АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 282
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Мама Кали беше мнооого категорична, че щом влезе куче в къщи и тя ще си тръгне.
Ако ще да е колкото ръкавица. Развода после ще уточняваме. Така каза и и вярвам.

# 211
А на мен много ми липсват животните в къщи. Винаги преди сме имали кучеее - немска овчарка - откраднаха ни я, после и другото от нея /синът й/ и той почина от старост, а аз съм свикнала с тях. Защото никога не съм се чувствала сама с мама Криси - куче охранител, куче обучено... супер си беше.
После си намерих пак кученце, гледах си ...

Липсват ми и децата е хубаво да свикват с животни. Така самите те стават по мили, по раздаващи обич и се учат да помагат. Мога да съдя, по това, когато един човек гледа животно, за мен е готин човек.

# 212
  • София
Относно това как избягвам пазаруването на боклуци в магазините.Съвсем скоро му хванах цаката - ще споделя.

Когато се заинати пред някой зрънчо - бързичко го избутвам към щанда с пуканки за микровълнова или някое по поносимо за мен нещо.Пуканките ги харесваме и двамата.Не са много вредни, не се ядат на момента, и лесно ги скривам като се приберем преди той да се усети  Wink.Той ги харесва, защото сам си ги пука, победил ме е, държи нещо в ръка.Друг вариант: когато не успея с пуканките му извадя от моите дисаги една бонбона - тип небет шекер или нещо сготвено от мен   chef.Така пак е доволен - победил е, държи нещо в ръка и му е ангажирано вниманието.

Отскоро му гласувам доверие и му давам той да пълни кошницата с избраните от мен неща.Вниманието му е ангажирано.На касата му давам той да слага продуктите на подвижната лента и така избягва да хвърля поглед на дребния боклук около касата.Ако много налита на вафлите и шоколадчетата на касата ми давам в ръка нещо безобидно/например клечки за зъби/.Понякога минава номера.Имало е и случаи, когато преди касите разтоваря някъде част от неговия пазар - докато той се е залисал някъде.Ако не мине и този номер гледам в къщи да съм сръчна  Mr. Green.

Отварял ми е пакетите и на мен в магазина, защото знае, че иначе със сигурност няма да получи нищо.Когато обаче го прилъгвам по описаните методи - вече не опустошава продуктите още в магазина.

Нашите деца не са кой знае колко по различни от останалите - само трябва да опитаме с постоянство да ги лъжем  Mr. Green с времето свикват дори и те.

Днес ходихме на профилактичен преглед при джипито.Ще се похваля, че за първи пат от както се е родил чакането и прегледа мина без проблем.Изпълни всички заръки на лекарката и леля сестра - мериха го - и на длъж и на шир, слушаха го,, че и рентген ни направиха и като бонус изпя една песничка на докторката.За момент и аз да се почуствам като най обикновенна майка на най обикновенно дете.Наистина съм щастлива.Явно похвалите ми влияят добре и на мен.Доста го хвалиха в кабинета.
Извинете - не обичам да се хваля, но съм много доволна и не ме свърта.

# 213
Катина, поздравления за държането на детенце.   bouquet
Това с пазаренето в големите супермаркети ми е познато. Отскоро измислих нов вариант - взема например нещо, и го слага в количката, после аз му отклонявам вниманието да идем да вземем друго, и баща му връща стоката...незабележимо. Е, оставяме например, някое сокче да има, за да не се забелязва липсата. И на касата задължително си взема розови дъвки Орбит  Blush. Съвсем без нищо не става, а ние пазарим винаги с него.
А, като си говорим за хвалене, вчера постригвах моя юнак, и той си седя абсолютно мирен в коритото, дори нямаше и реклами, беше много търпелив.  bowuu  та и резултата беше добър  Mr. Green
Когато са им заети с нещо ръцете наистина се чувстват по-спокойни. Марти може повече от час да се разхожда в морската градина, с пуканки в ръка, без да побегне или да мрънка за нещо. И в къщи се опитва да докопа някоя рекламна брошурка, и си я държи, но се опитваме да ги крием, за може да се занимава с нещо друго. Беше започнал да ги мачка, до неузнаваемост хартийките, но слава богу това отшумя.

# 214
Здравейте  Hug

от няколко дена ме гложди един въпрос  newsm78 Моето дете няма водеща ръка, т.е. прави всичко и с двете - да драска, да яде с лъжица и т.н. Тпова ни го пише и в оценката на състоянието му. Преди няколко дена ми попадна този линк Методика за определяне на сензорно - интегративна дисфункция от zara   и там също имаше таква точка:
14. детето не може да покаже ясно предпочитание към използването на някоя от двете ръце до 4-г. Възраст

Та се замислих каква точно е връзката  newsm78 Много ще съм радостна ако някой може да ми я обесни.

И още нещо - моето дете примерно ако трябва да извади мозайките и подложката със забитите мозайки е точно пред него, то ще извади тези от лявата му страна с лявата ръка, тези от дясната с дясната ръка - т.е.няма да премине през "средната" линия.
По същия начин и си пляскаме ръцете - може да плясне с дясна ръка на моя лява като съм точно срещу него, с лявата на моята дясна, но ако се опитам да му покажа да плеснем дясна на дясна и ляла на лява той се обърква и неможе да го направи /незнам дали се сещате за коя игра говоря Confused- немога да го обесня добре/ Ако драска по листа ще драска в лявата част с лявата ръка, в дясната с дясната...ей такива странности има. Това има ли връзка някаква с това,че ползва и двете ръце?
И от какво точно се получава невъзможността да избере ръка?

# 215
Да се похваля и в тази специфична тема за нашите деца! ГЕРИ С НАГРАДИТЕ СИ ОТ КОНКУРСА ЗА РИСУНКА

Трудно я застопорих на фокус, извинявам се за не идеалното качество на снимките Embarassed

# 216
Браво на  Герито  поздравления   за наградите Росонери  голяма  сладурана е  bouquet Hug

# 217
bluevelvet Hug Laughing Hug

# 218
Браво на малката принцеса!!!!!!

Много се радвам за вас! Много! Сигурно и сладуранката се радва много  Hug А за мама не се и съмнявам!  Hug

Гледам големия си син - колко много се радва когато в училище спечели някоя малка наградка - било то за теста си по математика, за реферата, за участие в някакъв спорт грамота... И така ми става мъчно  Sad Арти неможе да рисува...той дори неможе да държи молива, никога не е блестял със знания - и как ще блести - нали неможе да говори Cry неможе да си прави закачки като другите деца и да е уникален, неможе да тича защото си преплита краката, спъва се , пада ... неможе дори топка да улови с две ръце ... Благодарение на перфектния си вестибиларен апарат пада и си прави чудесни белези по лицето ... та и надеждите ми да спечели поне конкурс за красота пропадат.
Е как да не плача ... Rossoneri, разплакала съм се в момента от радост само представяйки си ти каква гордост преживяваш. Дано по-честичко ни се случва на всички ни

# 219
  • sofia
Да се похваля и в тази специфична тема за нашите деца! ГЕРИ С НАГРАДИТЕ СИ ОТ КОНКУРСА ЗА РИСУНКА

Трудно я застопорих на фокус, извинявам се за не идеалното качество на снимките Embarassed

# 220
  • София
Rossoneri, Честита награда!!! Hug

[desi], много тъжни неща има, много ми стана мъчно и за майките вседмичната, които се отказват от работа. Ама има време, има надежда
Иначе да ти кажа и Дара не си е избрала водеща ръка и една от логопедките ми намекна, че вече трябва да е избрала. Ще пробвам твоята игра с премятане на ръцете. Много полезен тест, отивам да го направя

# 221
Поздравления за Гери и на щастливата мама Дани   bouquet
Дано има още много постижения!

# 222
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО МОМИЧЕТААААААААААААААААА!

МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА, КОГАТО ПЪК РАЗБРАХ ОТ ПРЕДИ ВРЕМЕ ТУК ХВЪРЧАХ ОТ РАДОСТ И СЕ ХВАЛИХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!

АЗ САМАТА ДОРИ НЕ ОЧАКВАХ!

ДАНО ИМА ОЩЕ ПОСТИЖЕНИЯ! ТОВА Е ПЛОД И ОТ РАБОТАТА НА ЛОГОПЕДА Й, КОЙТО СЕГА НЕ Е ВЕЧЕ НА РАБОТА В ГРАДИНАТА! И ОТ ТУК ЗАПОЧВА МОЯТА ТЪГА!

# 223
е разкажи какво се е случило де... само четем четем колко ти е тежко - кажи ни, може и да ти олекне (или поне групово да одумаме и наплюем виновниците Twisted Evil)

да ти подадем едно рамо, макар и виртуално   bouquet

# 224
ще разкажа:

логопедката ни по време на постъпване в спец градината работеше като г-жа в групата на Гери. По-късно имаше конкурс за освободеното място за логопед. Тя кандидатстваше и я назначиха, но на срочен договор от 6 м., който изтече на 31.05 и не й се поднови. Защо? Защото тя е кадърен логопед и специалист, работеш много добре с децата, отдава се на работата и се бори в градината да се работи както трябва за тези деца, но от отсрещната страна - на директор и другите г-жи, които не са подходящи за тази работа, но просто там си работят колкото да отбиват номера и да си гледат рахата. Не пресъстват родителите на тържествата, не виждаме нищо, защото иначе трябва да се работи по програма, да се нагърбят с работа!

Та така... този кадърен човек става неудобен. наричат го интригант и естествено не им трябва и не й подновяват договора!

Пуска се след това обяда, че се търси логопед - на срочен договор, става дума за 1 месец - представяте ли си???? един месец!!!!

Вчера ме запознават с новата логопедка на вратата, когато предавах Гери сутринта.
Била за постоянно???!!!! #Cussing out Как става така, уж срочен, пък сега постоянно??? Довчера била в майчинство и само тя се явила на конкурса????
Всичко е било нагласено!

А от нашата логопедка, никой не се е жалвал, чуват се само хубави неща за нея и работата й! И за това  не й подновяват договора.

Не се чува нашето родителско мнение... нямаш никаква информация например какво са работили в градината, какво е правил психолога с Гери, как работи той с нея, няма направени необходимите психологични тестове... В началото на октомври имаше родителска среща, на която не присъстваха нито директор, нито психолог, нито логопед. Тогава нашия човек беше г-жа в групата още и в момента беше в отпуск.
Така родителската среща се проведе само с едната г-жа, която ние не долюбваме. Срещу нея бях пускала жалба, но разбира се нищо не се получи с предприети действия от страна директорката, само където дала нашата жалба да бъде прочетена... И сега тази още си е на работа сега.
Предприела съм разни неща, дано има ефект, поне да я разбутам малко тази градина.

Мъката ми е сега какво ще стане с Гери там? Няма да има кой да работи с нея? Дали няма да се върнем назад..?

Споделих с вас, като има нещо ново...по случая Cry

Общи условия

Активация на акаунт