Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 46 937
  • 1 209
  •   62
Отговори
# 1 020
  • София
Куче-рибка, нещо ново е това  сега.  Някога  гледах  НВО  мат на едната  ми  дъщеря  -два  поредни  пъти бяха  отнели точка  за  едно и  също, недоказан  трапец  (тогава се учеше  трапец  в  7  клас).  И  с очите  си  видях  два  цвята  химикалка, май  червена и зелена бяха. Вторият беше  дублирал просто първия.

# 1 021
Да, човешко е, ама грешката решава съдби. И затова е човешко при явна грешка (не някакво субективно несъгласие) да има корекции. Някога така изядоха точки по математика на дъщеря ми. Тя, както се прави на олимпиади, си доказала нещо отстрани и после в задачата писала използвайки доказаното. Проверителят не погледнал, написал едно "откъде се знае това?" и взел точки. Вторият изобщо не чел, а маркирал като папагал чавките на първия. И хоп, отнети точки. Щерката беше много засегната на чест и ходихме да гледаме, дежурната учителка видя, че има грешка в оценката, но вдига рамене... Добре, че не беше фатално.
На НВО това не може да се случи, защото х не вижда какво е писал у.

Да, ДНЕС, ама за когато разказвам не беше така. Хубаво, че поне едно нещо е променено за да не стават такива неща поне.

# 1 022
Преди бяха папки с работи, да.
Откакто се сканира и проверката е на компютър, не виждаш какво е писал другият.

# 1 023
Ние още нямаме оценки. В понеделник ще й кажа да пита учителите какво става.
Допълвам се - по БЕЛ и мат нямало да ги оформят, докато не излязат резултатите от матурите.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 11:03 от stella1977

# 1 024
Нашия випуск е на екскурзия около Карлово от днес до вторник. Нямат оценки по БЕЛ, МАТ , ИУЧ мат . По Физика има срочни, но не и годишни оценки
Надявам се НВО- то да не даде отрицателно отражение на оценките, въпреки че учителката по математика е казала , че ще ги оформи като види точките
Успех на всички деца и спокойствие на родителите, нека влязат в желаните училища !

# 1 025
При нас математиката беше казала, че ще чака резултатите, но в четвъртък ги оформи. Единствено отсъствията стоят.

# 1 026
  • София
В 4ти клас отидох да гледам работата на детето ми, любопитно ми беше каква тъпотия е объркала по МАТ - беше обичайното, грешка от невнимание в сметките, както и да е. Показаха ми и тази по БЕЛ, нямаше вариант да гледам само едната работа и там останах леко шокирана. Имаше някакъв въпрос върху текст  "Какъв извод правите за себе си", на който единият оценител беше дал пълен брой точки, а другият 0, съответно в резултата бяха сметнати половината точки. Много субективно може да бъде оценяването, особено по БЕЛ.
Оценките ни ги оформиха още преди няколко дни, учителите ни са прекрасни и по никакъв начин не се заяждат нарочно с децата. Струва ми се ужасно това да се чакат резултатите от НВО за да пишат оценка, външното оценяване си е външно и не е редно да влияе на срочни и годишни оценки.

# 1 027
  • София
Нашите ги оформиха преди 2 дни. Миналата година пък до последно се мотаха.
Наборката като излезна от изпита по МАТ брше толкова щастлива и въодушевена, лесно било,всичко решила, на последната само май една подтичка. Аз бях щастлива,че тя е щастлива. И после почна да ме гложди,че не може да е било толкова лесно. Аз и миналата година нарочно не гледах задачите, тази също. Но почнаха да излизат статии, за тая и оная задача. Моята хубавица в понеделник почнали да решават задачи...и ми се обажда нервна, не знам колко точки ще имам. Хаха, просто паднах. Но ще се изненадам накрая и това е. Миналата година се ядосвах с едната и кака, излязла 20 минути по-рано. Откачих,виках. Тя била преценила, че колкото е решила ще и стигнат точките. Изкара 93 точки, влезе наистина, но пак и твърдях,че е трябвало да остане, всяка точка си е важна.
Притеснява ме, че съм много спокойна,ама то явно,защото не зависи от мен и каквото станало станало вече.

# 1 028
Чакаме работен ден ...
Оформиха детето, след инфарктни оценки в последната минута и без негово присъствие.
Но ... сутринта се появиха срочна и годишна оценка.

# 1 029
Ние още нямаме оценки. В понеделник ще й кажа да пита учителите какво става.
Допълвам се - по БЕЛ и мат нямало да ги оформят, докато не излязат резултатите от матурите.
Ако за толкова години в училище не са преценили това дете колко заслужава, то НВО-то ли им е единственият критерий?
​Аз съм твърдо за правилното оценяване, доколкото е възможно. Изкуственото завишаване на успеха, НВО и всички подобни трикове истински ме възмущават. Още по-лошото в тази ситуация е, че често децата, които показват истински знания и старание, се изстискват докрай – от тях винаги се изисква много повече, отколкото от останалите.
​Всяко дете има право и трябва да получава абсолютно коректна оценка за реалните си знания.

# 1 030
Къде е  написано как става записването, ако детето (навършило е 14 г.) не може да присъства (на лагер е) ? Може ли родител да го запише и трябва ли му нотариално заверено пълномощно. Аз открих, че присъствието е желателно. Да приемем, че е задължително. Но какво правим, ако отсъства?

# 1 031
  • пустинята Гоби
Ще настоявате да го запишат, интересно каква е функцията на детето при записването, предвид че е непълнолетно?

# 1 032
  • European Union
Няма логика в родното образование. Логиката, да се иска подпис от непълнолетен, е същата като да се иска подпис на родител за пълнолетен ученик. Ама така пишело в закона.
В 90% от училищата няма да направят проблем при записването, но ако се запънат, а на вас не ви се правят скандали, просто вземете някое дете с вас. Никъде няма снимка на ученика Simple Smile

# 1 033
Моето няма навършени 14 и ще го записвам сама, той ще е на море с баща си. Няма начин да трябва да го водя.

# 1 034
  • София
И лична карта не искат.

Общи условия

Активация на акаунт