Ревност

• 5 121
  • 147
  •   1
Отговори
# 135
  • Beyond the stars
Нито едно от изброените не ми е в противовес с горепосочената среща, ако това е внушението.
Според моя компас лоялността и уважението не се определят от една пропусната/осъществена вечеря с бивш/а.

# 136
Ок.
Щом аз приемам вашата гледна точка, нека приемем, че не е нужно да ме убеждавате във вашата.
За мен не е ок.
По всякакъв начин е егоизъм и липса на деликатност.

# 137
То "бивш" може да означава хиляди неща. Според мен няма двама еднакви "бивши", както и няма две еднакви връзки. Един не искаш да го видиш и чуеш, дори да е последният човек на Земята, с друг запазваш приятелски отношения, и общочовешкото надделява над обикновеното "мъж-жена". Трети ти става напълно безразличен. Четвърти буквално го забравяш, че е съществувал, толкова е бил безличен.

Самият факт, че някой е "бивш", според мен автоматично  го вади от списъка с хора, за които си струва да се безпокоиш. Но това е, защото при мен винаги краят е бил истински край, изстисквала съм връзките си до последната капка, и не са оставали неизказани и неизживяни неща. И във всяка следваща връзка съм влизала с чисто сърце и без никакви тежести от стари връзки.
Ако не си честен преди всичко към себе си, няма как да си честен и към партньор.

Никога не съм могла да разбера хора, които влизат от една връзка в друга, без да са "преболедували" старата. Това не е честно спрямо никого, и е бомба със закъснител, която не се знае кога ще "избухне".
Същото важи и за всякакви такива "ние много се обичахме, но не беше подходящо  поради някакви си обстоятелства". Ми не, ако толкова много сте се обичали, щяхте да ги преборите тия обстоятелства, и да сте заедно. Така казано, е само отворена вратичка за бъдещи взаимодействия. И твърдо "не".

Честността в отношенията е важна на всички нива, във всеки един момент.

# 138
  • Beyond the stars
Ок.
Щом аз приемам вашата гледна точка, нека приемем, че не е нужно да ме убеждавате във вашата.
За мен не е ок.
По всякакъв начин е егоизъм и липса на деликатност.

Хммм, мислех, че приемането на чуждата гледна точка не включва квалификации, които я определят.
Не помня аз да съм си позволила да давам определения на Вашата гледна точка и причините, които я обуславят.
Просто подчертавам същестуването на другата такава, на фона на раздването на общовалидни аксиоми.

BernardaM. мисля, че точно неизживяните и незавършени емоционално връзки определят отношенията с "страшните" бивши като недопустими, а близостта с тях - като рискова.
За мен също краят е край.

# 139
Аз съм наясно, че във форума никой не е бил зарязван от бивш, а всички са взели решението рационално и обмислено, с ясното съзнание, че всичко приключва сега и завинаги. Но в истинския живот нещата доста често приключват, без едната страна да е "изцедила" докрай връзката и да си е казала, каквото има за казване. И когато след години въпросният "the one that got away" се появи с обяснение и съжаление, мнооого лесно човек може да се подхлъзне в изясняването, обясняването и приключването на нещо, което с години е стояло висящо.

# 140
''...Знам много за М. Тя е била най-сериозната връзка на И. през последните 15 години. Висока, слаба и жилава. Дълга черна коса и подлудяващ (по думите на И.) гърлен глас.''

Това е написал авторът и добавя, че незнайно защо, въпреки, че се смята за неревнив, бъдещата среща между приятелката му И. и нейната бивша М., го тревожи. После каза, че вероятно срещата им е минала чудесно, защото гаджето му се е прибрало по сред нощите.
Така и не даде подробности, след като вечерята мина -  имало ли е разговор в двойката и били ли са отхвърлени притесненията му. А ние нищим от пусто в празно.

# 141
Давам. Имаше разговор. Цивилизован. Накратко, стана така, че тримата отидохме заедно на концерт и се запознах с М. Не го споменах за да не скандализирам привържениците на здравословната изневяра.

П. С Харесва ми как си форматирала мнението си.

# 142
Значи ситуацията се е развила по възможно най-добрият начин за теб/за вас - звучиш спокоен и облекчен.
Предполагам, че си по-висок, по-жилав и с по-гърлен глас от на М. (шегувам се), честито!

# 143
Значи ситуацията се е развила по възможно най-добрият начин за теб/за вас - звучиш спокоен и облекчен.
Предполагам, че си по-висок, по-жилав и с по-гърлен глас от на М. (шегувам се), честито!

На височина и глас го докарам Grinning
Да, всичко бе много готино. Първото, което М. ми каза бе "Ако й разбиеш сърцето ще те намеря и ще те заколя". После се усмихна и каза "Кво ще пием?" По-късно имахме възможност да си говорим насаме. Разбирам защо с И. поддържат контакт.

# 144
А ако беше мъж бившият, би ли излизал с тях по концерти, барове?
Защото аз не си представям как ще се съгласят сегашния ми и бившия да излизаме заедно по концерти, барове, ресторанти и каквото и да било. Simple Smile

# 145
А ако беше мъж бившият, би ли излизал с тях по концерти, барове?
Защото аз не си представям как ще се съгласят сегашния ми и бившия да излизаме заедно по концерти, барове, ресторанти и каквото и да било. Simple Smile

Питах И. дали сред бившите й мъже има такива с които бих могъл да изпия две бири. Каза, че двама са в затвора, трети е инструктор по йога и заклет кришнар, който, цитирам "на втората минута ще започне да ти обяснява колко важно е да се храниш със сушени плодове". Имало и някакъв диджей, който по нейни думи е "най-самовлюбеното копеле, което съм виждала".
Това е селекцията от бивши. Явно няма какво да ни събере на едно място с тях. Rolling Eyes

# 146
Йогата и кришнара как да е, но двама в пандиза е притеснително. А ако за зда едно исъщо нещо, още по-странно...

# 147
Единият е за сбиване, другият за данъчни и финансови престъпления.

Общи условия

Активация на акаунт