АВГУСТинчето хАрактЕр прОявявА и мАмА вЕче пОдлудявА!

• 12 079
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. В тия жеги и пред компа няма никой.

Бамбуча, разминала си се на косъм. Hug
Дани77, какви са тези количества храна? Как ги комбинираш за да направиш толкова много?
Марулка, Шушелия пак е много фреш.  bouquet
Душето, малкия не се поти, а е със сто ката дреши и спален чувал.

Гледам, че вече сте извадили етни срешки за децата. Аз още нищо не съм му купила, то така рязко се смени времето. И шапка не мога да му намеря, все са големи.

Нана, как правиш 200мл АМ с бисквитки, в какво съотношение?
Лек седмица на всички мами и бебоци.

И ние вчера инцидентно прескочихме до Балчик и си направихме малко разходки по алеята. Хапнахме морско и обратно в града.

# 106
  • София
Здравейте!
Честито на всички, който са празнували тези дни   bouquet
Аз нямам много време, защото се местим в сряда и е пълна лудница  #Crazy
За потенето, и Марти е мокър по цял ден и цяла нощ, но ако трябва да го обличам по- леко трябва да е гол  Laughing
На море мисля да ходим и май се очертава да заминем следващата седмица, след като пренесем багажа. Мъжът ми заминава за Варна, служебно, и аз мисля да се възползвам. И без друго напрежението ми дойде в повече.
За режима:
7-8 часа - кърма
10 - попара (овесени ядки, каша, бисквити)
13-14 - зеленчуково пюре или месно
16 - плодово пюре
18-19 - каша
21- кърма

Искам да ви питам каква е разликата между Аптамил и Милумил ? И още какво ползвате срещу комари?

Хайде лек ден от нас  Hug

# 107
  • Sofia
Само се вмъквам да споделя и копирам  какво открих:
Важно е да се знае, че слънцезащитните кремове за бебета са само с екран, а тези за деца с екран и филтър. За това не купувайте за бебетата детски кремове и обратно.

Дай някакъв пример,те май всички се водят детски Каква е разликата м/у екран и филтър?
Екран - вещества, които действат на повърхността на кожата; филтър - вещества, които проникват по - надълбоко в кожата. За деца сe препоръчват минералните филтри, защото са хипоалергенни. От това, което се предлага на бълг. пазар май само Юсерин са с минерален филтър. Тъй като прониква по - дълбоко и може да се абсорбира, филтърът е опасен при бебета. Затова и бебешките кремове се правят само с екран.
Ако на крема пише ДЕТСКИ, това означава, че е с екран и филтър. Ако пише ЗА БЕБЕТА, означава че е само с екран.
От това, което се предлага на бълг. пазар май само Юсерин са с минерален филтър.
Не само. Клоран също има. Аз мазах детето с такъв миналата година, доволна съм, отново ще взема от него.
А относно избора на крем, ето някои пояснения на достъпен език :
"Няма значение на коя марка е кремът. Задължително е обаче да бъде с физичен (минерален) слънцезащитен филтър. Минералните филтри са titanium dioxide и zinc oxide и дават адекватна UVA/UVB защита. Кремовете с такъв филтър са препоръчителни за използване при по-суха кожа, а тези с химичен филтър - при смесена и мазна кожа (това в общия случай, при деца - само минерален филтър). Не е препоръчително да се ползва слънцезащитен крем преди навършване на 6 месеца, независимо че е с минерален филтър.
Според химиците в клуба, който аз модерирам (клуб "Козметика") фактор (SPF)над 25-30 е измислен и нереален. Фактор 25 дава напълно достатъчна защита (около 98-99%). Защита 100% няма.
Бях купила на малката слънцезащитния на Мустела с фактор 50. Ами той е адски сух и седи направо като вар по лицето. В момента я мажа с един американски крем с фактор 15, който съдържа titanium dioxide и zinc oxide. За съжаление не се внася в България. Поръчах го преди време през сайта на производителя.
Кремовете на Виши съдържат Mexoryl, което е комбинация физичен/химичен филтър. Тези на Ла Рош-Позе мисля също. Кремовете на RoC са с филтър Tinosorb, който пак е комбинация физичен/химичен филтър. Кремовете на Клоран нямам идея какво съдържат"

# 108
Здравейте момичета  Wink
Отдавна не съм се разписвала. Ние с Вики сме добре, досега миткахме по цял ден, но май започват жегите и ще си седим през деня вкъщи, а ще се разхождаме сутрин и вечер. Днес излязохме в 8.30 и беше много приятно.
Нашия хранителен режим е :
7.00 -        кърма или АМ
10-10.30 - попара/мляко с бисквити/кус-кус
13.00 -      ЗП (с жълтък и сирене) / МП
17.00 -      кисел/каша/мляко с бисквити
20.00 -     кърма или АМ
Между другото плодово пюренце/ сок / бисквитка - Ами май това е всичко  Laughing а още нещо не държа на точни количества, колкото му се яде толкова,ако иска повече,ако иска по малко
Мама Иги - как сте с Малчо?
На вси4ки мамчета, бебчета и техните татковци само здраве и усмивки цяло лято, защото това е най - хубавия сезон. Ние мислим да си топнем дупетата макар и за малко това лято. И мен малко ме е страх от смяната на климата, затова решихме да е Септември почивката ни хем ще е по - хладничко вече, хем Вики ще е по - голям
много ви цункаме и ви желаем весел и интересен ден

# 109
Eliona, ти нали щеше да работиш? Mr. Green Hug
Аз взех на Клоран, сега сега се чудя какво мляко са тяло да му взема, защото се притеснявам да не изгори сега по боси крачета.

А за морето - ние също ще прескочим през юли, защото според мен смяната би се отразила много добре на бебчо.

spinki, и Гого няма много летни дрехи и дори в събота му купих набързо 2 бодита-потници, защото почти всички са му с дълъг ръкав. Embarassed Между другото взех на Вис Виталис и са мнооггго готииини...

А ние излизаме на разходка след 16ч, но в тези жеги май ще отложим за по-късно разходкити... newsm78

# 110
  • В ЛЮтеницата
Умирам за морето!!!! Ама нали знаете - което най-обичаме е най-забранено - имам такава слънчева алергия и така се изривам, че като съм на плаж около нас се освобождава много място  hahaha hahaha! Но не мисля, че ще пропуснем и тази година, но по-скоро ще е късното лято ...

Елионка, сигурно ще се чувствам като в кошмар - че нещо му е станало на детето Thinking Joy
Бамбуча, сигурно ти е било много гадно, но като си представях как го разказваш и никой не би ти повярвал (наистина звучи малко нереално) ми беше много смешно (извинявай  Embarassed).
Лора вече е само по боди без ръкави денонощно - май съм лоша майка  newsm78?

Свърши ми времето...

# 111
  • София
Така, дзвера заспа. Да се изкажа и по другите теми Mr. Green
За потенето - всяка нощ сменям по 2-3 пъти възглавничките, не само калъфките - абсолютно мокри са. Странно е, че само главата му се поти.  newsm78 Педито рече, че при някои бебета, особено момчета си било индивидуално особеност Rolling Eyes Хич не ми харесва това. Не го обличам много. "Готиния" д-р каза, че е нормално също.  Tired
За миенето на зъби - нали има пасти, които са бебешки и не се плюят, а може да се гълтат. Но и аз не съм почнала да ги мия  Blush
За разходките - единствената луда навън в жегите съм - седя на дебела сянка, а той спи. Добре че има хубави градинки при нас. Ако имаше парк наблизо щеше да е още по-добре. Просто не мога да се обганизирам и да изляза рано сутрин. А като съм навън - не ми се прибира и висим по цял ден.
Елена, цяло лято ли ще сте морски?  Rolling Eyes Блазе ви!
Мацки, препоръчайте ми хубава безмлечна безглутенова каша! Praynig Че нали сме на диета, въртим се на царевица на Фризокрем и ябълка на Хумана, иска ми се да разнообразя малко.
Хубав ден и от мен!  bouquet

# 112
  • София
Нана, как правиш 200мл АМ с бисквитки, в какво съотношение?

spinki принципно на око правя всичко. Специално за бисквитите - 8 бисквити и 150 мл АМ. Ако ми се стори много водно - още 1-2 бисквити.

# 113
Привет!
Поразходихме се съботно- неделно по гости и на село, двамата диваци се поопекоха, а Виктор рязко смъкна 2 ката дрехи и остана по боди с къс ръкав и един символичен къс панталон. Дрехи не купувам, щото си имаме наследство от батковците и кака /сина и племенниците/.
Никнат ни зъби и сме криви-и-и ooooh! Яде когато той реши, маже се невъобразимо  Crazy
Показва с ръчичка колко голям ще стане и чат- пат казва "Е-е-е-е" /в смисъл- е-е-ей- толкова голям/ Mr. Green, "чао- чао"  /маха с ръка/ и пляска като му кажеш "браво". Прави боц- като му поднесеш показалец към лицето, сам си навира нослето в показалеца на възрастния  hahaha
Спи малко- вечер около 7- 8ч. с  няколко събуждания /от 2 до 10- тина като е много крив/  ooooh!  и през деня- 2 пъти по 20- тина минутки. Енергия има за още двама като него...

# 114
Здравейте и от нас!

Добре дошли на АМ и Калина

Бамбуча, страшна история, нямам думи

Марулка, отново блеснахте!!! Малката шушка е страхотна!

Немога да се спра на лятна количка, мисля че харесах Макларън. Мисля, някой беше писал скоро за тази количка- с поръчка ли? колко струва?

Наш'та квартира е жега голяма. В момента е 27 градуса, западна е (изложение). Към 16.30 бегаме навън, става 30. Вечер спим отдавна на отворен прозорец, като леглата ни са до прозореца. Моя син постоянно е отвит, снощи по боди с къс ръкав и спален чувал,бях по-спокойна.
за спането- пратих го във Варна за 2седм., и се научи да спи през деня. Към 3часа се събират. Вечер към 21-22, 5-6АМ, и до 6.30-7 сън
В момента спи, от 10.30 е заспал. Де да можех и аз да полегна, ама пуста домакинска работа ме държи будна. Е, ама и тук намерих време да се разпиша
олеее, аз храна трябва да взимам

Хайде мацки лек ден и внимавайте по тези жеги

# 115
  • софия
Здравейте,мацки  Hug!
Сега и аз да се разпиша на бързо,за въпросите,за които се сещам  Rolling Eyes..
Душе,и Найа мноооого се поти.От нас до Св.Троица,като сме с колата, като я вдигна от столчето и цялата и главичка е мокра  Shocked...,то че станаха жеги верно е ,но чак пък толкова.Като спи е същото положение  Confused,а уж е момиче  Wink?!На 17 сме на консултация и ще питам нормално ли е толкова да "ври и кипи"?
Аз я обличам вече с къси поли  Grinning по голи кълки и с потници или тениски.Днес мисля и да е по сандалки-боса  Simple Smile!
Спинки,за пюрето ли как постигам такива количества?
Тя яде две Семпер-ски,а те са 135гр. едно.Попарата я правя с четири сухара и със сирене "на око",но слагам доста.Кашата пак "на око"-изсипвам директно от плика в чинийката и започвам да разбърквам с водата,до като ми хареса на гъстота  Peace!
Елфче,аз винаги съм купувала млечни каши и не съм се заглеждала какъв е избора при другите  Thinking...
Бебон,поръчах си Макларън и на 24 май живот и здраве си я чакам  Grinning.
Онзи ден ходих до "Малечко" и там явно скоро са зареждали и има много голям избор.Исках да видя "мойта" на живо,но този модел не го внасяли...
А,иначе аз тази съм си харесала:
http://www.tinyride.com/Maclaren-Techno-XLR-2007-P1831.aspx

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 12:57 от dani777k

# 116
  • софия
Елфче,аз имам една вкъщи,не съм видяла,че е без млечнана Нестле-"ориз с 3 плода",които са ябълка,портокал и банан.Може нея да я пробваш тя е без глутен.

# 117
Мами, как беше адресът, на който се изпращаха мечетата на Памперс?

# 118
  • гр.Добрич
Нана, Дани, благодаря за отговорите Hug
Бихте ли ми казали интернет адреса на онази откачена количка Стпки ли беше?

# 119
Браво, много хубави снимки, Лори е явно безстрашна, щом така силно я люшкате. А морето зад Стефани много мръсно бе, дано тези водорасли се нацъвтят и разкарат до началото на сезона, че августовски слънчица ще се гмуркат там. Ако някой идва насам да свирка, ще пращам джиесеми на лични. Елена, по кое време ще си тук? Аз около 24-ти отивам на почивка и дано не се разминем с теб и бебон. Добре дошли на АМ и калина, някой пита за Аптамил и Милумил, първото го водят лечебно. Бамбуча, невероятни преживявания, но важното е, че са с добър край. Весика, мисля, че мама мис74 е с детенце, спящо правичко. Моето дете също се изпотява нощем, даже се замислям да й клъцна малко косичката, но ще видим. Анди и режима на Нори беше подобен, но откакто тръгна на кухня е коренно различен и сега ходя като Памела Андерсън с напращели и твърди гърди, че по-рядко я кърмя. Уж нищо не ям и пия особено, а откъде идва тази кърма не ми е много ясно. Вероятно скоро ще се отбиваме, тъй като ще се наложи лечение на една екзема. А аз често се сещам за Пепърчето, тъй като почти всеки ден пускам на малката "Детство мое", та като стигна до ".... пак с ПИПЕР да поръся филия"   Mr. Green
Засега приключих с рожденните дни - от четвъртък до неделя - нямах пропуск.  Първият от поредицата беше супер. Мъжът на приятелката ми беше организирал 50 човека с едно корабче, тръгващо в 20.30 от кея на морска гара и плаващо към 2 часа из водите край брега в ясната нощ. С много халкохол, мезенца и танци и приятна компания. След двата часа из открито море пуснахме котва на кея и купона продължи до зори. Много свежо и оригинално. Докато напиша поста си и малката заспа в ръцете ми и се разминаваме с разходката обядна. dani777k, много сладка количка. Елеонора постоянно виси на предния борд на количката и ако не са коланите, досега сто пъти да е паднала. Спинки, stokke xplory беше.

Общи условия

Активация на акаунт