Защо жените трябва да тренират тежко?

• 20 767
  • 255
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Имам питанка - отслабнах с Дюкан и ми остават още 2 кг до заветната цел!От всичко съм доволна , ама талията нещо не ме устройва ....  newsm78 Искам да я намаля с около 10 см още.....дали е възможно - висока съм 173 , сега тежа 67 - цел 65 кг! Мисля след като сваля заветните 2 кг да вляза във фитнеса!Краката ми са стегнати , дупето също.... Как да я намаля тая пуста талия??? Обръч имам и ще започвам да въртя , само да ми го донесат!  Party А за фитнеса по колко време , колко пъти и какво????  newsm78

# 137
Пускам ти много обща информация на въпроса за фитнеса-по колко време,и какво,а ако искаш по-подробно инфо- питай конкретно! Peace

Главното е правилно да балансирате тренировката си, разумно да съчетавате различните видове физическо натоварване.

Всички тренажори могат най-общо да се разделят на два вида: аеробни и анаеробни.

Аеробни са заниманията на всякакви видове кардиотренажори, (бягаща пътечка, велоергометър, степер). Те помагат за топенето на подкожните мазнини.

За да стегнете мускулите си и да ги поддържате в тонус, трябва да се занимавате с анаеробни упражнения на силови тренажори. Те са най-различни, в зависимост от групата мускули, която тренират.
Ако ви е невъзможно да ги използвате, можете да ги замените с упражнения с гирички.

Започнете тренировката си с 5-10 мин. занимания на кардиотренажори за загряване. Темпото ви не трябва да е много високо: пулсът ви не трябва да превишава с повече от 60-70% вашия максимално допустим пулсов показател (220 минус възрастта).

След като сте загрели, преминете към основната работа на силовите тренажори.
Занимавайте се на тях средно по 30-45 мин., като ги редувате.
През всичкото това време организмът ви черпи от енергийните запаси на гликоген в мускулите ви.

Заключителният етап от тренировката ви отново трябва да е аеробна.
Нейната продължителност е от 20 до 45 мин. Сега организмът ви просто е принуден да използва за енергия подкожните мазнини, защото гликогенът в мускулите частично е изчерпан.
Тази част от тренировката ще ви се стори значително по-сложна в сравнение с една обикновена аеробна тренировка. Но в това е и основното достойнство на съчетаването в едно занимание на двата типа натоварване.
Успех! Peace

# 138
angyL.A newsm09направо ми скри топката smile3501

# 139
Поци,не знам дали въобще този кратък" художествен текст" е за тази тема ,ама за тези които ги мързи да четат,ще свърши работа!Малко гиричките не ми се връзват тук-едва ли биха заместили точно те силовите тренажори,ама както и да е!То човек трябва да стигне до залата,пък там ще разбере! Peace
На първо четене обаче звучи добре,а и няма да стресирам начинаещите! smile3503

# 140
Мерси за статийката!  Hug
Значи ако съм разбрала правилно за талия - яко кардио , така ли???  newsm78

# 141
За отслабване-кардио! Peace
Ама пот да се лее,а не да четеш книга и да си мислиш,че нещо правиш! Laughing

# 142
 Mr. Green А продължителност на тренировката като цяло и на всеки уред поотделно????  newsm78

# 143
Mr. Green А продължителност на тренировката като цяло и на всеки уред поотделно????  newsm78

Прочети в темата КАРДИО! Peace
Питай,ако имаш още въпроси!

# 144
# 145
Стига на лични Mr. Green
Ето ви темата Peace  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 146
 PeaceПобут Wink

# 147
Ами, след 1 месец във фитнеса с кардио и леки тежести+много повторения, реших да пробвам и другия начин  с тежкото трениране Flutter Сега обаче ме човърка въпроса за кардиото. Някой компетентен да се изкаже - 40 минути с едно и също темпо или HIIT е по-добре?  newsm78 Вчера опитах по следния начин 30 сек спринт 30 ходене и след 7 минути изплезих език. Мисля да го боря това HIIT, пък поне до 20 минути да стигна  Joy

# 148
Добре Поци четох те.Искам съвет.Тренирам 4 пъти седмично,имам да свалям ,правя само кардио.Кардиото е от 45 до 60 мин на кростренажор.Работя на пулс 128.За месец така направих муслули на ръцете много,на врата също и на бедрата.Къде бъркам?От шкембето свалих доста,прасци не,те винаги са ми били стройни.Неща да съм с толкова широк гръб,мускулести бедра и ръце.Идеи?
Ям предимно салати и пилешко на скара и риба печена.Не ям червени меса,помпам се от тях още.Винаги съм била така с широк гръб,мускулести ръце и бедра и задник(даже и като напълнея дупето стърчи назад)Проблема ми е че не съм с тънка талия.Ханша също не е широк,по-скоро съм с мъжки тип структура.Какво мога да променя донякъде и как?

# 149
Ами, след 1 месец във фитнеса с кардио и леки тежести+много повторения, реших да пробвам и другия начин  с тежкото трениране Flutter Сега обаче ме човърка въпроса за кардиото. Някой компетентен да се изкаже - 40 минути с едно и също темпо или HIIT е по-добре?  newsm78 Вчера опитах по следния начин 30 сек спринт 30 ходене и след 7 минути изплезих език. Мисля да го боря това HIIT, пък поне до 20 минути да стигна  Joy
newsm10 newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт