ОКР

• 266
  • 2
  •   1
Отговори
Някой има ли от тука ОКР и как се справя?

Защото аз съм с такова и в последно време се чувствам доста нещастен. От няколко години нищо не се е променило. ОКР си създава нови теми и аз като жертва имам още нещо за което да се притеснявам.

Много ще се радвам ако има такива като мен с които да обменяме идеи за справяне.

ОКР е много гадно и упорито разстройство. Но не е непобедимо. С достатъчно упоритост и ако сме заедно имаме по-големи шансове да се справим.

# 1
Много хора има тук.
В какво се изразява твоя проблем.

# 2
натрапливи мисли и страх, че нещо лошо може да се случи, магическо мислене

през 2012та имах най-стресиращото събитие което ми се е случвало
оттогава постепенно развих окр

Проблемът започна от един мой съученик около който или поне аз така съм го запомнил не ми вървеше. През 2012та ми се счупи зъб и трябваше да ми слагат коронка. В момента който ми я поставиха се сетих за това момче. И мисълта някак заседна в главата ми и постепенно започна силна тревожност.  Имах чувството че не ми върви, че постоянно съм уязвим, че нищо добро повече няма да ми се случи. Бях убеден че докато не махна коронката това няма да свърши. Изтърпях два дена така в постоянен ужас и отидох да ми я махнат. Срязаха я с машината. И оттогава ми мина. Лошото стана по-нататък. Като получа някой нов предмет, който дълго време ще е покрай мен или на мен и се страхувам да не го асоцирам с това момче и пак да получа агония или тревожна атака ли не знам какво беше това. И започнах да правя ритуали, набивам си в главата други хора с които ми е хубаво и около които чувствам, че ми върви. Това ми е като спасителна котва. Като малък така ми бъгваше мозъка, спира на някаква натраплива мисъл и ми седи поне две седмици и имам чувството че ходя с брадва забита в челото. Имал съм го това забиване няколко пъти и всеки път е на някой около който съм си мислел че няма да имам късмет. Като дете бях на сероксат, от няколко различни психиатъра ми беше изписан, накрая и с него имах проблеми, последния ми доктор ми предписа Анафранил и оттогава нямам проблем с тревожност освен ако не стане дума за зъби, пломби или нещо по крайно, което остава дълго време с мен. Даже при зъболекар не мога да отида заради това и определено без лекарства не мога да карам. И трябва пак да ходя при психото да ми дигне дозата, каквато бях преди, тогава за пръв път не ми пукаше за късмет и други глупости. Проблема е , че трудно ще се вместя (той има много пациенти)и в момента съм безпаричен. Трябва да занимавам нашите пак и да им искам пари. Баща ми ме караше преди при тоя доктор.

Въпреки лекарствата в момента пак имам разни сценарии и страхове. Дори само един боклук да сляза да хвърля и често ме връхлита някаква мисъл за нещо ново което имам и правя асоциации с това момче и лошият късмет.

Стана много дълъг пост ама това е положението. Призовавам други като мен с натрапливи мисли или каквато и да е форма на окр да не се притесняват да споделят. Не е срамно, не е ваша вината че имате такова състояние. Със съмишленици по-лесно се преживяват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт