Какъв е този нов тренд в запознанствата?

• 1 501
  • 40
  •   8
Отговори
# 15
Тренд чак не е, но си спомням как една приятелка на моя приятелка, на 30+ си беше направила Тиндър, във времената, в които беше символ за “чук-и-беж”. Та след 1-вия “чук” веднага им заговаряла как много иска семейство, бебета и т.н. идилии и онези си хващали гората моментално. Хич не ѝ вървеше на мадамата, а иначе красиво, интелигентно и образовано момиче. Накрая се омъжи за грък.
Та - имаш прекалени очаквания за бг мъжките индивиди. Ако в чужбина се излагат критериите още в началото със скрити карти, тук това са теми табу. Особено, ако става дума за критерии за битовизми в евентуално съвместно съжителство или ролята на всяка половинка във връзката като семейство. Демек - ако почнеш да казваш на мъжа как очакваш той да поеме половината грижа за домакинството, да гледа дете, не знам там, какви са ти критериите - мъжчетата ще избягат с 200. Мамините те. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 16
Мадам fileva,

Много смело решение да поставяте условия и изиквания към родните Байганьовци. Такива изпълнения обаче не се търпят от местното мъжко носеление. Защото масово българските жени нямат стандарти към мъжете и се примиряват с каквото прояви интерес и си го прибират. Затова за българските мъже е нормално да смърдят на дюнер, да са със шкембе на 30г. и да се държат вулгарно и неприлично, защото се някоя ще им върже. Тук имам лека надежда за най-младите ни позападнени българки, ама да видим....

Огледайте се следващият път като сте навън и вижте красиви и прилично изглеждащи жени какви мъже са си хванали, че и деца са им направили. Или поразгледайте отчаяните теми пуснати от жени тук - избрали мъжлета с отчайващо поведение.

П.П. И да, наясно съм че има изключения, но те повечето са имигрирали в чужбина. Като авторката...

# 17
Вай, вай, само ганьовци тука по тез земи. По другите не. Там са само психопати и дървета. Варианти да искаш.
//
Извън това – третираш ги като секс играчки или чатджипити, очакваш човешко отношение.
Едно е да заявиш в началото ТИ каква си и какво ти харесва, друго е да ги блъскаш със заучени фрази "какъв мъж търсиш".
Дори и да си попадала на чикиджии досега, пак бих те разкарала, ако съм мъж. Някаква без да ме знае, без нищо насреща, тръгнала да ми изисква. При толкоз материал в интернет, че и на живо, кой мислиш, че ще ти върже.

# 18
Четох някъде, че при джензитата и алфите очакванията и идеите се споделяли още при запознанство. Дълго е за обяснение, но намирам метода за много удачен.
По темата, явно повечето хора не го намират толкова удачно. Мъжете конкретно пък са много обидчиви и възмутени някой да иска нещо от тях. Жените сме по-склонни да тръгнем да доказваме, че отговаряме на изискванията.

Страхотна стратегия. Няма що. За това са сами като кучета.
Никога не ми е идвало на ум на първа среща да извадя списъка и да започна да отмятам.
Винаги съм искала първо да опозная човека отсреща.
Нищо чудно, че новото поколение страда от самотата.

# 19
Както съм разказвала нееднократно, част от мъжете и след Х-ХХ месеци/години абсолютно не допускат, че жената до тях би могла да поиска нещо повече от това да си ходят на работа, да се прибират, ядат, *т, спят и веднъж годишно да ходят на Гърция. Съответно всеки разговор за нещо повече, който дори не е някакъв императивен, ами с чисто информативна и планова цел, ги хвърля в смут.

Какво ще рече без нищо насреща? Ако дойде с електрическо Порше и е финансов директор на холдинг, може ли да има изисквания? Нашата ФД е под 30, завърнала се от чужбина. Не знам всъщност какво кара, поршето е за драма, но и без него девойчето е твърде висока топка за 99.9% от мъжете.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 16:33 от Нарцùса

# 20
Като се има за висока топка, в което от описаното се съмнявам, да се насочи към високи мъжки топки, а не към чикиджии по нейните описания.

# 21
Дървото82,

Абсолютно си права.
Мъжлетата са така, защото първо - това са видели в семейството и после, защото пък момичетата така са научени.
Патриархатът и байганьовщината са съвсем живи. Не е обаче само у нас, тук на Балканите е много масово, а още по на изток, съвсем.
И да, темите са пълни с такива примери, при които мъжът пуши, пръцка и си гледа мача по телевизията, а жената върши всичко. Работа, домакинство, деца.
И как мъже с такова мислене да не избягат с 200 при разговор за критерии?

# 22
Мадам fileva,

Много смело решение да поставяте условия и изиквания към родните Байганьовци. Такива изпълнения обаче не се търпят от местното мъжко носеление. Защото масово българските жени нямат стандарти към мъжете и се примиряват с каквото прояви интерес и си го прибират. Затова за българските мъже е нормално да смърдят на дюнер, да са със шкембе на 30г. и да се държат вулгарно и неприлично, защото се някоя ще им върже. Тук имам лека надежда за най-младите ни позападнени българки, ама да видим....

Огледайте се следващият път като сте навън и вижте красиви и прилично изглеждащи жени какви мъже са си хванали, че и деца са им направили. Или поразгледайте отчаяните теми пуснати от жени тук - избрали мъжлета с отчайващо поведение.

