Отговори
# 375
Това което е писано е много мило Хриси и го споделих не колкото това ,че гледам ,че искат да ги видят заедно а с уважението за което говорят за Чаатай. А иначе всеки има такава група по нашумял актьор/актриса за съжаление.

# 376
Да така е , но трудно би станало по ред причини.

# 377
Нищо трудно няма продуцентите харесват готови продукти вече и това ги влече виж по трудно е да играе със Серенай ,но не и с Афра.

# 378
Аз афра искам да се махне от онурчо да се види дали може да се изкачи нагоре още, докато тя е при него , не виждам как ще играе е големи имена.

# 379
Аз афра искам да се махне от онурчо да се види дали може да се изкачи нагоре още, докато тя е при него , не виждам как ще играе е големи имена.
Че Кенан малко име ли беше?

# 380
Не, но нали уж голямо име е тя, следващата голяма звезда , но с всеки изминал епизод сериала беше с червени стрелки. Нейните фенове недолюваха Кенан , с какви ли не епитети го наричаха че не става и т.н че не е бил подходящ с нея и че е дядо спрямо нея. Такива безумия. Че трябвало само с млади мъже да играе че тя да изпъква само и т.н
Че и Енгин го направиха на нищо щото и той бил дърт за нея..

# 381
Не, но нали уж голямо име е тя, следващата голяма звезда , но с всеки изминал епизод сериала беше с червени стрелки. Нейните фенове недолюваха Кенан , с какви ли не епитети го наричаха че не става и т.н че не е бил подходящ с нея и че е дядо спрямо нея. Такива безумия. Че трябвало само с млади мъже да играе че тя да изпъква само и т.н
Аз лично не съм следила проекта ,но има разлика от нейни фенове и фенове на предния и проект две групи са соло и други фенове тъй ,че не вземам участие. А и Чаалар хубаво им отговори нали е пълнолетна относно Дерия.. ;д Що не се развиха за Мурчо и Джемре тъй?

# 382
Аз съм против, тя с звезда като Кенан не успя да се издигне ,камо ли Чаатай. Отделно нейната токсична фен група ще нападат Чаатай и ще го сравняват с предишния и партньор. Отделно Омерчо няма да си махне златната кокошка, но и Чачо абсурд да бъде в неговата компания. И без това тоя Онур е с лоша репутация и се бърка в сценария на сериалите си. Така че далече Чачо от това момиче.
Хриси, споделям мнението ти. На мене също не ми се нрави мисълта, че Афра може да стане отново партньорка с Чаатай.
Но нас никой не ни пита. Решат ли, няма да имаме друг избор. Ще стискаме зъби и ще гледаме заради Чачо.
Обаче на мене ми изглежда малко вероятно Чачо скоро да започне да снима.

# 383
Аз лично не съм следила проекта ,но има разлика от нейни фенове и фенове на предния и проект две групи са соло и други фенове тъй ,че не вземам участие. А и Чаалар хубаво им отговори нали е пълнолетна относно Дерия.. ;д Що не се развиха за Мурчо и Джемре тъй?

Щото тия актьори нямат такива токсични фенове.

# 384

Щото тия актьори нямат такива токсични фенове.
Всеки актьор / актриса има такива фенове от години съм в Х и да не разправям през какво съм преминала по добре.

# 385
Именно, но лично Афра съм останала с впечатлението че трябва само с един трябва да снима и всеки друг до нея ще се сравнява винаги и все ще намерят нещо гнило.

Ето на Мурат и Джемре не съм гледала сериала ще го гледам по тв-то се вижда респекта двамата да играят и да си помагат взаимно, но видиш ли за едни може за други не може. Просто от миналата година като се разбра че ще има трент по-големи актьори да играят с по-малки колежки всички скочиха как е възможно такова нещо, че е недопустимо ,но като трябва да се изкарват пари ще играеш с каквото ти сложат.

# 386
Какво мислят 300-та души не е важно важно е какво мислят актьорите за тяхното развитие.Тези дни ще си продължа аз Йешилчама много добре ми вървеше преди ваканцията.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 00:42 от x BlackRose x the guardian team :)

# 387
Среднощно...

# 388

И една статия за сериала ще я пусна на няколко части.

Yeşilçam: Искрено ви молим за прошка.

Улица „Йешилчам“, станала свидетел на един от най-бляскавите периоди в историята на турското кино, оживява на екрана през погледа на Чаан Ърмак. Сериалът разказва историята на един продуцент, влюбен в киното още от детството си, и за всичко, през което преминава в името на мечтата си да създава филми. Наред с това той насочва вниманието и към едно мрачно петно в историята на Турция, като от името на всички нас отправя едно искрено „извинявайте“.

Гледах шестия епизод на сериала, излъчен в BluTV, и подготвих този материал специално за вас.В центъра на сюжета на сериала „Yeşilçam“ стои младият продуцент Семих Атеш. Още като дете той се запознава с магическия свят на седмото изкуство благодарение на гръцки кинотворец, който се грижи за него. За Семих (Чаатай Улусой) киното се превръща в неговото истинско семейство и заема мястото на близките, които никога не е имал.

Но макар любовта му към киното да е безгранична, Семих не успява със същия успех да превърне тази страст в добри инвестиции. Колкото и да обича да снима филми, финансовите трудности постепенно го притискат. Именно тогава пред него се появява проект, който възприема като истински „щастлив шанс“, и така започва неговото голямо приключение.Сценаристите на „Yeşilçam“ – Волкан Сюмбюл и Левент Джантек – изграждат историята върху две основни сюжетни линии. Първата проследява събитията около новия филмов проект на компанията, която Семих управлява заедно със своя зет Хакан (Бора Аккаш).

По време на снимките се случват толкова драматични и неочаквани обрати, че засенчват дори класическите турски мелодрами. В това приключение виждаме любов, злодеи, интриги, задкулисни игри и безброй манипулации – истински „филм във филма“.
И, разбира се, всичко това носи духа на една класическа йешилчамска мелодрама.

Успоредно с това сериалът отдава почит и на някои от най-емблематичните актьори и режисьори, оставили трайна следа в историята на турското кино. В този художествен свят са вплетени и реални личности от епохата на Йешилчам. Например във филма, който чрез интриги е отнет от Семих, за главната мъжка роля срещу бившата му съпруга и известна актриса Мине Джансу е поканен Айхан Ъшък, а за режисьор – Атъф Йълмаз.

Освен тези преки препратки сериалът прави и множество по-фини, завоалирани намигвания към света на Йешилчам. На екрана косвено се пресъздават и легендарните отношения между богати филмови продуценти и прочути актриси – истории, които по онова време са били сред най-коментираните теми в киносредите.

Втората основна сюжетна линия на сериала разглежда бурните исторически събития в Турция от края на 50-те и началото на 60-те години. Сред тях централно място заемат събитията, останали в историята като **погромите от 6–7 септември 1955 г. – организирана вълна от масови нападения, която се превръща в една от най-важните сюжетни линии на сериала.

Действието пренася тези трагични събития в годините на ранната младост на Семих. Както е известно, по време на погромите в Истанбул на 6 и 7 септември 1955 г. са нападнати и опустошени 4214 жилища, 1004 търговски обекта, 73 църкви, една синагога, два манастира, 26 училища, както и общо 5317 различни обекта, сред които фабрики, хотели, барове и други сгради.

Сериалът показва и несигурността, която обхваща гръцката общност в Турция след тези събития. Един от служителите във филмовата компания на Семих – Büyük Ateş – също е сред хората, засегнати от тази атмосфера на страх и несигурност.

Чрез ретроспективни сцени сериалът се връща към събитията, довели до емиграцията на хиляди турски граждани от гръцки произход. В по-късните епизоди са засегнати и уличните демонстрации на някои националистически групи, насочени срещу гръцкото малцинство под влиянието на Кипърския въпрос. Чрез силата на киното Семих се опитва да изрази извинението, което като общество дължим за тези трагични събития.

Общи условия

Активация на акаунт