Отговори
# 45
Може да пастьоризираш жълтъците и пак да го приготвиш.
Ако пък още не смееш, предполагам, че не сме малко желаещите за рецептата, та ще помоля за нея Yellow Heart

Ох, чак сега виждам, съжалявам.

Немски сладкиш от соца

Блат: 3 яйца, 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода, олио 2-3 с.л., брашно 2 ч.ч., какао и канела /по избор/. Майка ми го печеше в тавата на фурната, за да стане тънък. Сглобяваше направо там
Сиропира се 1:1,5 захар: вода, добавя се ром
Първи крем: 3 жълтъка, 125 гр масло, 1ч.ч. пудра захар, ванилия
Втори крем: 3 белтъка+ 10 с.л. захар на сняг

Отгоре се поръсва с крокан /горена захар с орехи на око, натрошено като изстине/

# 46
  • София
Приготвих тройно лимоновия кекс на Бети, харесахме го:

# 47
Момичета, дайте идея как да съхраня кайсии за зимата без добавяне на захар? Дръвчето на село дава изключително много това лято и искам някак си да запазя за бебка през зимата. Ако ги замразя без костилките, дали ще запазят вкусовите си свойства?🤗

# 48
  • In transit
Мей, според мен, ако ги пасираш и прибереш в кутии или бурканчета, ще ги съхраниш по-добре, ще имаш пюре, но натурално. Може да ѝ го смесваш с кисело мляко, например, като кремче.

# 49
Аз съм на обратното мнение на Мики, мисля че е по-добре да се замразят на половинки и след размразяване да се пасират. Много плодове съм замразявала в кутии за да ползвам за сладкиши- ягоди, малини, вишни, смокини и всички след размразяване пускат вода. Ако са цели тази вода ще може да се отдели и няма да влезе в пюрето.
Мей, можеш да опиташ и по двата начина и да избереш твоят. Но не слагай плодовете в кисии, а в кутии, да са добре затворени, за да не поемат миризма от фризера, а с буркани нямам опит.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 08:28 от ralnik

# 50
Кайсии за бебе след смилане на пюре съм  консервирала в бурканчета за зимата- заварявах като компоти 20 минути.
Приготвяла съм и мармалад- вари се до сгъстяване и на финала добавям индрише , след това отделям една част на която добавям подсладител, към останалото добавям захар и бъркам до стопяване. Заварявам и двата вида за капачка 10 минути.

# 51
  • In transit
Звънче, моля те влез тук и коригирай рецептата, добави и снимката, която си сложила в поста пред 2 страници: https://www.bg-mamma.com/hub/recipes/cook/kv-fjord Алгоритъма не е добавил снимката ти, а текста е на английски.
Това важи и за останалите момичета, които са пускали рецепти в миналата и тази тема. В приложението са добавени много от рецептите, но повечето са без снимки, а може и да са неточни. Моля ви, като имате време да ги оправите. Най-лесно ще ги намерите, ако натиснете "Моите рецепти". Отваряте рецептата и горе вдясно има три точки, там се намира бутона "Редактирай". https://www.bg-mamma.com/hub/recipes/

За да сме по-полезни на новия дигитален кулинарен асистент, ще помоля всички, които решат да споделят рецепти тук, да ги пишете в поста, като добавите и ваша снимка при възможност.  

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 14:38 от Mikkey

# 52
  • Euskal Herria
Мики, проблемът при асистента е, че дори и да имаш качени твои рецепти, трудно се откриват, когато не са качени от теб.
Примерно - аз имам рецепти в готварските книги на "Искам да кажа..." и "Плам пламти...". Но в приложението като автори са посочени момичетата, които се грижат за книгите - те събират и качват там рецептите. И ако аз искам да видя дали има мои рецепти в приложението, трябва една по една да търся  в категорията. А това ще отнеме много време, не винаги е възможно. Писах за това в нарочната тема, не знам дали и как е възможно да се оправи.

# 53
  • In transit
Янче, права си, но в случая мернах и твоето име преди малко, така, че виж в "моите рецепти" какво имаш.. направи ми впечатление, че е без снимка, а твоите са много хубави и може да добавиш, ако имаш.

# 54
Не знам как съм ви изтървала.Много красиви неща съм пропуснала.От днес едни домашни курабийки/войнишки сладки им казвахме едно време/. Снимката не е много представителна.

# 55
Аз се включвам с един много любим сладкиш, който всяка година по това време правя.
"Вишнев пай " по рецепта на Тина-Рина

# 56
  • Euskal Herria
Мики, видях я рецептата и я коригирах. Обаче открих и други мои рецепти, които няма как да редактирам или да добавя снимка.

# 57
  • In transit
Пиши на Адри или Ина, може би ще намерят решение на проблема. Възможно е да не са видяли или разбрали какво си писала предния път.
Едит. Сега видях, че вече си писала.

# 58
  • In transit
Fortuna, много нежен сладкиш. Heart Eyes Напиши рецептата, моля те.

От мен сладолед с боровинки. Нали наскоро говорехме, да не остана по-назад. Сега е пълно с боровинки, даже моята в градината реши да роди за първа година, така, че се възползвах. За втори път правя, че първия не стигна до фотосесия, младежите го нападнаха много бързо. Joy

и палачинки с лешников крем и орехи

В момента мисля торти, чудя се дали да заложа на нещо с косос, тип Рафаело или на шоколад и карамел.

# 59
Mikkey , заповядай. Рецептата е от форума.
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт