, само за побоищата ли го викат, да им оправя кашите.
Хе Ин и сам добре се справяше, влезе в клуба ми на боксьорите, където вече са У До Хуан,Ли Санг И, батко им Рейн, Пак Бо Гум, Со Джи Соп в Always. Ох, как можах да забравя Ушко (Ок Текьон) 🥊🥊

Последна редакция: вт, 15 сеп 2026, 15:19 от bb6

# 460
  • пак на Рив Гош
Виновна съм! Joy

И съм съгласна за второстепенния каст на Our Sticky Love, триото аджуми ми пълнеше душата!

Изгледах първите два епизода на The Ordinary Jackpot и оставам зрител. Тази вечер, ако успея да добутам The Early Spring до края, ще хвърля едно око и на A Love Other than Yours (2026). Ан Ън Джин пак ще е с по-млад колега... няма лошо Grinning

Изгледах и аз The Early Spring,. Пролетта дойде Simple Smile, дано да дойде лятото, ама надали. Това ми е втория филм с корпоративна среда. За непосветен човек като мен, ми направиха впечатление странни неща.  Това как се държат в офиса, отношението им към работата, към йерархията и колегите като цяло, дрескод. Шефът е много шик,
Шефът е шик, защото, ако правилно прочетох по разните източници, Джин Бо Ран (Главният) е носил своите собствени дрехи на снимачната площадка. А той е рекламно лице на доста марки (май Зеня беше едната), та това обяснява шик-тоалетите... и герданчетата на Шанел Joy
Иначе аз не бих съдила за истинската корпоративна среда в Китай по видяното в сериалите. Обикновено всичко това е за обслужване на сценария, макар и да не изключвам определена доза истина.
На мен най-често ми боде очите почти пълната липса на кибер-сигурност и бекъп на документи. Как все така се случва, че ще затрият жизненоважна иформация по проект, който трябва да е представен на клиент на следващата сутрин, баш в 20ч вечерта преди това? И, естествено, всичко е само и единствено на компютъра на Главната Гугутка, която трябва да работи цяла нощ, за да възстанови информацията навреме под все по-омеквщия поглед на Страшния Шеф. Тия хора за сървъри и споделени документи не са ли чували? Или другото любимо - никой не си заключва сесията на компютъра в отворен офис, където влизат всякакви хора и така Гаднярката, която си пада по Шефа, може да изтрие жизненоважната информация по проект, който трябва да е... (погледнете по-горе) Joy Joy Joy

Гледам, говорите си за разпознаване на актьорите... Аз май мога да разпозная единствено Любимия Ю... ама и за него не съм 100% сигурна Joy.

# 461
  • София
🤣 Роца, случва се за съжаление, или поне едно време. Аз така преди години дописвам важен документ, около 100 страници, след два дена краен срок.

Скрит текст:
Всяка версия на документа се качва на сървър. И някак качвам аз новата версия, която замества старата, на другия ден  копирам локално, отварям и - документът счупен. Ама качествено - не може да се възстанови по никакъв начин. И за капак - админът нагласил автоматично изтриване на стари версии на не знам си какъв период, който съвпаднал точно с почупения документ. И няма нито една работеща версия (щото аз като си качих локално последната, заместих с нея моята работеща)… че и не бяхме на лаптопи, щото работим по строго секретни продукти и всичко е силно защитено и сме на десктоп и добре че Гугутката, в мое лице, имаше някакво забутано старо копие на документа и да видиш как се стои цяла нощ в офиса да пиша наново загубените 60 страници, щото версията, която имах беше някъде на около 40 написани.
😂 Затова не смея да им се чудя по сериалите на това клише. Но не дойде никое красиво СЕО да ми помага.

# 462
  • пак на Рив Гош
Elza, за навремето е ясно Joy. Преди години и аз-гугутка съм затривала документи, заради нескопосано копие и после приключения да се възстановява от дискета Joy. В зората на 21ви век като си пишех дисертацията, всеки ден правех бекъпи на две различни дискети, за всеки случай.
Ама в сегашно време, в голяма корпорация ми е странно да нямат никаква система за възстановяване на файлове.
Но, важното е сюжетът в сериала да върви, останалото са си бръмбари в моята глава Joy

Общи условия

Активация на акаунт