П.П. И да, наясно съм че има изключения, но те повечето са имигрирали в чужбина. Като авторката...

Смело не бих казала. Глупаво да.
Мъжете и жените са от различни планети.
При жените при запознанство едва ли не в главите им се появяват сценарии за сериозна връзка, брак, сватба, деца. И логично е да има списък.
Ама при мъжа не е така. Той няма такива мисли при запознаство. Те просто харесват жената, искат да я цункат, да я оправят. А дали ще има нещо сериозно зависи от менталното развитие и настроението на господина, но те в тези неща са по-бавни.
И такива списъци е нормално да ги ужасяват и да теглят тънка интелигентска на такива жени и с пълно право.

# 23
Съгласна съм.

Но е най-добре авторката да ни сподели какво точно им казва на тези мъже. Че я обвинявате, че отива със списък на срещите, а тя може само да им казва, че си търси сериозна връзка и няма да им пусне след първа или втора среща Satisfied

Щом отговарят вулгарно, търсят еднократно чукване, а и най-вероятно тя си ги намира от приложения за запознанства. Там е морална катастрофа по-принцип...
---
Сега ѝ прочетох целият пост. Жената най-вероятно е на не повече от 25-30г., и правилно е забелязала, че много мъже не се интересуват от връзки (поне не сериозни). Което съвпада с наблюденията на много други млади жени. Интересно... Дано темата не е менте.

Може би трябва да се поправя, в такъв случай, че ако е млада и излиза с млади мъже, не може да им влиза силно с изисквания, да. Нашите "узряват" ментално и емоционално още по-бавно отколкото на запад.

# 24
  • София
Критерии, казвате... добре е да ги имаме, да, и отсрещната страна да ги покрива, ако искаме сериозна връзка. Така е. Но да изброяваме?
Имам критерий той да е възпитан, например. Е, това се забелязва дори от първото "Здрасти" на живо. Най-късно като седнете да се храните и обърнеш внимание как борави с приборите и как се държи с персонала.
Имам критерий той да е сериозен. Е, ако го видя, че се сеща за мен през пет дена и ми пише с по две думи, няма какво повече да говорим, ясно е, че не ме взима сериозно.
Имам критерий той да иска връзка. Е, ако при споменаването на общ план, например уикенд заедно някъде извън града, той пребледнее на платно и избяга, ясно е, че не иска връзка. Поне не с мен.
Няма какво да се изброяват критерии, да се задават въпроси като на интервю за работа и да се правим, че това е ок. И това важи за всички поколения, съжалявам.
Идеята, че мъжете извън България са някакви друг мъжки вид, дори няма да я коментирам.

# 25
Мадам fileva,

Не мислиш ли, че с този пост всъщност обиждаш жените българки, които имат здрави и добри връзки? Много мразя обобщения, но когато тези обобщения са и злобни и нападателни ми идва в повече.  Прилично изглеждащите мъже са точно толкова, колкото и прилично изглеждащите жени. А ако някой вижда единият пол да преобладава това е субективна самозаблуда. Толкоз по въпроса.

Иначе не мога да повярвам, че темата не е пързалка, пусната да позапали заспалия летен форум. Прилича ми на тема "какво ще стане ако реша да отпия не от предния, а от задния ръб на чашата?".  За да се пусне тази тема някой трябва или да провокатор, или наистина да е расъл в странно общество, или да е с умствен дефицит.

# 26
А това с чужденците джакпот, а българите ужас ужасон изби и умрялата риба.

# 27
Критерии, казвате... добре е да ги имаме, да, и отсрещната страна да ги покрива, ако искаме сериозна връзка. Така е. Но да изброяваме?
Имам критерий той да е възпитан, например. Е, това се забелязва дори от първото "Здрасти" на живо. Най-късно като седнете да се храните и обърнеш внимание как борави с приборите и как се държи с персонала.
Имам критерий той да е сериозен. Е, ако го видя, че се сеща за мен през пет дена и ми пише с по две думи, няма какво повече да говорим, ясно е, че не ме взима сериозно.
Имам критерий той да иска връзка. Е, ако при споменаването на общ план, например уикенд заедно някъде извън града, той пребледнее на платно и избяга, ясно е, че не иска връзка. Поне не с мен.
Няма какво да се изброяват критерии, да се задават въпроси като на интервю за работа и да се правим, че това е ок. И това важи за всички поколения, съжалявам.
Идеята, че мъжете извън България са някакви друг мъжки вид, дори няма да я коментирам.

Много правилно. И да се кажат критериите, ако няма качеството, няма как да го придобие.
Иначе много трудно такива като авторката ще намери мъж, който и отговаря на всички критерии.
Съвършени хора няма.
Другия вариант да намери 2-3-ма мъже и да ги покрие.

# 28
Хората вече не знаят как да общуват.
Смятат за естествено да пуснат чат разговор на някого като тест с отговори а) Б) в). И, той, ако не им отвърне с поне а и б, значи е ненормален.

# 29
Хората вече не знаят как да общуват.
Смятат за естествено да пуснат чат разговор на някого като тест с отговори а) Б) в). И, той, ако не им отвърне с поне а и б, значи е ненормален.

Май има нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт