Софийски университет - класиране, документи и такси

• 2 664
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
За Стопански факултет да не би да има промяна тази година? Миналата година синът ми кандидатства и беше приет в Счетоводство и финанси. Тогава балообразуването му беше 3 ДЗИ математика, той държа ПП, плюс общия успех от дипломата.

# 16
  • София
За стопанския факултет - тази година дъщеря ми кандидаства. Та, балообразуването е ДЗИ мат х 3 + общия успех от дипломата.
Промяната спрямо миналата година е, че коефициента 3 остана само за математика, другите матури са с по-нисък коефициент.

# 17
За стопанския факултет - тази година дъщеря ми кандидаства. Та, балообразуването е ДЗИ мат х 3 + общия успех от дипломата.
Промяната спрямо миналата година е, че коефициента 3 остана само за математика, другите матури са с по-нисък коефициент.
Това го разбирам, но проблемът ми е неяснотата покрай замяната на годишна оценка с такава от ДЗИ. Ако изкарам 5.50 хипотетично на дзи-то, то в дипломата ще се запише годишна 5.50 или 6?

# 18
Дипломата си остава колкото ви е. Но балообразуващите предмети се заменят с резултат от дзи, ако има положено такова дзи.
Примерно ако дипломата ви е 6.00, но имате дзи бел 5,20; дзи мат 4,60; дзи ае 5,70, то балът ви за СФ ще е по-голямото от 3.4,60+6 и 2.5,70+6. Т.е. с математика ще имате по-висок бал, отколкото с ае.

# 19
Здравейте,
Според вас кой е по-добрия вариант като обучение и реализация:

СУ "Финанси, счетоводство и дигитални приложения с преподаване на английски език"
или
УНСС "Финанси и счетоводство с преподаване на английски език".
Моля споделете ако имате информация...

# 20
Здравейте,
Според вас кой е по-добрия вариант като обучение и реализация:

СУ "Финанси, счетоводство и дигитални приложения с преподаване на английски език"
или
УНСС "Финанси и счетоводство с преподаване на английски език".
Моля споделете ако имате информация...

Всички, които познавам и са завършили УНСС, съжаляват. Стопанският факултет е най-престижното и полезно място за изучаване на подобни специалности. Освен това обучението на английски е още един плюс.

# 21
Здравейте, някой има ли представа какво се случва със септемврийското класиране. Ясно, че е от 8.09 до 11.09, но аз за момента не намирам никаква обявена информация за свободните места. Не знам дали още не е пусната или нещо не правя както трябва. Отделно и че като се опитам да вляза в профила ми дава съобщение, че по страницата се работи.

# 22
Местата ги обявиха преди около 10 дни на сайта на су:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ka_kampaniya_2026

# 23
Местата ги обявиха преди около 10 дни на сайта на су:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ka_kampaniya_2026
Няма обявени останалите свободни места, таблица е със стара информация. Възможно е и аз да не се ориентирам,но не намирам нищо от това което търся.

# 24
Изобщо не ви разбирам какво търсите. С големи букви пише "ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ". Там са указани условия и най-долу има приложение със свободните места. Колко по-нова и по-различна информация за свободните места търсите?

Общи условия

Активация на акаунт