Остров Тасос /Тема 13/

• 5 182
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
По ред причини. Ще Ви отговоря, въпреки че въпросът Ви с нищо не ми е полезен -
1. Не плажуваме свободно, защото:
- нямаме снаряжение;
- няма къде да го съхранявам;
- нямам и място в колата, с което да го развозвам;
- нямам желание - тръгнала съм на почивка, а това ще ме напряга.
2. Същевременно спазвам условията на плажовете и не вадя своя храна или напитки, а консумирам.
3. Направила съм си плановете за почивка на база на миналогодишните условия (и на база на условията последните 10 години, в които ходим в Гърция и 5-6 на Тасос).
Ако ще плащам за човек по 30 евро или ще плащам 20 и отделно консумация, за мен почивката излиза необосновано скъпа. Имате ли други върпоси?

Последна редакция: ср, 01 юли 2026, 16:23 от anmasu

# 16
Няма никакви оси тази година на Тасос. Изкарахме разкошна седмица! Действайте смело!

Имам чувството, че тази година няма оси на Тасос, само защото не резервирахме почивка там заради осите миналото лято🙂 Все пак ще следя темата, защото искам някое друго лято да отидем пак там.
Лименария много ми хареса. Ще кача после няколко снимки.
На всички пожелавам прекрасно лято и да се насладите на острова!

# 17
Mama, ние ходим само през септември, с едно изключение, когато бяхме и средата на юни. Не знам на какво да го отдам, но не сме имали проблем с оси.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 20:20 от anmasu

# 18
Mama, ние ходим само през септември, с едно изключение, когато бяхме и средата на юни. Не знам на какво да го отдам, но не сме имали проблем с оси.

При нас учебната година започва по-рано и за съжаление няма как през септември. През юнската ваканция се притеснявах дали морската вода ще е достатъчно топла. Нищо, тази година ще гледам Тасос от брега и на снимки в темата🥰

Лименария. Снимките ми сякаш не са уловили атмосферата на това място, а тя е много приятна! Голдън Бийч е по-фотогеничен. От хотелчето в Лименария също бяхме много доволни, хората от персонала са чудесни.
Скрит текст:

# 19
По ред причини. Ще Ви отговоря, въпреки че въпросът Ви с нищо не ми е полезен -
1. Не плажуваме свободно, защото:
- нямаме снаряжение;
- няма къде да го съхранявам;
- нямам и място в колата, с което да го развозвам;
- нямам желание - тръгнала съм на почивка, а това ще ме напряга.
2. Същевременно спазвам условията на плажовете и не вадя своя храна или напитки, а консумирам.
3. Направила съм си плановете за почивка на база на миналогодишните условия (и на база на условията последните 10 години, в които ходим в Гърция и 5-6 на Тасос).
Ако ще плащам за човек по 30 евро или ще плащам 20 и отделно консумация, за мен почивката излиза необосновано скъпа. Имате ли други върпоси?

Отново се извинявам ако съм ви засегнал по някакъв начин с въпроса си! Целта ми не е да създавам конфликти, групата е чудесна и я посещавам с години, получавайки полезна информация. Вярвам, че дискусиите са част от форумната култура и всяко споделено нещо може да бъде полезно за някого. Тъжно ми беше, а и до някъде  любопитно защо някой би се отказал от почивката си, само защото цената на чадърите е висока. Благодаря, че ми отговорихте и го оценявам, макар и да не го разбирам напълно! Например за нищо от изброеното по т. 1 не съм се и замислял, че може да ми пречи. Аз също посещавам Гърция от години, плажувам на свободна зона с две деца, рабирайте багаж, нищо не ми пречи да консумирам храни и напитки от заведенията на плажа без да нарушавам каквито и да било закони, които впрочем адмирирам и задължително спазвам. Наистина цените са се повишили в сравнение с минали години, но това се усеща не само в Гърция, което за съжаление ни налага да бъдем по–гъвкави в избора си, налагайки някои компромиси, които обичайно не бихме си позволили. Хората са различни и се тревожат за различни неща, оценявам вашето мнение, за мен то беше полезно!

# 20
kiril, извинявайте за напрегнатия ми отговор! Беше такъв, защото ми прозвуча като опит да се направите на интересен, сега виждам, че сте добронамерен. Но пък направих малък синтез на тема "Защо някой не би предпочел свободно плажуване" Simple Smile))) Извинявам се отново! И на Вас, и на останалите участници в темата - и аз я харесвам, и ми е полезна, и гледам и аз да съм активна, надявам се и полезна.
Също се уча да виждам и чуждата перспектива - адмирации, че не се напрягате да плажувате свободно, въпреки хамалогията, и то с дечица! 😍
Но това просто не е вариант за нас или така сме го възприели вече (разглезили сме се).
Нямам толкова проблем с поскъпването, защото го усетих, когато бяхме за 3 дни близо до Ксанти.
Но там нямахме такса за плажен комплект или задължителна консумация.
Ние сме трима възрастни, като двама са около 60 годишни, не са авантюристи, леко пълнички са и няма да им е удобно да метнат кърпи на плажа или да седят на стол цял ден. Затова свободното плажуване не е за нас - по-скоро бихме се отказали от плаж изцяло. Аз мога да си плажувам на кърпа (стига да имам сянка), пред опцията да не съм изобщо на плаж, но съм се разглезила и винаги бих предпочела удобството на шезлонга.
Миналата година, на относително по-скъп плаж в Неа Перамос, консумирахме около 60 евро на ден. Затова да платя само за места по 20 евро и отделно да консумирам, за мен е необосновано скъпо, особено като имам опция да запазя пак около Ксанти, където и нощувките ни излизат около 140 евро по-евтини, и да посещаваме плажовете, които посещавахме миналата седмица - плащаш само консумацията, еспресо/фрапе - 4-5-6 евро, фреш - 6 евро, клуб сандвич - 8-10 евро, гаврос - 6-10 евро (не помня точните цени на нищо).
Давам актуална информация за цени и условия на Pachis (един познат е на Тасос):
30 евро (предполагам на човек?):
- плажуване на 1-ва линия: 20 за съоражения , 10 консумация;
- плажуване на 2-ра линия: 15/15 евро;
- 3-та линия: 20 за консумация, 10 за съоражения.
2 фрапета и голяма вода - 12 евро.

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 22:21 от anmasu

# 21
Здравейте и се извинявам,че влизам така рязко в темата. Но, инфомацията Ви за Pachis  не е на 100% вярна ( може да се отнася за някои от баровете по линията, но не всички).
Онзи ден се върнахме и бяхме 4-ри дни всеки ден на Pachis, но на плажната ивица към хотела Thassos Imperial Resort.
Пъврва линия е 50 евро ( два жезлонга и чадър), като тук влиза консумацията
Вторалиния и всичко назад е 40 евро за същото.
Обслужването беше добро. Порциите бяха повече от прилични за 2-ма възрастни и две деца.

Принципно редуваме ходена на свободна зона и бийчбар, но след като бяхме на свободната зона на golden beach и мизерията (мърсотията беше на ниво), след като мерихме място, което ни е ок просто останахме.
За справка - позлване само на шезлонг (2) и чадър беше 10евро на  Golden beach.. но толкова беше мръсно от факта, че всеки си носи неща за хапване, но никой не почиства след като стане...

За сравенение - минали две лета бяхме на Касандра на сводобната зона при Кабана  и беше чудесно.

Надявам се да намерите Вашето местенце и да се чуствате добре.

# 22
Здравейте! И аз не харесвам Golden Beach и такива дълги ивици, като цяло. Но на Тасос има други хубави плажове. Тази ивица, на която е Pachis Beach Bar, също не е малка, но мисля, че е чиста и ние я харесваме. Цените, за които писах, са за Pachis Beach Bar. Не знам дали самата ивица се казва Pachis, но на нея има поне 3 плажа, а почти сигурно и повече - Pachis, Pefkospilia, Elia (не съм сигурна за третото име). Така че аз говоря конкретно за Pachis Beach Bar - и в отзивите на бара в Google е посочена същата цена.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 12:21 от anmasu

# 23
Здравейте, в момента сме на Лименария, за първа година идваме на Тасос, тръгнахме и малко неочаквано, та не можах да се подготвя с пледварителна информация. Ще ми бъде много полезно да ми препоръчате заведения за хранене, както и плажове, съответно и цени за тях.
Вчера посетихме плаж Металия и цената беше 10 евро за комплект два шезлонга и чадър, като  не се вкюлчва консумация в тази цена. А днес ходихме на Гьола, където имаше такса паркинг 4 евро за 2 часа и 5 евро за целия ден. След паркинга има около 300 метра ходене пеша по черен път с наклон, като на връщане в жегата не е особено приятно, че е нагорнище. Това е за сега, иска ни се да посетим и някой по-готин плаж като Ла Скала. Ако някой е бил там тази година, ака може да ми сподели актуални цени на шезлонгите с чадър.

