Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 48 184
  • 1 254
  •   55
Отговори
# 1 155
😱 как училище и в събота, много гадно

# 1 156
Не помня в училище да са поставяли "зачита се" по който и да е предмет. Винаги е имало оценки по всичко.

Значи сте твърде млада. Grinning

Е аз със сигурност съм по-възрастен от тебе и никога в училище не е имало зачоти. Никога не е имало "зачита се". Винаги е имало оценки и по музика, и по физическо, и по рисуване, и по трудово.

Доп. Сега видях, че към 94-та година е имало. Но това не е "отдавна". Е, в онези мутренски години не съм се интересувал от оценки, а бях млад човек, който работи и се чуди как да оцелее, заплатите бяха мизерни, имаше много безработица, и на всички магазини имаше лепенки "застраховано в СИК" или "застраховано във ВИС".

😱 как училище и в събота, много гадно
Нали? Обаче наистина учехме в събота. А родителите ни ходеха на работа. Вярно ужас е било, но не знаехме, че е ужас, бяхме свикнали.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 16:24 от Татко Мецан

# 1 157
  • Пловдив
До 6 клас имах много готин учител по ИИ - спомените ми са, че не се е скъпял на оценки, а със сигурност много от нас не са показвали някакви особени заложби. В 7 клас обаче се паднахме при другия, който направо ни побърка, та добре, че точно тогава ги направиха тези предмети със зачита се. В гимназията също щеше да ми е много хубаво да беше останало така по ФВС, ама го махнаха.

# 1 158
Татко Мецан, явно са запълвали времето на големите и децата, за да не мислят за глупости 😄

# 1 159
Аз в 7 клас имах 4 часа. Само тогава.
Благодаря за идеята да се абонираме за чат канала на МОН.
Много практично ми се вижда вместо нон стоп в инфоприем.

# 1 160
  • Пловдив
Работната седмица май е била по-дълга като часове и заради това и събота е бил работен ден. Иначе от баба ми знам, че в събота се е работило 6 часа.

# 1 161
В Румъния явно не се страхуват от контестации. 50 % са подадените заявления за повторно оценяване. Данни от 2025 г.
Аз виждам 12%. Пак не е малко, смели са румънците. Ако и ние сме толкова смели, резултати - към края на юли. Joy

из сайта на Дидева, 2025 г.
10 811 зрелостници са издържали изпита
5579 са подали контестации

Но и 12 % да са, пак е доста:)

# 1 162
Как може да има под 11 000 зрелостници, като Румъния е толкова голяма...

# 1 163
  • пустинята Гоби
През 90-те имаше зачита се. Но като се абстрахираме от спора, оценките по тези предмети са един лесен начин децата да си вдигнат успеха.

# 1 164
  • София
Какви зрелостници в 8-ми клас? Joy

Имало е 19 101 контестации при 152 233 явили се ученици.

# 1 165
И аз от нашите знам, че в събота се е работело до обяд. Като почват да бъркат годините и като ми кажат, че до 1989 било така... Ами не беше. Моите най-ранни спомени са от 82-3 година, не помня някога родителите ми да са работили в събота.
А помните ли "услуги по телефона"? Ползвахме го като чат гпт. Обаждам се да питам някакъв си магазин дали работи, било е понеделник сутрин, а ако се сещате, в залеза на соца в понеделник до обяд не работеха магазините. Една кисела леля ми се сопна - Аз откъде да знам?

# 1 166
По телефона имаше точно време, разказваха приказки....
Иначе имаше съботници, в които се ходеше на работа и училище, но бяха свързани с почистване на двора например. Те бяха няколко пъти годишно. В началото на учебната година ни пускаха една седмица за шипки. Събирахме вторични суровини, по една време предаваш вестници и ти разрешават да си купиш хубава книга. Абе, не беше добре. Някои идеи бяха добри, но винаги имаше и нещо кофти в тях.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 18:56 от gigi-gagi

# 1 167
Според ИИ петдневна работна седмица е окончателно въведена през 1974 на територията на цяла България. Въвеждането е започнало с указ от 1967.

# 1 168
Той ИИ не е бил роден тогава Simple Smile Лили Иванова има една песен "Събота, събота вечер..." Тя не е случайна, пее се за очакваната вечер срещу почивния ден (неделя), когато можеш за отидеш на купон.
 Сега, аз не помня родителите ми дали са работили в събота, докато съм била на училище, но няма логика учениците да са на 6-дневна учебна седмица, а родителите им да са на 5-дневна работна седмица.

# 1 169
В събота се учи и сега в Семинарията.

Общи условия

Активация на акаунт