Сполучливи имитации на маркови парфюми - 68

• 14 377
  • 207
  •   4
Отговори
# 180
  • Deutschland
Аура на Заг май е спряна или ще я спират, но информацията ми е поне от няколко месеца. Аз имам 10 мл тестер и си го пазя.
Освен да ги питаш на страницата им в ИГ или ФБ, нямам идея.

# 181
Днес си купих Moschino Funny и много ми харесва като летен аромат.
Като свърши, обмислям да го заменя с имитация и видях, че Martin Lion предлагат, някой пробвал ли го, добра имитация ли е?

# 182
Здравейте! За пръв път се включвам в темата. Дали може да се намери аналог или много близък до https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Moro-Di-Venezia-62949.html
Благодаря!

# 183
Здравейте, дали има такива от вас, които парфюмните масла (като тези на Гиза) не ги смесват с етилов спирт, а с базово масло (бадемово или арганово, или тези готови масла за тяло от ДМ), за да направят парфюмно масло за тяло? Получава ли се и каква е пропорционалността?

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 18:57 от alienamongus

# 184
Здравейте, двоволни ли сте от Йодайма? Имам Tayda, Kara, White summer и съжалявам. отзивите бяха блестящи, но парфюмите са нетрайни. Не само аз, но и никой около мен не усети нищо, а се полях стабилно. Детските  дезодорантчета имат значително по-голяма трайност и интензивност.
В търсене съм на присъствен парфюм, без значение реплика или оригинал. Оригиналите след 2014 г., мисля, че тогава ги кастрираха, -нямат ни трайност, ни интензивност,  за шлейф и развитие да не говорим.Ноти-плоски, банални, като на освежител за въздух. Хвърлих достатъчно пари, за да се убедя в това.
Имам една Латафа, Ана нещо си, дава обещание за свежест, но не го изпълнява.
И един Мартинез, избухва спиртно в началото и аха да се развие, но там си остава.
Мислех , че е носа ми е проблема, но пък всички останали носове и те ли са увредени....
А знам отлично какво е присъствен парфюм, имала съм, носила съм и една капка в повече да сложиш, действат като бойна отрова. Не приемам "ама той си е такъв, стои близо да кожата" и "не усещаме парфюма, който ноасим, но другите го усещат". Аз, аз искам да усещам аромат...
Има ли надежда?

# 185
  • BG-DE
Изобщо не съм съгласна, че след 2014г оригиналите са плоски и нетрайни, не знам и защо сте се спряла точно на тази година 🙂 IFRA непрекъснато вкарва естествени съставки в забранения списък и те биват заменяни със синтетични но това не прави автоматично един парфюм по-малко траен или шлейфов, това зависи и от кожата, хормоните, както и собствените ни възприятия. Върху мен забележително трайни и присъствени са Мон Герлен, Барения, Дивин, Уоманити, Ейнджъл фантазм и много други. Няма парфюм който да носи силен шлейф 5-6 часа нонстоп, нормално е първоначално да излъчва по-силно, а после се прибира, това важи и за оригинали и за имитации. Ако искате силен шлейф просто трябва по-често да поднавявате парфюма си.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 15:47 от Menerva

# 186
  • София
Tayda при мен е силен, траен, чак досаден ми е. Наскоро Libre в имитация на D&P щеше да ме умори, много силен. Barenia в оригинал като тествах, също.

# 187
  • София
Много крайни заключения, но и много странни.... 12 години да не можеш да намериш каквото търсиш. Звучи като проблем. Но не е на пазара - останалите успяваме да намерим на същия този пазар.
Остава да в кожата или в обонянието.
Ако кожата е пресушена - няма да държи дълго, парфюмът обича мазната кожа.
Възможно е ако има такъв проблем, той да е възникнал във времето, което определяш като граница "2014".

# 188
  • Sofia
Аз също не си усещам повечето парфюми, без значение дали са имитация или оригинал. Хората около мен обаче ги усещат, питат ме с кой парфюм съм или казват, че съм прекалила и мириша твърде силно на парфюм.

# 189
Имам Valia на Yodeyma и съм много пестелива с него. Просто е много силен и траен и не искам да уморя околните.

# 190
За да стои с мен цял ден парфюма ми, пръскам и по косата и по дрехите си. И моята кожа е суха и бързо попива парфюмите. Пръскам сериозно /10-12 спрея/, независимо дали оригинален парфюм или имитация. Сред най - трайните ми  парфюми са: Euphoria Calvin Klein, Versace Pour Femme Dylan Turquoise, I Want Choo Jimmy Choo, Wanted Girl Azzaro, Libre Yves Saint Laurent, Idôle Lancôme, Nomade Chloé, Dolce Garden Dolce&Gabbana, Aura Mugler Mugler, Honey Aoud Montale, Virgin Island Water 2007 Creed, UFO Jenny Glow.
/Умишлено избрах само имитации в списъка, който изброих./
За Бакара руж и подобните и, не ми се и говори, защото от "харесва ми" се стигна до "повдига ми се" заради прекалено масовата и употреба от всяка втора жена в София.

# 191
Здравейте  и тук 😁 хич ме няма в парфюмите, знам само, че сега съм на вълна "да мирише на чисто" и си търся такива. Ако се сещате за някои имитации споделете. Досега съм ползвала само парфюми на рефан и на мартинез, но не съм запозната с аромати на морковите парфюми.

# 192
  • Deutschland
Лалето на Байредо ухае на чисто.

Сутринта се разминах с едно момиче и след нея се носи уникален шлейф от парфюм. Тютюн, примесен с ябълка. Мислех да се върна да питам, но бързах много. Някакви идеи кой може да е?
Иначе тренда с Ерба пура продължава. Всеки втори е с него.

# 193
Здравейте  и тук 😁 хич ме няма в парфюмите, знам само, че сега съм на вълна "да мирише на чисто" и си търся такива. Ако се сещате за някои имитации споделете. Досега съм ползвала само парфюми на рефан и на мартинез, но не съм запозната с аромати на морковите парфюми.

За мен такъв е Quatre на Boucheron.

Също и белият чай на Елизабет Арден.

# 194
  • София
Лалето на Байредо ухае на чисто.

Сутринта се разминах с едно момиче и след нея се носи уникален шлейф от парфюм. Тютюн, примесен с ябълка. Мислех да се върна да питам, но бързах много. Някакви идеи кой може да е?
Иначе тренда с Ерба пура продължава. Всеки втори е с него.
Тютюн и ( по-скоро печени ) ябълки има в Smoking Hot / Killian.

Общи условия

Активация на акаунт