Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 46 937
  • 1 209
  •   62
Отговори
# 1 185
Ха-ха на спомени ли минахме? 😂
Аз съм започнала училище през 1977г.😝
Татко Мецан, ти си набор на ММ.
Помня, че в 5-6 клас учехме в събота и сме били и втора смяна. Спомням си точно, защото имахме 6-ти час история и учителят казваше : събота, 6 - ти час, втора смяна, всички сме уморени, хайде малко да се стегнем. Не помня до кога сме учили и в събота. Но помня, че от 4 клас имахме оценки по всички предмети, учехме химия, физика, биология, история, география, български, математика, пеене, трудово, физическо, рисуване. От 3 клас учехме руски, от 7 клас западен език 😂. В кварталното училище в окръжен град до 7клас бяхме по 6 паралелки, по 35 ученици всяка. Задължително след 11/12 клас имахме матура по български език , от която нямаше освобождаване и по спомен беше в началото на април, после имахме стаж в УПК, държавен изпит по специалността и залягане над учебниците, ако искаш да кандидатстваш във ВУЗ. Тогава на година имаш право да се явиш на изпити само в един ВУЗ, само на една дата. Имахме и т.нар. Политически изпит, който беше "зачита се" или "не се зачита", но ти намаляват бала с една единица, ако не се справиш. В 8ч по радиото съобщаваха темата за изпита във ВУЗ и за матурите по български език.

# 1 186
  • София
До 88-ма празниците се отработваха и отучваха в събота. Но редовната шестдневна учебна седмица е отменена доста по-рано. В няколко източника вече видях, че е от учебната 1983/1984г. Само в началното училище я хванах аз. В гимназията със сигурност не съм учила в събота. В събота имаше производствени практики.

Компас,
Скрит текст:
в публикацията си Дидева по-надолу е уточнила, че тези данни са само за Букурещ. А и явно става въпрос за някоя кокретна втора матура /и те имат втора по профилиращ предмет/, защото зрелостниците им са много повече от 10 000 - около 100 000 хиляди.

# 1 187
Хехе ...работило се е в събота ,но преди мен ,аз съм 80 .Питах майка и тя потвърди.
Аз вече се настройвам за 4 дневна работна седмица ,не искам съботници 😅
Дали ще пуснат утре резултатите ? Искам да ходя на море с ментална яснота за бъдещето ,closer да има един вид тая драма 😅

# 1 188
Мамата, какво ще правят наборчетата ви лятото? Моята мадама е на телефона, после телевизора, после отново телефона и т.н.
Та... иска ми се наред с тези неща да и разнообразя престоя в София докато приключим с тази сага.

# 1 189
  • Пловдив
Поетапно се отменяше ученето в събота. Сестра ми е по-малка от мен и никога не е учила в събота, но ние най-вероятно сме от последните випуски, които учеха на шестдневна седмица.  Първо отпадна за начален курс, после за среден и най-накрая за ученици и студенти. Даже когато ходихме на бригади, защото и такова чудо имаше, работихме и в събота. Точно като казва Фортуна е. Матурата беше в началото на април и тези, които учехме в гимназии нямахме право да се освобождаваме, независимо от отличните оценки. Съобщаваха 4 теми по радиото и си избирахме една. Още помня, че се паднаха Вазов, Дебелянов, Йовков и Елин Пелин. И точно политическия изпит ми вдигна оценката за университете и влезнах иначе преди да кандидатствам отново трябваше да работя 9 месеца в завод. Това се случва някъде в античността.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 20:02 от The Game

# 1 190
Оф, госпожата на уроците бел, която е учителка в едно от сериозните училища в Пловдив, току -що ми написа, че би трябвало да са излезли резултатите. Подскочи ми сърцето. Е,не са. Но това какво означава ,че утре рано сутрин ще ги има ? Или че ще излезнат довечера.

# 1 191
Според мен утре ще е Денят. Нали назад познах косачите, вЕрвайте ми!

# 1 192
Аз тамън да ида на бригада и ги отмениха. Тамън да ме приемат в комсомола и той се разпадна.
 В гимназията тамън въведоха униформи, нови, не онези престилки с якичките, и на следващата година тръгнахме със скъсани дънки, а момчетата пуснаха коси. Хубави времена бяха, нямаше школо, а учителката по английски идваше да ни събира от кафето за час

# 1 193
Ех, колко сте млади.... аз и комсомолка съм била, на бригади съм ходила, та даже и на военно, но в събота като ученичка не съм учила. Като студентка да.

# 1 194
  • Пловдив
Майка ми през 1974 се явявала на две матури - май по физика и по химия казваше, по БЕЛ се е освободила. Мисля, че е трябвало да има определена оценка от трите години - после и за мен беше така.

# 1 195
Аз тамън да ида на бригада и ги отмениха. Тамън да ме приемат в комсомола и той се разпадна.
 В гимназията тамън въведоха униформи, нови, не онези престилки с якичките, и на следващата година тръгнахме със скъсани дънки, а момчетата пуснаха коси.

В такъв случай така както ти върви, би ли се явила на НВО 7 клас, моля! Simple Smile

# 1 196
Ай, вярно, и на военно ходехме. 😃
Била съм чавдарче, пионерче и комсомолка. 😂 И бригадирка съм била.
Бях млада и хубава, сега съм само хубава. 😝
Детелина, вЕрвам ти. 🤗

# 1 197
Явих се като майка на седмокласничка.Тъпкано ми се върна. Това е като шарката, подмине ли те в детската градина, после го изкарваш с децата, няма отърване.
Иначе по мое време всяко училище си имаше изпит. Езиковите по бел и мат, а СМГ само по мат

# 1 198
  • София
Аз отидох на една бригада и ги отмениха, таман влязох в комсомола и се разпадна. И едни покъртителни униформи носих, май една-две години. Много яко беше, че го наричаха "приемане в комсомола", при положение, че не можеш да откажеш. Joy

# 1 199
И моята майка е същия випуск 74. Можело е да се освободиш по всичко, ако имаш 5 ли беше или 5.50 общ успех от гимназиалния курс. При нас беше така само по БЕЛ и май имаше и втори предмет ИУЧ, който предполагаше матура, но всеки записваше това, по което учителят е як и ще пише 6 на всички. Само за БЕЛ съм сигурна.
Не успях да стана пионер, не че съжалявам. Не съм сигурна дали предния набор 79 успяха да станат.

Общи условия

Активация на акаунт