АУТИСТИЧЕН СПЕКТЪР-обединена тема 2

• 65 778
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • густо майна Филибето
Не са ни казвали нищо такова, не виждам дори как витамини и минерали могат да повлияят, все пак това е храна, само че приета по друг начин.Знам само че не се приема кафе, защото антидотира хомеопатичното лекарство(не съм сигурна, че се изразих точно)Нашата хомеопатичка се занимава с класическа хомеопатия от английската школа.
Съжалявам, че при вас диетата не ви действа успокоително Sad  Майките от руския форум споделят, че първото което се случва е, детето да се успокои. Е, и ние си имаме разни малки кризи, но се търпят, още повече, че аз не знам дали няма непоносимост към някои от храните, които яде. Мислех да пиша в другата тема за диетата, но ще го напиша тук. Какво се случи като й разреших да яде всичко: тя яде изключително само хляб, другото беше като подправка. Заведох я на сладкарница, там предлагаха и обяд, взехме няколко ястия, торта... Тя яде хляб. И в къщи така, непрекъснато ядеше хляб хлебни изделия. За поведението - беше раздразнителна, изпадаше в гневни състояния без причина, контакта очи в очи поизчезна съвсем. Както и при първото въвеждане на диетата - още на първия ден вечерта всичко беше о`кей. Можех да различа промяната следствие на хомеопатията, и тази от глутена и казеина. При първата кризите бяха по-остри.

# 556
  • sofia

Моята щерка отново е на диета и в къщи се възцари предишния мир Simple Smile ... ходи и бяга навън без да ме държи за ръка...

Браво, явно Наталия трябва да е на диета, щом има такава промяна в поведението и.
Ние пък се борим за обратното, Алекс не ще да ми дава ръка навън, само го хващам като пресичаме улица, тогава е страшно дърпане и пищене. Не го е страх от люлка и пързалка, даже мен ме е страх като гледам как се катери и понякога се спуска надолу с главата  ooooh!.
Violett, горе- долу на тази възраст започнаха тежките истерии на сина ми. Крещеше и се сърдеше без никаква причина, ей така, както си стои и се сети да пищи. Постоянно ни хапеше и щипеше, все нещо му беше криво и непригодено  Sad. Тичаше от единия край на стаята до другия, можеше и по цял час без да се измори (и сега го прави, особено вечер). Забелязвам, че всички дечица с аутистични черти имат проблеми със съня. Ние също не сме изключение, спи лошо от бебе. Дано твоите притеснения се окажат напразни и това да е някаква възрастова криза в поведението.   bouquet  bouquet  bouquet

# 557
  • Добрич
Много точно си се изразила така се казва антидотира, освен за кафето съм чувала за шоколада и ментата.Ние пък наблегнахме на солети беше пощурял да ги яде.Направи ми впечатление, че 4-5 месеца след започването на диетата започна да иска и от някои неща, които ние ядем, а преди въобще не проявяваше интерес какво има на масата, прояви малък интерес към кренвиршите и хляба, но най-голям към солети и вафли  newsm78 Преди повече от половин година даже не дъвчеше и ядеше само от лъжица.Забелязвам, че му дападат храни които се хрупкат, като солетите, май много объкано го написах Embarassed

# 558
  • София
Аз те разбрах май?Прояли сте твърда храна, и нов тип храна.Браво - сега имате да наваксвате с гризинки и солетки.Колко голямо ти е детето - възможно ли е да пробива някое зъбче.Кътниците късно избиват.Карталче, консултирай се с лекар относно захранването след продължителна диета.Или поне питай Гугълчо.Възможни са проблеми при неправилно захранване.Имам познато дете, което при  неправилно захранване /Алергия към млечни продукти/ отключи аутистичните прояви.Диагностицираха го.

# 559
  • Добрич
Аз те разбрах май?Прояли сте твърда храна, и нов тип храна.Браво - сега имате да наваксвате с гризинки и солетки.Колко голямо ти е детето - възможно ли е да пробива някое зъбче.Кътниците късно избиват.Карталче, консултирай се с лекар относно захранването след продължителна диета.Или поне питай Гугълчо.Възможни са проблеми при неправилно захранване.Имам познато дете, което при  неправилно захранване /Алергия към млечни продукти/ отключи аутистичните прояви.Диагностицираха го.
Ами те зъбите отдавна му избиха, колкото до аутистичните прояви те отдавна са се отключили и нямат заключване.Като му прекъснахме диетата нито се влоши, нито го заболя коремчето, въпреки че изяде един пакет солети за нула време #Crazy Зрънчо не иска й да куса и по добре, той е още по пълен с буклуци

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 15:17 от kartel4e

# 560
Имам познато дете, което при  неправилно захранване /Алергия към млечни продукти/ отключи аутистичните прояви.Диагностицираха го.
Ти пак ме хвърли в оркестъра.... аз бях споделяла май преди, че когато "проядохме" краве мляко и астмата ни утихна  се появиха другите проблеми....

# 561
Violettt, ама това което описваш като поведение е СЪВСЕМ НОРМАЛНО за дете на тази възраст!
То тепърва осъзнава, че е отделен човек от майката. Че може да манипулира. Че може да се бори за надмощие. Че може да се тръшка и пищи и това прави впечатление на някого. Че ако се противопоставя да го сложат да спи и лягането се забавя. Че ако пищи, хвърля храната по пода и плюе може и да му се размине обяда и да има повече време за игра....и т.н. и т.н.
та детето ти няма година и половина!

Моя малкия син го гледат "под лупа" заради проблемите с баткото. Мога да те уверя, че и той се тръшка, пищи, реве, капризничи за какво ли не. Не понася да му бъде отказано нищо. Вземеш ли му нещо посяга да удря и хапе. Понякога ти се хили и те изпрасква с някоя играчка в главата. Той няма проблеми - осъзнава достатъчно обкръжението си за да му е ясно , че като има негативно поведение от негова страна нещо се случва и той печели войната за надмощие.
Това в никакъв случай не е аутистично поведение, нито симптом.  Naughty

А осъзнаване на детето, че вече може и то да ръководи света. Започването на бебешкия пуберитет  Mr. Green

това, че ти си имала проблеми като малка, не означава че си аутист, нито че детето ти ще е. неможе като малка да си била аутист и после да си "оздравяла".

Ако детето ти те гледа в очите, усмихва ти се когато ти му се усмихваш, приятно му е да играете, да е с други деца по площадките /на тая възраст не е необходимо да играе с тях - то тепърва ще се учи, по скоро би ги гледало какво правят/, да ти се изплези когато ти му се изплезиш /да те имитира/, да ползва няколко думички - примерно ам-ам или мама, да се събужда спокойно и отпочинало, да посочи с ръчичка самолета в небето - това е достатъчно за да си сигурна, че детето ти няма проблем, ако единствения ви симптом е "лошо" поведение!

# 562
  • густо майна Филибето
КиФла, това за преодоляването на страха го дължа или на хомеопатията, или на това че расте и нещо се променя, не е от диетата. От диетата е това, че е по-спокойна, рядко има истерии, бързо се справяме с негативизма и се буди без половин часовия рев. Иначе други успехи не е отбелязала. Имаше в началото един скок, после нещата утихнаха, което за мен значи че семе на правилния път, но изглежда има и други непоносимости и липси.

# 563
Благодаря на всички за отговорите.
Не съм "оздравяла" и знам че аутизма е за цял живот. Просто съм достатъчно голяма за да мога да се контролирам, а като малка не можех. Не знам как се нарича това състояние, някак си си помислих че е от аутистичния спектър затова се тревожа за бебето си като добавя и непрекъснатите и истерии.
Но общо взето значи ако ще има проблем ще има, нищо не мога да направя в момента за да го спра ако е на път.

# 564
  • София
Violettt - Не е вярно, че нищо не можеш да направиш.Първо се регистрирай.Ще е от полза и за нас, и за теб.И това, което аз бих направила на твое място е да отложа ваксинацийте максимално.Бих ги сложила, само за училище.Евентуално.До тогава можеш спокойно и законно да ги отлагаш.Избягвай да храниш детето с готова храна.Готви му всичко като използваш пресни продукти без консерванти.Без зрънчо, вафли, кроасани и добавки, оцветители и консерванти.Избягвай шоколадовите продукти.Това мисля, че не е трудно.

Другото Деси ти го е написала.Говори му, извеждай го сред деца, играй си с него.И това не е трудно.Трудното е да се успокоиш.Но ще се справиш и с това.Ще помагаме.

# 565

Виолета, дори и да става въпрос за хиперактивност с дефицит на внимание,
това, което ти е написала Катина ще ви е от полза.
На мен лично ще ми е по-интересно да раскажеш за себе си.
Какво си усещала, какво си чувствала и какво си научила да контролираш.

# 566
Виолета,общувай с нас,ние имаме нужда от хора опитали се да се справят с такъв проблем в себе си.

# 567
Violettt,  "непрекъснатите и истерии" тепърва ше започват  Wink Затова се въоръжи с мнооооооооого търпение. Просто между 1 и 3 години е най истеричната и най-трудна възраст. После децата се успокояват и започва да е възможно с тях да се преговаря - ако спреш да пищиш, ще получиш каквото искаш и т.н. Като станат на 5 вече може и да успееш да ги накараш да се държат прилично примерно като влизаш в библиотека. Ама не и преди това.
Ще ти е от полза да прочетеш и предишната ни тема - там имаше една майка НикиФин - абсолютно убедена,ч е детето и има проблем и не е нормално - на възраст подобна на вашата. Е, накрая си заведе детето на специалист само за да и кажат че всичко си му е наред - то ТРЯБВА да пищи и да се тръшка на тази възраст.

Ние имаме по скоро друг проблем с децата си - те могат да се занимават с техните си неща в техния свят без да ни обръщат внимание. Без да търсят нашето внимание. А твоето дете пищи за да му обръщаш внимание Wink

Може и да си поставиш детето на диета без грам захар - това обикновенно успокоява децата.

А за поведението - добре работи игнорирането на лошото поведение - ако детето се тръшка  или пищи или хапе  -ставаш и си намираш работа и го оставяш да се тръшка и пищи.Независимо дали си у дома или навън. Те бързо разбират, че като немогат да привличат внимание е безсмислено да го правят.

разкажи ни повече за детенцето - сигурна съм, че ще можем да ти дадем идеи как да откоригираш проблемите които имате.

# 568
ooooh! Лелееееее, нямате изчитане. Бях отпуска от четвъртък до вчера и я изкарах на село. Починах си много добре. Мири се налудува. Постоянно се въртеше около зайчетата и пилетата. Бях му взела колелото и ...... доста добре вече може да кара /с помощни колела де/. Ама пък и целия е нахапан от бълхи и сега се мажем  Whistling
Ние имаме по скоро друг проблем с децата си - те могат да се занимават с техните си неща в техния свят без да ни обръщат внимание. Без да търсят нашето внимание. А твоето дете пищи за да му обръщаш внимание Wink

Може и да си поставиш детето на диета без грам захар - това обикновенно успокоява децата.

разкажи ни повече за детенцето - сигурна съм, че ще можем да ти дадем идеи как да откоригираш проблемите които имате.
Това при нас вече не е така. Търси ми вниманието. Включва ме в игрите си.

Колкото за диетата е хубаво да го ограничиш наистина от захарта, от шоколада, от консервираните храни, от колбасите и т.н. Даже ако можеш и да ги спреш.

# 569
  • София
Violettt, аз се усъмних в моето дете на възрастта около вашата, имаше една тема за сензорно интерективната дисфункция, че децата първо се научават правилно да възприемат света чрез 5 основни сетива - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108366.0.
Като маркери за правилно развитие плюс това, което са ти писали - играе ли с пясък, играе ли с шалчета - нещо като вали сняг и то да се радва, а не да пищи от шалчетата във въздуха, пипа ли пухкаво кълбо с прежда (мисла чиле се казваше), люлее ли се на люлка, провира ли се през лабиринти (на детските плащадки има едни железни), дава ли да играеш с пръстите му на варила баба кашичка?

Общи условия

Активация на акаунт