АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 391
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Да естественно.Но като, че ли по точното определение на визията е хлътнали очи.А това не е от тежки метали.Някак си очните орбити са по навътре от обичайното.Огледах всички снимки на познатите ми деца в този спектър.И тези от форума дето са показани.Увеличих всяка една снимка и се вижда ясно хлътване при всички.Ха сега  newsm78

Съгласна съм с Вълка.

# 301
Подкрепям Kartel4e, щом детето не плаче сутрин когато се събужда от сън значи се е наспало достатъчно. Моята дъщеря също заспива вечер към 22 часа и сутрин сама става в 7 часа за детската градина. Но при нея също ги има хлътналите очи както описва Катина.

# 302
Хлътналите очи са антропологичен белег, според
мен склонност към самовглъбяване, интроверзия,
способност за дълго и кротко наблюдение. Трима
такива.

# 303
Благодаря ти Вълчо за пояснението. Ами то и при нас е семейна черта, защото и съпругът ми и свекърва ми са с хлътнали очи.

# 304
Май само ние нямаме тъмни кръгове. Моят син, като че ли никога не е имал или не са били такива, че да ми направи впечатление.  newsm78. Като че ли имаше в най-тежките си периоди, но като започнахме диетата изчезнаха съвсем. Сега се появяват, когато вдигне температура, когато е изморен и понякога, като го взимам от градина. Последното мисля, че е свързано с недостиг на кислород в задушните помещения в градината, защото докато се приберем в къщи се оправя. Това ще да е от "чистият", наситен с изгорели газове, олово и т.н въздух , който дишаме в София...  Laughing  Може би тъмните кръгове и хлътването на очите са свързани с не добро оросяване на мозъка и недостиг на кислород.  Rolling Eyes
 Иначе проблеми със съня нямаме(слава Богу  Praynig). Денем, ако заспи, спи 1-2 часа и нощен сън 9-10 часа.

# 305
Ами не съм съгласна с вас. Това, че децата не изглеждат уморени сутрин въобще не значи, че се наспиват. Дори едно 2 годишно дете може да не спи достатъчно, въпреки, че му се предоставя много -по-голяма възмножност да спи.

А и това какво пише в книгите - на тази възраст децата не се умарят толкова много и са пълни с енергия, но мозъка им работи и се преумаря. Има хиляди статии написани за REM  съня, мозъчната активност, възможността за запомняне и осмисляне и т.н. и продължителността на общия сън.
10 часа вечерта е определено неприемливо време децата да са в леглата/не че моето е легнало по това време  Naughty/ И то защото съня между 19 и 23 носи най-големи ползи за развитието на мозъка. Затова деца които системно си лягат късно винаги имат по-ниски резултати от рано лягащите. И си мисля, че и за нашите деца това е много важно.
най общо за 3-6 годишните нормите са тези /сбъркала съм по-горе нощтния сън с общия, извинявам се/

3-6 Years Old  : 10 ¾ - 12 hours per day

Children at this age typically go to bed around 7 - 9 p.m. and wake up at about 6 - 8 a.m., just as they did when they were younger. At 3, most children are still napping, while at 5 most are not.

Sleep, among other factors, influences your child's temperament. Poor sleep (too little and/or poor quality) is associated with behavior problems like aggression, defiance, non-compliance, oppositional behavior, acting out, and hyperactivity. The inability to put herself back to sleep unassisted and irregular bedtimes are also associated with behavior problems. It is clear, then, that the proper amount and quality of sleep are very important for your child's development.

т.е. ако ще си вдигаме детето сутрин в 7, вечер трябва 8 да е заспало. Независимо от продължителността на дневния сън.

И още нещо да ви напиша за съня, което мен най-много ме тревожи...пък вие си го свържете с тъмните кръгове под очите:

Experts: Lack of Sleep May Produce Autism-Like Symptoms
http://www.ksl.com/?nid=148&sid=323418
Some kids with symptoms of autism may not have the disorder at all. In fact, a lack of sleep may be what's really causing the problem. That's what some scientists are suggesting as Salt Lake's national sleep conference winds to a close. Lack of concentration, motor restlessness, irritability, excessive impulsiveness, and learning problems. They're symptoms of autism - even attention deficit, and hyperactivity. But do all kids exhibiting these symptoms really have the disorders? National researchers, meeting in Salt Lake this week, believe many may be sleep deprived. If so, they're misdiagnosed and placed on stimulants like Ritalin for the wrong reason.

# 306
Съгласна съм с [desi]. Сънят е много важен, НО по-важно е дали сънят е пълноценен, отколкото неговата продължителност. На вас не ви ли се е случвало да спите много и сутрин да се събуждате като "пребити"? Качеството на съня зависи от храненето. Има много вещества, които влошават съня. Кофеинът например,  води до системно недоспиване, натрупване на умора и хормонални, а от там и до други проблеми. Може за нашите "чувствителни" деца това да са други, видимо безобидни храни.
А това да си легнем в 7-8 ч. е абсурд, особено лятото. При нас е 10-10.30ч. И когато си мие зъбите, сочи топломера на лирата в банята, и казва: " Какво е тува? Часо'ник. Десет часа, ще си 'ягам да спя..."   Laughing

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 01:08 от nadejda.v.l

# 307
  • София
Деси така е.Наистина е добре да спят децата повечко, но аз не съм чувала и изобщо не познавам дете да спи по тези правила.Нито диагностицирано, нито недиагностицирано.
Надежда - ти не ме разбра.Има леки гънчици под основата на очите и при моето и при твоето дете.Вчера си поиграх и сравнявах снимките и при синовете и при дъщерите ни.Както и други снимки, които имам в къщи.Определено има леко хлътване.Може би си въобразявам.Обаче виждам разлика.При каките очите са по различни.Дали пък наистина няма генетични предпоставки аутизма, както се предполага  Rolling Eyes.

