С какво ви дразнят хората? - тема №7

• 37 188
  • 754
  •   3
Отговори
# 735
И аз така пазарувам. Плодове и зеленчуци - само от пазара. Месо - от Лидл най-често. Млечни - от друг. Не ходя всеки ден, веднъж седмично да речем, не ми пречи.

# 736
Много хора харесват и пазаруват от Женския пазар, на мен не ми харесва. Там ти продават не по-малко от килограм, не можеш да си избереш. Няколко пъти съм купувала оттам - повечето неща не са добри. Купих домати, които се развалиха на другия ден, полуразвалени ягоди - цял килограм, маскирани така, че докато ги купуваш изглеждат добре. Е, магданозът и копърът бяха евтини и добри, но на фона на другите загуби, можех да ги купя и най-скъпи и пак щях да съм на печалба. Преди пазарувах от Красно село, сега ми е далече, но след инцидентни покупки в последно време, също не съм във възторг. Вече купувам оттам, откъдето ми се виждат най-добри зеленчуците. Рядко пазарувам от Кауфланд, но поне в този, от който пазарувам плодовете и зеленчуците са много добри. В други Кауфланди съм виждала много развалени зеленчуци, мръсотия около щайгите, да не ти се купува.

# 737
Аз харесвам пазара на Хан Кубрат (в Надежда 1).

# 738
О, по пазарите/поне на нашия/ са само от етноса. Груби, безпардонни, не позволяват никакъв избор, даже да пипнеш плод или зеленчук. Веднага те пращат в Кауфланд или Лидъл. По-ниската цена се обезмисля след като са ти "пробутали"една част накачествена или развалена стока. За мен е просто навик понякога да купувам от там.

# 739
Дразните ли се, когато в един магазин, от който пазарувате от години, разместят местата на стелажите и стоките?
Не знам кой пишман психолог е измислил, че така ще поощрят хората да купуват и други неща, но поне при мен тази стратегия не работи.
Ако съм влязла за 3-4 неща, докато търся първото и второто, така се изнервям, че плащам и излизам. И даже, обикаляйки в магазина да открия кое къде са позиционирали, така съм се концентрирала да открия 1 и 2, че дори да мина покрай 3 и 4, няма да ги забележа и ще ги подмина. И ще си ги купя от друг магазин.
По същата причина избягвам да пазарувам от различни магазини на една и съща верига, защото са подредени по различен начин. В „нашия“ си знам кое къде е и отивам направо там. По пътя може да разгледам и да взема и други неща. Но когато не знам кое къде е, започвам да се щурам, изнервям се, че губя излишно време, понякога се налага да питам (което води и до търсене на адекватен служител, който да ме насочи) и в крайна сметка излизам с много по-малко покупки, отколкото съм планирала.

# 740
Осъзнавам, че дразненето ми не е много популярно и не държа сметка на никого. За мен повечето обекти на Лидл са грозни и не много приятни.
Харесвам този на Ляпчев, защото е с високи тавани и естествена светлина.
За мен е по-лесно и бързо да взема месо от кварталното магазинче, отколкото да ходя до някоя верига.
Май напоследък само Хит, Фантастико и ebag ми допадат.

Но лятото плодове и зеленчуци вземам от пазари, дори да ми отнеме повече време.
+1
Лидл ми е гъчкана. Атмосферата и продуктите не ми допадат (с някои изключения). Много са ми смешни всякаквите разговори за това какви промоции и седмица на какво било там. Говоря за хора на 30+.
Кауфланд е като склад/хале. Кашони навсякъде.

И аз харесвам Хит - висок, широк, подреден, стоките изкарани на рафтовете и с разнообразие. Касиерките са много любезни.

# 741
Дразните ли се, когато в един магазин, от който пазарувате от години, разместят местата на стелажите и стоките?
Не знам кой пишман психолог е измислил, че така ще поощрят хората да купуват и други неща, но поне при мен тази стратегия не работи.
Ако съм влязла за 3-4 неща, докато търся първото и второто, така се изнервям, че плащам и излизам. И даже, обикаляйки в магазина да открия кое къде са позиционирали, така съм се концентрирала да открия 1 и 2, че дори да мина покрай 3 и 4, няма да ги забележа и ще ги подмина. И ще си ги купя от друг магазин.
По същата причина избягвам да пазарувам от различни магазини на една и съща верига, защото са подредени по различен начин. В „нашия“ си знам кое къде е и отивам направо там. По пътя може да разгледам и да взема и други неща. Но когато не знам кое къде е, започвам да се щурам, изнервям се, че губя излишно време, понякога се налага да питам (което води и до търсене на адекватен служител, който да ме насочи) и в крайна сметка излизам с много по-малко покупки, отколкото съм планирала.
Това уж са някакви маркетингови трикове, и то уж за удобство на клиентите, но що се отнася за магазин, който не е никак малък по площ, понякога явно се получава обратният ефект.

# 742
Знам, че са трикове, но поне за нашето семейство не работят. А едва ли сме само ние...

# 743
  • На брега на реката
Точно маркетингови трикове са и хич не са за удобство.
Идеята е, че размествайки нещата, клиента насочвайки се към познатия щанд, ще види други артикули, които не е мислил да купува, но виждайки ги, решава, че може да му потрябват.
Въпроса е в печалбата за магазина  и горкия клиент си тръгва с няколко неща, които не е планирал първоначално.
Аз също не обичам разместванията.

# 744
Въпроса е в печалбата за магазина  и горкия клиент си тръгва с няколко неща, които не е планирал първоначално.

На теория. На практика обаче не работи така. Особено когато има и конкуренция, при която можеш да намериш същото нещо, без да са ти причинили неудобството да обикаляш магазина да го търсиш.

# 745
И аз не харесвам разместванията и ме дразнят.
Тъй като всеки ден съм в магазина обаче, за седмица макс съм научила отново кое, къде е, от нещата които купувам и маркетинга им не работи. Simple Smile

# 746
Да, и аз само се изнервям от това, че са ми разместили обичайните продукти, фитилясвам и си излизам без нищо. Като не ме уважават да ми запазят удобството, при конкуренцията ще ме обслужат.
Сигурна съм, че след това те фалират в мъки, съборени от моето некупуване... Wink

# 747
Мен ме дразнят огромните магазини, защото губя много време да обикалям, докато взема всичко, за което съм влязла или пък да избера какво искам. И това - в добре познат магазин. В непознат затруднението и съответно раздразнението са по-силни.

# 748
Първоначално се изнервям, но след 2 ходения вече знам, кое къде е и не ми пречи. Но аз съм пишман клиент. Ходя със списък и много рядко пазарувам нещо извън списъка, тъй като промяна в списъка е свързана и с промяна в плана за поне 2 готвения. Нямам наблизо нито пазари, нито малки магазини, та си пазарувам всичко от супермаркета, не разбирам дразненето от приказките на хората за промоции. Просто ми минават покрай ушите.

# 749
  • Glasgow
Много мразя разместване и липса на логика в подредбата. Аз съм "Теско" клиент основно, в по големия до нас съм свикнала с подредбата и не пипат много, но в по малкия до работата ми в центъра разместват понякога. Но рядко "изневерявам" с други магазини, свикнала съм с цените и продуктите, в приложението си ми стои списъка с основни неща, които ми доставят до вкъщи. Лидл много ме обърква, все се бъркам коя  цена да гледам, имаше нещо странно там, че не е на самия ред с продукта

Общи условия

Активация на акаунт