# 24
  • София
Това ми излезе преди няколко дни

# 25
И нашето малко, инцидентно бягство до Тасос приключи. Бяхме отседнали в Скала Потамия.
Не посещаваме организирани плажове, но за първи път ходихме на Тимония. Има един бар без музика, с шезлонги и пуфовe, който се ползваше срещу консумация на напитки. Плажът е пясъчен, но в морето има камъни и бързо става дълбоко. Имаше доста хора с кучета.
Има дворчета с къщички и живущи там. Под маслините бяха седнали няколко чичковци, пиеха узо, слушаха музика и пееха. Идилия.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 21:19 от djovana2

# 26
cornflower, Bondy, djovana, хубави постове сте пуснали, благодаря! На каменистите плажове с обувки ли влизате?
Заведения за хапване, които харесвам и за които се сещам, са само Pefkospilia и едно заведение на плажа Алики, ще си намеря поста от миналата тема и ще кажа. Не съм била на La Scala, защото не харесвам такъв тип плажове - но препоръчвам плажовете в частта на острова около Лименас - Скала Рахони - Pachis, Pefkospilia и малките плажчета в района. Ако решите да ходите до Marble - има 2 варианта и единият, през кариерата, не е никак препоръчителен - бяхме тръгнали 2 коли и се отказахме. Сега ще видя кой беше другият.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 00:14 от anmasu

# 27
Здравейте и се извинявам,че влизам така рязко в темата. Но, инфомацията Ви за Pachis  не е на 100% вярна ( може да се отнася за някои от баровете по линията, но не всички).
Онзи ден се върнахме и бяхме 4-ри дни всеки ден на Pachis, но на плажната ивица към хотела Thassos Imperial Resort.
Пъврва линия е 50 евро ( два жезлонга и чадър), като тук влиза консумацията
Вторалиния и всичко назад е 40 евро за същото.
Обслужването беше добро. Порциите бяха повече от прилични за 2-ма възрастни и две деца.

Принципно редуваме ходена на свободна зона и бийчбар, но след като бяхме на свободната зона на golden beach и мизерията (мърсотията беше на ниво), след като мерихме място, което ни е ок просто останахме.
За справка - позлване само на шезлонг (2) и чадър беше 10евро на  Golden beach.. но толкова беше мръсно от факта, че всеки си носи неща за хапване, но никой не почиства след като стане...

За сравенение - минали две лета бяхме на Касандра на сводобната зона при Кабана  и беше чудесно.

Надявам се да намерите Вашето местенце и да се чуствате добре.

Ей на преди малко се върнахме от Голдън Бийча - точно на свободната зона точно преди Stelio. Пари за шлезонги не сме дали. Имаше много хора , мръсно е защото няма кошчета изобщо , шлезонгите също са зле. Принципно нощуваме на друго място но там плажа е каменист и решихме да видим малко пясък Simple Smile  Stelio то е топ и порциите са доста големи Simple Smile

# 28
Другия път за Мраморния е първия по пътя, веднага след Лименас.
Онзи през кариерата е 😳 ужас.
Аз отначало не знаех, че са два. Минавали сме по първия и се чудех защо са лоши отзивите. На следващото ни посещение, като минахме и през кариерата, разбрах. А какво ми чуха ушите надолу по камънаците, няма да казвам.

Винаги ползвам акваобувки.

# 29
Минавала съм на слизане към плажа през пътя на кариерата. Ей, хора направо щях да умра. Такъв страх никога не съм изпитвала. Бях безкрайно щастлива като разбрах, че има още един път по който да се върнем. Виждах се как оставам там завинаги.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 16:19 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт