АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 806
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • густо майна Филибето
Деси, ти ме уби с тия изречения! Shocked Наталия казваше няколко по-дълги преди година, за кратък период. Сега са с 3, максимум 4 думи, напълно папагалски. Ако се опита сама, се получава някаква безмислица.Няма родове, няма времена, както го е чула, така го казва, ако го съставя сама, каквото се сети, това казва. Е, аз чета` между редовете` - говори изражението, позата,състоянието й, ситуацията....
Иначе `пее` на речетатив много песни.
Днес се люля на люлка, за втори път, лекичко. Досега ужасно се страхуваше дори да седне.

Последна редакция: пт, 03 авг 2007, 14:56 от ljuboznatelna

# 526
Здравейте   ljuboznatelna  ние   едва  преди няколко месеца  открихме люлката   преди това    неможе  да седне  на нея от страх...за сметка  на това от  пързалката не  изпитваше страх,.Сега се научихме и да  се  качваме на клатещите   колички  които  ги слагат  пред разни магазини и трябва да сьм заредена с един  джоб с стотинки разбира се аз му се радвам..
Храним се  избирателно има няма  ядем  10   неща.При нас   говора  много напредна  но  поведенческите  проблеми  са си налице...  много  е шумен    понякога   проявява агресия   без причина.Хубавото  е че   се сработи с логопедката LaughingНа есен сме на градинка  а аз сьм много притеснена  тк  за първи път  ще го отделя .. от себе си   Hug  bouquet

# 527
Кирил проговори правилно, с много богат речник.
Бебешки не е говорил. По късно "стана" аутист. И сега говори и пише
правилно. Стига да може да говори. Глаголни форми, падежи, всичко е наред.
Баткото пише с повече правописни грешки, видях и в блога му. Embarassed
Някой от вас живее ли близо до санитарен магазин, че в Разград няма такова нещо.
Искам да му купя масажиращи чехли и едно нещо за масажиране на ръцете,
видях го някъде в тая тема. С брадавички. Платежоспособен съм за толкова.
Кирил се научи да милва, засега само котето. Т.е. да натиска достатъчно, не само
с върховете на пръстите едва едва докосвайки. Като стигне до опашката
я хваща с ръка и бавно я изнизва от ръката си. Като му казах, че опашката
може и да не милва, каза "Че това е най-голямото удоволствие".
Котето е живо още, даже расте и наддава.
На люлката още се люлеем лекичко, но на пързалка и катерушка - не!
По рано можеше, но изчакваше да няма нито едно дете по цялата пързалка
и наоколо.

# 528
  • София
Няма проблем да ти купя чехли бе човек - питай направо.Интересува ме как да ти ги пратя.И дай някаква примерна снимка на това, което искаш.Магазини, колкото щеш.Чехли ще носи ли?Има деца, които не търпят чехли.Какво ще кажеш за бодливи стелки.Предлагам ти просто  Embarassed.

Опашката на мачката наистина е най приятна.Имахме един сиамец и ме дразнаша пречупената опашка - разваляше ми кефа.Какви лекарства пие Кирил.Има ли начин да ги намалите.Кой го лекува.Извинявай - не знам историята.

# 529
Деси, ти ме уби с тия изречения! Shocked

Ама те на английски са много по лесни и кратки  Joy Наизустени са...

# 530
Стелки няма да търпи, но в коридора кухнята и банята /теракот/ обува чехли, търси си ги и така тръгва.
Масажиращите чехли с нещо като брадавички отдолу към ходилото. Медицинските сестри в рехабилитационното отделение в нашата поликлинико ходят с такива. Казват че не ги болят краката и стимулират кръвообращението. Нещо такова е и за ръцете. Може и да не е било в тая тема, а в темата за нарушената сензитивност да съм гледал. Ще ти отговоря на другите въпроси на лични.
Кирил пие депакин в 6 и в 20 ч по 1
Лепонекс 61, 12, 20ч 0.5; 1; 1,5 хапченца. Спестявал съм му малко от Лепонекса, няма проблем, но като забравихме 1 ден обядното, в 19ч ефекта беше видим. Нещо като това, което описва Люб след спиране на диетата. Често казваше "Успокойте ме бе!" Обаче как и от какво, не казва. Подейства след 2-3 часа.
А депакина невролозите казват да не го спираме в никакъв случай, заради ЕЕГ- забавен алфа ритъм в лявата епитаксиална област - каквото и да означава това. Лекува го д-р Лекова от "Св Марина" във Варна. Детски психиатър.

# 531
  • густо майна Филибето
Волф, пийте си ги лекарствата, щом така Кирил се чувства по-добрe. В преводите на Юлчето жената с аутизъм разказваше колко добре са й повлияли. Аз съм против за моето си дете, защото или я правят по-зле, или става още по-неадекватна, все едно някой й е взел и малката живинка от душичката и там е станало съвсем празно. Искам си я ако ще и гневна, но истинска.
Деси, видя ли сега какво предимство е родния език на детето да е английски Wink  Аз като съм запозната само с руския, се замислих как ли звучи аутистична реч на руски, с всичките му падежи и окончания Thinking

# 532
Аз лично отдавна и много съжалявам за медикаментозното лечение.
Вече не знам кой е човекът Кирил. И виждал ли съм го изобщо.

# 533
Успяхме да подстрижем Давид.Фризьора вече има още един клиент! Додо седна,без" Гък "да каже ,разбира се с няколко бонбона в ръка и  престилка с Мики Маус.По едно време видях,че се стичат сълзички...но това беше.

Прегръщам ви !

# 534
Бравооооооооооо на героя!!!!

Все така безпроблемно да се подстригвате  Hug Hug Hug И следващия път без сълзички Simple Smile

А ние имаме нови комшии - мама на 3 момчета  Joy hahaha Joy на 8, 9 и 12 .... Та от вчера са у дома да играят и лудницата е пълна  Mr. Green
Снощи поне ходиха с големия батко да спят в тяхната къща...  А днес сутринта след тежката нощ комшийката ги завела групово на църква и си остригала с машинката децата - представям се колко са я подлудили Simple Smile Сега са с шапки у дома понеже не се харесват Simple Smile

На няколко пъти ме питаха какво му има на малкия батко и защо така говорел.   Но пък той вече се и поотпусна - почна да им "говори" и те много внимателно се държат с него и се опитват да го включват в игрите си...(в лудориите де). 

та съм вече с 6 момчета....да идва понеделник да ида на работа да си почина малко ми се иска  Laughing

# 535
Приличаш ми на "Отчаяна съпруга", а?

# 536
Здравейте, Йоанка е аутист, съвсем типичен.
В началото на миналата седмица не беше готова епикризата, преди 2с и половина д-р Терзиев ни каза че е в спектъра, беше петък, прибрахме се и започнахме веднага диетата. По скоро аз прегледах първата тема за диетата и копнах най-важните неща и рецепти, а тя гризеше краставици, татко й си дойде по рано от работа и на пазарих неща за нейното хранене.
Първите 2-3 дена се обвинявах, че съм я завела толкова рано, че може би ако бях се забавила щеше да има шанс да е по различна диагнозата (отидох със списък с характерни за аутистичния спектър прояви, които ги има при Йони да не би да пропусна нещо) . Четох доста по въпроса, събота вечерта открих информацията за семинара организиран от Асоциация "Аутизъм", обадих се, казаха че мога да отида. Всичко което изчетох за диетата, разговорите на родителите в онази неделя сутрин ми помогнаха да осъзная, че колкото по рано, толкова по добре. Мина ми първоначалната депресия, казахме на повечето ни приятели за специалното ни детенце.
Wolf, отиди на семинара, насърчаващо е.
Продължаваме с диетата, издържахме цяла седмица на палатки с бягащи мъници, често със солети, филии и вафли в ръце. Утре пътуваме за морето, имаме подкрепата на свеки, която е страхотен кулинар, че ще готви специални вкуснотии за Йони.
Чета ви от 20-та страница, най накрая се престраших да се включа.
Благодаря ви за всичко споделено  Hug

# 537
Здрасти, Парапланерче. Добре дошла в темата.
Не се къхъри, че си завела Йоанка рано. Рано няма, има късно.
Деси, като споменах отчаяни съпруги имах предвид единствено,
че там майканта на три палави момчета бе намерила друго семейство
с три палави момчета и се редуваха да ги гледат. С провал завърши опитът де.

# 538
Здравейте, Йоанка е аутист, съвсем типичен.
Добре дошла в клуба
А каква е диетата която прилагате?

# 539
Утре пътуваме за морето, имаме подкрепата на свеки, която е страхотен кулинар, че ще готви специални вкуснотии за Йони.
Paraplanercheto, очкавам да ми се обадите след като пристигнете на морето, за да се видим и поговорим и да ти платя ББ.
     Сестра ми също прилага тази диета на сина си, ако искаш може  и тя дойде на срещата, за да обмените ценен опит и рецепти.
     Не се отчайвай, колкото по-рано се започне работа с детето по-добре. Имам в предвид диетата, работа с логопед и психолог и много внимание и любов от страна на семейството ще помогнат на Йони да се развива и да напредва. Hug

Общи условия

Активация на акаунт