# 308
  • София
````

# 309
 FlutterКажете си мнението. Аз ли съм пристрастна и не виждам такива тъмни кръгове или просто наистина няма.
Това е снимка на Мири от преди една година, т.е. отпреди почване на диетата:
http://images12.snimka.bg/001529736-big.jpg
А това са снимки от сега:
http://images17.snimka.bg/003053071-big.jpg
http://images18.snimka.bg/003251547-big.jpg
А относно съня. Мири заспива напоследък към 22.00 часа и се буди обикновенно към 8.00-8.30 часа /оставям го сам да се събуди/. Но той не спи през деня. Само си почива в леглото. Когато се събужда сутрин чак му завиждам - толкова свеж и отпочинал изглежда, а аз до него изглеждам като парцал. Сънят му през ноща е непробуден. Напоследък рядко се буди, за да пие вода или да пишка.
Според мене сънят му стига. А и аз не си представям вариант, с който да се увеличи сънят му 12 часа освен ако сам не реши да си ги проспива Party .

# 310
  • София
Ами да той няма тези хлътнали очи, които аз виждам.За съжаление не мога да ви покажа за какво говоря.Мишо е много подут вследствие на няколко инцидента - черна седмица.Не мога да го снимам.А нямам достатъчно характерна стара снимка  Embarassed.

# 311
Относно съня - Гера вечер може да издържи до късно, лягаме си около 23,30, дори да легнем по рано, не заспива веднага. Сутрин към 8 ч. й се спи още. Мога да кажа, че през седмицата не си доспива много. Снощи сама заспа към 20,00 ч., но след 2 часа се събуди, не изкарва цяла нощ за съжаление. Когато беше на "Мелатонин" за съня, заспиваше към 21 ч. и сутрин се будеше в 5 или 6 ч. , а тогова пък на мен още ми спи и щъ не щъ ставам и аз.
Гери седи и ме чака, не иска да е сама в леглото /ние спим заедно, поради постепенно ремонтиране на стаите в апартамента аз спя в детската/. Събира си любиме плюшени играчки и си лягаме с тях.

Направило ми е впечатление за тези тъмни кръгове. Все си мисля, че е от недоспиване  и от тази хиперактивност, трудно се уморяват и може би всичко това се отразява. Диета не съм й правила, а и дори да искам ще е много трудно. Тя е на градина, навън сред хората след това, види ли зрънчо или нещо от сорта, бонбони иска си, става нервна ако няма и ние се изнервяме когато тя е неспокойна, хвърля обувки или играчка, ако държи в себе си. Така, че тотално съм се отказала за диети. Супичките са така специално за нея правени, леща и фасул също много обича.

Пепи, първата снимка /преди диетата/ детенце ми хареса повече, отколкото на втората снимка. На първата не забелязвам тъмни кръгове или хлътналост под очите.

***  и друго забравих да пиша - тя пие много вода, не яде солено, нито налита така на сладко - бонбони и шоколад /но тях не ги даваме редовно, а чат-пат, както и торта - когато има рожден ден в къщи/

Последна редакция: чт, 05 юли 2007, 10:35 от Rossoneri

# 312

Пепи, първата снимка /преди диетата/ детенце ми хареса повече, отколкото на втората снимка. На първата не забелязвам тъмни кръгове или хлътналост под очите.
Все пак чертите се променят Simple Smile, а и на втората снимка той е тъжен за нещо си. Дадох нея, тъй като хубаво му се виждат очите, да се види има или няма тъмни кръгове.

# 313
  • Добрич
Росонери,защо спряхте мелатонина?Аз съм много доволна от него.Също така искам да кажа, че когато Мишо не спи следобяд/а това е много рядко/нощния му сън е 12 часа без прекъсване. NaughtyКогато спи доста следобед му е по-кратък съня през ноща, а не искам да го лишавам от обедния сън за да спи 12ч. през ноща.

# 314
kartel4e , спрях го защото първо приемаше 1/4, после минахме на цяла таблетка вечер към 20.30 някъде трябваше да я взима. Обаче мина време и започна да не й действа, пие го, а не я унася, не заспиваше бързо... и за това реших да й го спря, сърцето ми се късаше, че й давам лекарство за сън. И си викам, това дете ако свикне така от малко да пие лекарства за сън, какво ще стане по-нататък. ... newsm78 Sad.

pepi_r , да но на първата като че ли аз не виждам да има сенки, тъмни кръгове..., а на втора по се вижда, като че ли от диетата ли нещо му влияе newsm78

Общи условия

Активация на акаунт