АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 389
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • Реъкйавик
Няма два еднакви аутиста
Аутизма е разли4ен и е много трудно да намериш два еднакви индивида и затова се нари4а аутисти4ен спектрум
А наи добре е жената да се консултира с специалист
Haliotis , чувствам, че твоето дете не е аутист. Може да има черти от аутистичния спектър, но типичен аутист- неее.

Намери филма с Брус Уилис "Код Меркурий" - той и едно момче -аутист са в главната роля. Много добре е предадено какво е да имаш дете аутист.

Сравни с детето си, дали виждаш такива симптоми и държание, поведение у вас!

Филма за мен беше тежък, все пак предупреждавам, може да те разстрои!
Naughty

# 286
  • sofia
Открих филма "Код Меркурий", но не мога да му намеря субтитри  #Cussing out.

# 287
  • София
Аз досега точно такова дете като в този филм не съм виждала.А познавам много деца с аутизъм.Отделни черти от героя ги намирам в различните деца, включително и в моето, но в този персонаж са събрани всички аутистични черти.Филма е така силно украсен, че не може да се използва за диагностика и сравнения.

Този филм също дава поглед върху аутистите.Но режисьорската информация и фантазия е далече от критерий за диагностициране.

# 288
Открих филма "Код Меркурий", но не мога да му намеря субтитри  #Cussing out.
Прати ми на "лични" e-mail и ще ти изпратя субт. като прикачен файл

# 289
Дадох този пример с филма, защото това си е вид аутизъм и то от по-тежките. Не мисля, че има много режисьорска фантазия. От клипове за такива деца - техните родители и специалистите... съм виждала същото.

Разбира се, че са различни аутистите, хем имат толкова сходни черти, хем всяко дете си е уникално за себе си.

А, когато гледах филма беше онлай в нета, от сайта на Гигабит, така и не си го свалих.

Фриг, това пръстче там долу под моя цитат, как да го разбирам....?

# 290
  • Реъкйавик
Дадох този пример с филма, защото това си е вид аутизъм и то от по-тежките. Не мисля, че има много режисьорска фантазия. От клипове за такива деца - техните родители и специалистите... съм виждала същото.

Разбира се, че са различни аутистите, хем имат толкова сходни черти, хем всяко дете си е уникално за себе си.

А, когато гледах филма беше онлай в нета, от сайта на Гигабит, така и не си го свалих.

Фриг, това пръстче там долу под моя цитат, как да го разбирам....?
Party

# 291
  • София
 Направи ми впечатление, че Гери на Росинери има тъмни кръгове под очите.Загледах Мишо и видях нещо подобно.Всъщност напънах се да се сетя за визията на децата, които познавам и май повечето, ако не и всички изглеждат така.Независимо дали са или не са на диета.
А тези деца, които не съм виждала - споделете!
Някой правил ли е изследвания на щитовидната жлеза.
Мишо много обича солено - само той ли е, или и при другите е така.
Според това

# 292
  • Добрич
Катина,моят син също обича солено,ако му е малко безсолно /а според мен не е толкова безсолно/яденето не иска да се храни и съм принудена да готвя малко по солено само за да яде.Колкото до тъмните кръгове под очите,тях ги забелязах още като беше на годинка.Сега на моменти се появяват,май откакто започнахме диетата по рядко ги забелязвам на лицето му.Познавам едно друго дете също аутист,което има тъмни кръгове под очите.

# 293
А по колко часа ви спят децата? Ако не им се събира 13-15 часа минимимум сън, няма начин да се избегнат. Моите и двамата малки имат кръгове. И аз имам. От недоспиване.
децата на 5 години би трябвало да спят по 12 часа на нощ ....моето диване никога не е спало толкова. Ляга си в 12, в 01.. и после следва едно будене, едни разходки... Малкия ляга около 7, и на всеки 40 минути има "Уаааааааааа" .... докаот се приспим минава време, после ако по някаква случайност малкия батко не е буден успявам и аз да дремна... Обаче и двамата спят непробудно межди 5 и 8 сутринта  newsm78 Едвам ги сабуждам да ги нося на градина.

# 294
  • София
Деси преди малко четох нещо за лош сън при децата.От официалният сайт на Ванга.Защо не пробваш нещо бабешко  newsm78.

Никога не сме имали проблеми със съня.И малко деца от познатите ми имат такива.И пак имат кръгове.

# 295
  • Добрич
И моето момченце няма проблеми със съня/да чукна на дърво/ ляга си в 10ч. и го събуждам в 7ч. за детската градина,следобяд спи минимум час и половина,максимум 3ч.Тъмните кръгове не са само от недоспиване.

# 296
kartel4e, малко ти спи детенцето. Би трябвало да спи 12 часа през нощта. едва в училищтна възраст съня може да мине на 11 часа сън, макар и за някои деца да е пак недостатъчно. Т.е. ако го вдигаш в 7 трябва в 7 да ляга  newsm78 + дневния сън. Това е необходимо за да функционира правилно мозъка и да се възстановява.

А че тъмните кръгове не са само от недоспиване съм съгласна Hug. Но при малките деца често са причинени от недоспиването. 
Но и не е много леснод априспиш дете в 7 часа, когато още навън е светло...

# 297
Как мислите възможно ли е наличието на тежки метали да е причина за тъмните кръгове под очите, макар че в линка на Катина не се споменава за такава причина.

# 298
  • Добрич
Деси,и едно напълно здраво дете/на същата възраст/ не може да проспи толкова часове.В книгите пишат безсмислици.Според мен сънят на детето ми е напълно достатъчен.

# 299
Кирил спи 11-13 часа. Но той пие лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт