На море в България на All inclusive 2026 г. - тема 2

• 25 918
  • 390
  •   2
Отговори
# 255
Няма такова нещо като добър или лош ОИ в зависисимост от това дали е на Север или Юг. Има хотели с добър или посредствен ОИ, както на Южното, така и на Северното Черноморие. Абсолютно некоректно е да се обобщава по този начин, защото могат да се дадат безброй примери за пародия на ОИ по цялото ни Черноморие. Това е основната причина много хора, опарени веднъж от такъв ОИ, респективно хотел тотално да сменят концепцията си за морска почивка, но и обратното също е вярно. Освен това всеки индивид има различни приоритети и освен храната, която наистина е много важен критерии търси и много други неща. Много зависи и в какъв период се посещава даден хотел. Не случайно поради тези причини за един и същи хотел може да се прочетат коренно противоположни мнения.

# 256
stani.1979, запазих началото на февруари месец.Не си спомням точно отстъпката но беше нещо от рода на -28%,-30%.Като беше за конкретен период.Получих и допълнително отстъпка като редовен клиент.Резервация директно от хотела.Винаги предпочитам да контактувам с хотела.Грифит Енканто също много ми харесва но на ранни минимум 5 нощувки можеше.Днес флаговете са червени въпреки хубавото време, морето не е толкова бурно но явно пак има течения .Снощи имахме плажно парти със заря.Добре беше.Днес сме резервирали рибен ала карт .До сега в  бг не сме пробвали.Предварително си избираш меню от няколко варианта.

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 10:29 от mimi0585

# 257
  • Сф
Роси, много хубаво и подробно описание на Алба и Слънчев бряг.Три сезона сме работили там със семейството ми и не бях стъпвала от 30 години,  направо съжалих ,че отидохме миналото лято като видях в какъв битак и батал са го превърнали 😭 Пък, ако случайно направиш глупостта да излезеш след 22.00ч. на разходка също може да получиш безценни гледки и да се нагледаш на странни персони.
Като цяло изкарахме добре, все пак не можеш да предвидиш в какво са превърнали даден курорт преди да го посетиш. Но то къде се е подобрили? Навсякъде по черноморието е с посока надолу.  За това търсим игли тук в купа сено, според предпочитанията на всеки.
Тета, и аз чаках твоя отзив, защото си много подробна, но разбирам сега защо не си оставила, явно разочарованието е било голямо.
И ние приключваме с инклузива ,че детето порасна и си ходи вече самостоятелно с приятели. Аз минавам на по особен начин на хранене и като добавим и особените ми, но необходими изисквания и съвсем няма да вържа сметката. В Гърция например ще ми е безкрайно по - удобно и рентабилно. Дори само като възможности за избор предвид голямото крайбрежие.
 Фаталина , права си ,до хотел е , не до местоположение. Ето например в Хелена парк Слънчев бряг храната беше супер! В НVD Бор беше по- зле ,пък е по - висок клас.  Освен това Хелената е по встрани , ако не мръднеш към централната част може и да останеш с прекрасни впечатления за курорта.

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 10:47 от PureLove

# 258
mimi0585, ако сте били с ранна резервация за Алгара помниш ли колко процента беше и от къде резервира? Там сме ходили само веднъж скоро като го откриха, но м.май и всичко много ни хареса. После цените станаха доста високи.
Аз също като някои тук съм на мнение че инклузива по северното черноморие е по-добър от южното. Но все пак зависи и от хотелите. На Сл.бряг сме били само в 4 хотела- Мелия, Бургас бийч, Империал ризорт и Лонгоза. И аз съм забелязала че там нямаше телевизиите БТВ и Нова. В Златните някъде ги има, но в Албена има всички телевизии. Може би южното е насочено повече към чуждите туристи и не им трябват български телевизии.
Наистина Грифид хотелите са много добри- били сме 2 пъти в Енканто, 3 пъти в Грифид Арабела и веднъж във Вистамар/това в продължение на години разбира се/. Също не лоши хотели са и Луна, Берлин, Славей, Одесос, Долче вита, Астера, Астория.
Може ли впечатления за Астория, че имат хубава оферта за почивните дни и ме замислиха.

# 259
Доволни сме от Астория, като Грифид хотели е, обширен ресторант с голяма външна тераса, храната е хубава, повечето нещо се приготвят на място, хубава е презентацията на храната, интересни неща имаше. Хигиена, стаи, почистване - всичко си беше  както трябва. Сега отвориях сайта на хотела и има виртуална обиколка, доста неща се виждат от хотела. Басейните са на голямо пространство. Следобедния снак беше в азиатския мисля ресторант. Но доста храна имаше, не е само по някоя бисквитка и картофки и салати. Но да отбележа че бяхме м.май 2023г. Поне от този хотел нямам спомен за нещо лошо, а иначе на много хотели намирам кусури.  Предполагам и сега ще е добре, както съм казвала в някои хотели извън сезон е било по-добре отколкото в сезона. В Грифид напр. единия път бяхме м.октомври- ми всичко си беше прекрасно, няма много хора, спокойно.
Не знам сега на каква цена сте го намерили, но ако ви устройва ...

# 260
И ти не ме разбра - хотелът е прескъп!
Не съм резервирала в евтин, компромисен хотел.
"Евтин" употребих в смисъл на смотан!
Финансово..не е, хич, евтин.

За Милея в Слънчев бряг ли давате отзив?
Защото видях, че има и в Златни пясъци.

# 261
В Слънчев бряг...Мелия в Слънчев бряг, да.

Подведох се по отзивите в букинг и гугъл ... прекрасни.
Нищо подобно, а точно обратното видяхме и усетихме ние.

# 262
  • на тавана в кошницата
Тази година почивката ни на нашето море беше в хотел Маджестик.  Мога да кажа само положителни отзиви. Изключително любезен персонал. Чисто за мен това е на първо място. Имаше разнообразие от храна. Единственото което не ми хареса е, че нямаше места за колата и трябваше да я оставим на друго място от което се връщаш пеш. Не, че е далеч, но не е много готино особено в жегата. Пристигнахме към 13:30 поставиха ни гривните. Стаята беше свободна и се настанихме. Имахме право на обяд. Ако не се лъжа  може се започне с обяд, но настаняването мисля е от 14:00ч. Хотела беше пълен, но не се усети поради голямата площ. На плажа ходихме по- късно и си намирахме места. На басейна имаше винаги празни, а бяхме в пика на сезона. Кърпи за плажа и за басейна можеше да се сменят всеки ден от16:00-17:00ч. Оставам положителен отзив за хотела. Ако имаше малки неща, който са ме подразнили то те не са ни попречили на почивката. Както каза и theta 75 пак бих се върнала. Ще заменя Еврика вече с Маджестик.

# 263
  • В.Търново
За съжаление положението като в хотел Алба е почти навсякъде. Не се оплаквам. Като цяло бива, но втори път не бих отишла в този хотел. Иначе беше вкусна храната. Забравих да спомена, че имаше винаги вкусна диня, пъпеш, праскови, кайсии, банани, някой път круши, ябълки, грозде.
Първият ни ол инклузив беше през 2010г. в хотел Добротица, Албена. Сега Калиакра Маре.Беше много добър, въпреки остарялата тогава база.

# 264
Аз за догодина, жИз, съм си набелязала ДИТ Еврика - Сл. бряг и ще си го дебна на ранни.
Просто не знам на къде иначе. Или Воя - Св. Влас, ако набарам на по-оферта..

Вчера си дойдохме от Гърция Grinning Всяка год си казвам, че за следващата няма да ходим и пак по някоето време ни се приисква.. Само за справка , за 4 нощи, почти бях запазила на Мирамар - Обзор , 1200 евро идваше с 30% отстъпка и ъпгрейд стая с изгед море. Пусто бурно море на Обзор, обаче.....

В крайна сметка в Гърция ни легна около 1400 евро за 5 дневната почивка.....

Извинете за отклонението, искам да кажа, че с моето семейство обичаме да почиваме в България и искаме да почиваме в България...

# 265
Всяка година гледам да сме на различни места, но все нещо има което не ни харесва. Дори тази година ходихме до Турция и да си кажа и аз като boroboro мисля,че в България си ни е добре. За сега сме повтаряли само Воя и за догодина със сигурност ще я потретим ако не вдигнат много цената. Грифид Сентидо Мареа много ни хареса като чистота, обслужване и вкусна храна, но пък плажа и басейните не ни харесаха. Не знам дали да си правя пак експеримент за второ море ,ако имате предложения за хубав ОИ около Бургас/до Варна пътя не мига да го понеса/. Били сме в Мирамар и се замислям за Рейна ама плажа на Обзор не ми харесва. Търся нещо като на плаж Перла в Приморско ама да е на първа линия.

# 266
Ние последните години правим едно море в България и едно море в Гърция. За догодина се чудя какъв избор да направя за България. Ще дебна за някакви добри отстъпки.

# 267
Boroboro, август, без значение къде по Черноморието, особено след Преображение морето обичайно е по-бурно, има мъртво вълнение, често е с много водорасли, защото морската вода вече е доста топла, а предимно по Северното и медузите вече са повече и големи - отгледани Smile. Права си за морето в Обзор, там пък през август и най-вече през втората половина на месеца(така съм забелязала през годините, в които почивах в този период) става много ветровито и т.к. брегът е открит, а не в залив, то и морето става доста по-бурно с големи вълни. Не винаги разбира се, но често. Природа! И ние последните години, но не всяка, заради приятели най-вече ходим на късно есенно море в близка Гърция, но така и не я залюбихме и не е нашата почивка.

Patenceto, би ли споделила как стои въпросът с паркинга на Сентидо Мареа?

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 17:08 от Fatalina

# 268
  • София
Реших да резервирам късно моренце в HVD Club Bor - Слънчев бряг от 04.09. Прочетох доста добри отзиви, но не можах да се ориентирам приблизително колко далече е от плажа. Пише 150 м., но изглежда доста далече и въобще ако някой в момента е там или е бил скоро, ще се радвам да сподели.

Междувременно сменихме Слънчев бряг с HVD Лотос на Ривиера, благодарение на голяма част от отзивите тук, за което благодаря на момичетата които пишат, и резервирах от 04.09. Днес обаче ново 20. Получих съобщение по Вайбър с предложение за настаняване в HVD Ривиера, с цел оптимизиране заетостта на хотелите, без промяна на цената. Вярно, че е 5*, но като че ли са по-лоши отзивите и е огромен .И сега отново съм в чуденка дали да приема и ако не, какво се случва. Избрах Лотос като по-малък и по-спокоен, на години сме и търсим спокойствие. 😀

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 17:20 от mamatania17

# 269
Boroboro, август, без значение къде по Черноморието, особено след Преображение морето обичайно е по-бурно, има мъртво вълнение, често е с много водорасли, защото морската вода вече е доста топла, а предимно по Северното и медузите вече са повече и големи - отгледани Smile. Права си за морето в Обзор, там пък през август и най-вече през втората половина на месеца(така съм забелязала през годините, в които почивах в този период) става много ветровито и т.к. брегът е открит, а не в залив, то и морето става доста по-бурно с големи вълни. Не винаги разбира се, но често. Природа! И ние последните години, но не всяка, заради приятели най-вече ходим на късно есенно море в близка Гърция, но така и не я залюбихме и не е нашата почивка.

Patenceto, би ли споделила как стои въпросът с паркинга на Сентидо Мареа?

Много често срещам този отзив за морето в обзор.
Ние сме били 2023, 2024 в Марина Сандс и тази 2026 в ол суитс.
Винаги от 16-17.08 7 нощувки и винаги хващаме добро море.

За следващата година май ми се иска с аквапарк и не знам какво да търся и гледам.
С две деца на 5г и 1.5 живот и здраве

Общи условия

Активация на акаунт