Безопасно ли е използването на Philips Lumea в интимната зона при мъже?

• 153
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Наскоро си закупих фотоепилатор Philips Lumea Prestige BRI977.
След като прочетох подробно инструкциите, видях, че изрично е посочено мъжете да не използват фотоепилатора в областта на гениталиите. Въпреки това реших да пробвам на най-ниската степен.
По време на процедурата болката беше минимална, а след нея не забелязах сериозно зачервяване, изгаряне или друг вид нежелана реакция.
Въпросът ми е следният: според вас безопасно ли е да се използва фотоепилатор в тази зона при мъже, въпреки предупреждението на производителя? Възможно ли е това да навреди на потентността, плодовитостта или да увреди тестисите с течение на времето?
Ще се радвам да чуя мнения, особено ако някой има личен опит или разполага с медицинска информация по темата.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 22:09 от Модератор Никол

# 1
  • Телиш/Плевен
Въпросът ми е следният: според вас безопасно ли е да се използва фотоепилатор в тази зона при мъже, въпреки предупреждението на производителя?
Аз бих се съобразила с препоръката на производителя, защото това дали фотоепилаторът е навредил или не на някого, по никакъв начин не гарантира, че и при мен ще стане същото.

# 2
Доколкото знам, в лазерните центрове епилират мъже, но без тестисите.
Т.е. на пубиса и д-то може.
Но това е в центрове, където обучени специалисти го правят. Идеята е, не че нещо ще ти стане на кожата, а че уврежда половите органи, които не бива да се нагряват с някаква температура над едиколко си градуса.
Влияе зле на сперматогенезата или нещо от този род.

# 3
Доколкото знам, в лазерните центрове епилират мъже, но без тестисите.
Т.е. на пубиса и д-то може.
Но това е в центрове, където обучени специалисти го правят. Идеята е, не че нещо ще ти стане на кожата, а че уврежда половите органи, които не бива да се нагряват с някаква температура над едиколко си градуса.
Влияе зле на сперматогенезата или нещо от този род.

# 4
Споделям това, което са ми казвали медицински лица в голяма дерматологична клиника, където си правя аз лазерна епилация.
За мен - за да си сигурен, по-добре иди на една процедура, ама не в кварталния салон, а в голяма клиника. Виж там как ще те направят и тогава прецени. И задавай въпроси, защо как, какво.
ИИ понякога прави грешки, тъй че аз не бих рискувала за нещо толкова важно да му се доверя без резервно.

Общи условия

Активация на акаунт