С какво сваляте температурата на децата си при вируси настинки

• 71
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте детето ми е на 5 години от сутрината е с температура 38.5 вдига до 39 сваляме я до 38 и неможе водих го на лекар казаха ларингит задна хрема. Вие с какво сваляте температурите на децата си?

Последна редакция: сб, 04 юли 2026, 19:58 от Модератор Никол

# 1
Кърпи със студена вода и малко оцет, може във водата и някое кубче лед да сложиш. Правиш компреси, изцеждаш все пак добре кърпата, да не капе и длкагсш на челото, по ръцете и по краката.

# 2
До 39 не я пипаме. Над 39 вече с ибупрофен.

# 3
  • София
И аз така свалях като синът ми беше малък. Ако продължаваше да вдига, добавях и компрес с разреден оцет. Не съм имала за цел да сваля температурата под 37 градуса, а да е по-поносима, докато организмът му се пребори с вируса.

# 4
И аз така свалях като синът ми беше малък. Ако продължаваше да вдига, добавях и компрес с разреден оцет. Не съм имала за цел да сваля температурата под 37 градуса, а да е по-поносима, докато организмът му се пребори с вируса.

И правилно. Еволюцията е измислила страхотен механизъм за борба с вируси, ние гледаме умишлено да го спираме.

# 5
  • София
Точно.

# 6
Аз над 39, което се е случвало 2 - 3 пъти, тя вече е на 9 години, давам Хексалгин. Има схема по колко капки. Но е предписано от лекар.
Аз давам Нурофен още на 37.5. Дъщеря ми реагира на температурата с отпадане, започва да нервничи, няма сили, общо взето се мъчи. Затова и давам.

Общи условия

Активация на акаунт