Парфюмни размисли и страсти - 303

• 43 881
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
С унисекс парфюми ми се е случвало да ги определям по-скоро като мъжки. От дамските - рядко. Например някой винтидж или пък някой силно цитрусов, който според моите възприятия има остър аромат.

# 691
Нося всичко, което ми харесва без значение каво пише на него.
Нишовите, които предпочитам са винаги унисекс и не се категоризират.

Днес ми пристигна Sissa Mind Games. Уникален е.
Гореща ванилия, печен сусам във върха, много добра тонка, амбрет, много мляко и муск.
Вкусен, но не сладък, направен е със солени фасети и стои луксозно и не толкова ядливо.
За флакона и презентацията няма какво да говоря.

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 12:23 от densi

# 692
Направо поръчах новото Шанелче от официалният сайт - няма доставка, кремче и серум подарък + памучна торбичка .
Някой може ли да ми каже колко време отнема доставката?
Ноооо като ги знам Притито - може и по-бързо да пристигне отколкото ако бях поръчала от тях.

# 693
Нямат ли информация колко работни дни отнема доставката? Повечето сайтове имат shipping details. Само испанците и италианците от Южна Италия са бавни, редовно някой стачкува.
Днес ще си взема сета от Investi Design Parfumes, високата серия. Нямам търпение. В тази тема не забелязвам никакъв интерес към непознати в България марки.

# 694
Рядко поръчвам от чужбина. До момента обаче винаги са ми давали ориентировъчна дата (+/- един ден) и са я спазвали.

# 695
  • Бургас
Сега звънях в Прити шоп да поръчам направо по тела новия Шанел.Вдигна мъж с много хубав глас и ми каза да проверя след 15 часа не бил наличен още.

# 696
С унисекс парфюми ми се е случвало да ги определям по-скоро като мъжки.

Аз също.
Интересно ми бе да прочета, че някои определят Номад (оригиналния, предполагам, не някой фланкър?) като унисекс.
Много го харесвам, за мен е еманация на есенен парфюм- прекрасно ми допълва дъждовните, обагрени в жълто и червено, прохладни дни, изпълва ме очакване както за пътуване тип дълъг уикенд, така и с уют и спокойствие.
Общо взето, голяма част от парфюмите, които ползвам през различните сезони, често са изпълнени с предвкушение на нещо и по този начин ме успокояват и въздействат сериозно на подсъзнателно ниво.
В дни като днешния пък, в които просто искам да прекарам с книга/ сериал на дивана и без да излизам никъде, но в същото време да не се превърна в "пълен дроб" още ранния следобед, отново посегнах към вчерашното очарование- Beyond paradise.

# 697
Ако става дума за Nomade EDP, за мен пък е пролетен заради фрезията. Определям го като чисто дамски и ми е много любим. Вече не помня кой точно го беше описал като модерен шипър в някоя от по-старите теми, но съм съгласна.

# 698
Мъжкарее ми Номад, не го понасям. Да, модерен шипър е един от малкото.

# 699
  • Шоплука
Всичко е рекламен трик, с типа унисекс, за да се разшири клиентската база.

Това, че бранда е дал указания мъжки/дамски също.

Собственото усещане за аромат е важно, за това е разносват отливки, тества и прочие. Иначе като едно време купуваш котка в чувал и толкоз.

# 700
Или по-скоро се променя виждането на какво трябва да ухае мъжкия и на какво дамския парфюм.

Nomade ми идва отявлено мъжки, приятелка го носи, но тя от всичко изважда една сладка нотка, която не съм усещала при друг човек.
Засилила се бях да и подарявам Jardin d’Égypte, добре че се спрях Grinning

Любопитна съм за новия Шанел, но нямам време да мина през Леро или Прити шоп днес/утре.
И как не, след поста на G&B Heart Eyes

# 701
Ще чакаме някой да сподели отзиви..... И аз в Паза.дэик няма къде да го зърна дори. Та се замислям за поръчка,но ще ви изчакам 😃

# 702
...отново посегнах към вчерашното очарование- Beyond paradise.

ТиЛи, има ли друг парфюм, който е сходен на Beyond paradise? Само съм чувала за него, опитвам се да си го представя, знам, че е легендарен.

# 703
  • София
Номад за мен и спомените ми е лято, скали и море. Свобода и простор, младост и щастие. Обожавам го.

# 704
Сега отивам аз да пробвам и снимам новия Коко Мадмоазел.
Да видим дали ще ми хареса, дали ще го купя веднага, като Сплендит.
Очаквам да ми допадне, да видим колко.

Общи условия

Активация на акаунт