Как да засилим метаболизма си!

• 36 268
  • 354
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
ReGe ще ти отговоря аз как правя интервални спринтове-не тренирам в зала, тичам на стадион-на писта.
След като си избягам 2км в темпо "крос" за раздвижване, започвам със спринтовете-спринт 20сек, лек тръс 10сек, после пак 20сек спринт-10сек леко тичане и така 5серии 20сек-10сек.
Много е изтощително,ама дава перфектен резултат. Ти можеш да си ходиш или тичаш на пътечката колкото си си предвидила в нормално темпо и после да си направиш подобни интервали

# 166
ReGe ще ти отговоря аз как правя интервални спринтове-не тренирам в зала, тичам на стадион-на писта.

Благодаря ти за отговора, но при пътечката е по-сложно да забързвам или забавам темпото, защото докато премина от 7 км/ч до 10, те секундите, които си посочила ще изтекат. А и не ми става ясно как първо да си избягам определеното време, а после да направя тези интервали. Аз си мисля, че определното от мен време на пътеката или велото да кажем 20-30 или 45 мин (с колкото разполагам) трябва да бъде разделено на няколко такива интервала. newsm78

# 167
  • София
аз ги правя до задъхване и напъни за умиргане
на пътечката това
а моля да е има впредви, че  50 метра са максималното ми разстояние за тичане и о в свински тръс

сериозно
Не мисля че можеш да бягаш 45 минути интервално ако имаш наистина големи ускорения
затова първо тичаш равномерно 20ина минути после правиш такива интервални кросчета до изнемога и приключваш. И не е речено, че трябва да са за точно 20 секунди. Може и 30 и 40 да са.

Аз така правя.

# 168
И аз се интересувам за тези  високоинтензивни интервали на колелото.
Едни съветват 45 мин на най- ниската степен с възможно най-голяма скорост.Тренирам така 1 месец +диета и нямам мърдане в килцата. newsm78Е усещам стягане,ама съм далече от желания ефект.
Пояснете как да редуваме натоварването за по-голяма ефикасност? Heart Eyes

# 169
  • Варна

. А и не ми става ясно как първо да си избягам определеното време, а после да направя тези интервали.
Под определено време имам предвид, това което ти е необходимо да загрееш, нали не се изстрелваш с бясна скорост веднага след като стъпиш на пътеката или велото
И да, права си че на пътека трудно могат да се правят такива интервали.Бих те посъветвала да излезеш на открито, но щом не го правиш, значи си имаш причина Simple Smile

# 170
  • София
не бягам на открито аз понеж маи срам да ма гледат как треса телеса по алейките около езерото. Не е гледка за слабосърдечни и чувствителни ора

# 171
  • Варна
Задъхваме се много от праха в залата и спарения въздух, на стадиона се тресат много по-тресящи се жени и мъже от мен и какво от това-браво на тях,правят го здравето си, а то е много по-важно от мнението на разни слаби хора

# 172
  • София
бе аз заради моето си мнение, хич не ми пука зачуждите
а и няма да тръгна да тичам сама, пък никой не ще с мен
пред пътечката винагти има телевизор и зяпам някой сириал докато се моря, така по-бързо ми минава времето

Но ти определено си права

# 173
Всъщност когато съм на пътеката имам 20 или 25 минути (ходя на фитнес след работа и времето ми е много ограничено) и правя така: 10 мин ходене със 7 км/ч, 10 мин. бягяне с 10 км/час или 5 мин. ходене, 10 бягане, 5 ходене. Това обаче не го броя особено за кардио, защото 20 мин. са малко като време, а и го правя не след, а преди тренировката с тежести (въпреки, че залата е голяма има само 2 пътеки и към 5 часа, когато по принцип ми приключва тренировката, е голяма вероятността да не са свободни). В дните, когато не тренирам карам велото в къщи по 45 мин.

# 174
Aко инструктора ви е в час,го попитайте за "СПИНИНГ"програма на велоергонометър или пътека! newsm10

# 175
Поци искам да те попитам - отслбнах доста, но въобще не си харесвам долната част на тялото и искам да знам ако започна да тичам - джогинг, дали ще успея да се стегна. Това ми е единствения вариант за спорт, понеже нямам грам свободно време покрай малката Rolling Eyes

newsm10

# 176
Поци искам да те попитам - отслбнах доста, но въобще не си харесвам долната част на тялото и искам да знам ако започна да тичам - джогинг, дали ще успея да се стегна. Това ми е единствения вариант за спорт, понеже нямам грам свободно време покрай малката Rolling Eyes

newsm10

Мерси много, значи от утре/понеже днес вали/ започвам running , а би ли ми казал по колко време е добре и с какво темпо евентуално  newsm78

# 177
# 178
# 179

Общи условия

Активация на акаунт