АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 291
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • густо майна Филибето
Имаше една тема , пусната от Кристиян за Вечерница (нейното дете е с хиперактивност с дефицит на внимание), за изследванията, проведени в Китай, според които е открита връзка между отравянето с тежки метали и хиперактивността. Така че ми се струва, че това, че в Китай няма аутизъм е някакъв мит.Възможно е да е по-малко, заради гени и по-малко външни фактори, влияещи на това заболяване. В бившия СССР също е нямало аутисти - всички с тази симптоматика са се водели шизофреници и психично болни.
За аутизма значение има и генетичната предразположеност, заради която съществуват предпоставки за натрупване на токсини и тежки метали. Естествено е, че не всички деца се повлияват отрицателно от ваксините, може би просто успяват да се изчистят от всичко вредно. А и едва ли можем да виним за всички злини само ваксините. Антибиотиците също освен полза, нанаят и известна вреда.

Една майка от Израел беше писала, че там аутизъм се среща повече при по-заможните , заради заплащането на част от ваксините. Бедните не можели да си позволят да ваксинират децата си.

# 242
За Китай - не са  късметлии и Китайците    Mr. Green  1 на всеки 720  Simple Smile което никак не е малко все пак...За япония пък пише - след като са изтеглили MMR случаите на аутизъм са се увеличили ДВОЙНО!  Shocked

# 243
Аз да се похваля Embarassed В неделя си допълних "справката", където си водя какви думи казва Гери. От минаталата година юли месец - тогава бяха 33 думи - до сега към момента са 130 Peace Значи за година сме научили и казваме 100 думи..., които се включват и в изречения и въпросиии Hug

еее казах си гооо

# 244
МАМЧЕТА И ТАТКОВЦИИИ,

ЕДНО ГОЛЯМО ЧАООООООООООО ОТ МЕН!

Довечера да гледате новините по Нова, след Сделка или Не Wink Joy Главен Герой - Марги!

# 245
Това за аутизма в Китай съм го чела в интернет преди около 2 години, а може и повече. За съжаление не откривам източниците, бяха главно форуми, в които пишат родители и специалисти.

# 246
 FlutterЗдравейте! Нашата темичка нещо е поизостанала.
Както знаете Мири няма диагноза /все още не му е поставяна/ и поради тази причина не можем да ползваме услугите на Ресурсния център в града ни /логопед/. Но ми казаха, че едно ЛКК ще свърши работа и ще може да посещава центъра. Въпроса ми е какво е пълното наименование на това ЛКК? Доктора, който ще ми го издаде го знам - предполагам, че това е лекарска комисия, която ще прецени, че детето има нужда от работа със специалист  Party

# 247
Въпроса ми е какво е пълното наименование на това ЛКК? Доктора, който ще ми го издаде го знам - предполагам, че това е лекарска комисия, която ще прецени, че детето има нужда от работа със специалист.
Протокол от тази комисия ще свърши работа. Назначават преглед при психиатър и въз основа на неговия преглед и на тази лекарска комисия се издава протокола. Върши работа за тази цел. И ние сме само с този протокол.

# 248
Протокол от тази комисия ще свърши работа. Назначават преглед при психиатър и въз основа на неговия преглед и на тази лекарска комисия се издава протокола. Върши работа за тази цел. И ние сме само с този протокол.
martin4e  bouquet

# 249
Лекарска консултативна комисия /ЛКК/ може и да върши работа,но за  деца със ГРР и СИД е по важно да имат поставена точна диагноза за която се изисква наблюдение на детето/около седмица/ на екип от психиатър,психолог,логопед и специален педагог а такъв екип за съжаление има само в клиника "Св.Никола" в медицинска академия в София.Въз основа на тяхната епикриза/ каквато и да е тя/ детето може да получи адекватна помощ от педагога,който се занимавав с него в къщи или в ресурсния център,всичко останало е налучкване на проблема а лекарите в провинцията нямат необходимия клиничен опит  с деца с Генерализирано разтройство на развитието.Знам,че в "Св.Никола" казват само проблема не и решението но поне е някаква база върху,която родителя да стъпи и да търси начини да социализира едно аутистче в свят,от който боли.

# 250
Ние имаме епикриза от "Св. Никола". Това "много тежи" като за документ. Щом от София са се произнесли по случая. От Св. Никола ти дават диагноза и препоръчват спец. градина /като за Гери в случая/ и редовни занимания със специалистите - логопд и психолог.
ЛКК комисията при нас беше от двама думи - които четат приложените документи от изследвания при различни специалисти, разпитват те за детето още от малко как се е държало, какво е правило, за бременността и раждането и т.н., след което вписват в протокол за ТЕЛК тяхното становище.  Посещението на ЛКК ни струваше 20 лв. 2006 г. зимата.

# 251
  • София
Росинери - прочети си пак изследването от св.Никола.Там е описано освен състоянието на детето и насоките за работа със специалисти.
Например: детето харесва рисуване - подходяща е арттерапия.
Вниманието му се привлича от светещи играчки - препоръчва се сензорна стимулация.

Ако някой си даде труда да го прочете ще му е по лесно да работи с детето.Друг е въпроса в детската градина дали имат представа от препоръките на св.Никола  Sad.А един логопед - колко време ще изгуби да навлезне в спецификата на детето без насока - особено, ако си плащаш за логопеда  Wink.

# 252
Катина, няма такива препоръки за арт терапия или др., които казваш. Въобще не се споменават видове терапии.  Изброени са интересите, псих. и логопедично изследване. Ето какво пише:
"С оглед нуждите на детето е препоръчително насочване към специализирана  детска градина или група за деца със специфични потребности в рамките на масова градина или друга институция.
Важно е родителите да бъдат подпомагнати за повишаване на ефективността на грижите, изхождащи от специфичите нужди на детето..."

Поне на нас такава са ни издали, мина време от тогава, сега вече може да са по-подробни.

# 253
  • Реъкйавик
Да се похваля малко не по темата -ПРИЕТА СЪМ В УНИВЕРСИТЕТА -ще у4а девелопментал терапия за децата с умствени изоставания Grinning на есен
Много се радвам

# 254
ФРИГ , това е чудесно! Поздравления!  smile3501  Пожелаваме ти успех в начинанието Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт