Диета без глутен и казеин - Трудния път към успехa 2

• 93 122
  • 382
  •   1
Отговори
# 120
За момента липсата на месо не ме притеснява, той и досега ядеше по малкко пилешко през ден, а риба не пожела и да опита ..
Калция мисля, че няма да падне. От изчетеното, до колкото разбрах калция може да се набавя от сусам. Вчера следобед му дадох малко сусамово мляко за проба...хареса му и нямаше реакция. За момента мисля да го задържа на зеленчуци...поне до кръвните тестове.
Малко се успокоих след като лицето му почти се оправи и обривите по тялото изчезват малко по малко.
Тези дни ще се разходя да намеря магазина на Димитър Петков, че ми е най-близо.
В петък пуснахме ПКК ....тези които са контролни за 1г. и във вторник ще видим резултата...така или иначе сме на контролен и за направление за алерголог
Много благодаря за напътствията   bouquet

# 121
  • София
Прави ми впечатление, че голяма част от децата с аутистично поведение имат някакви периодични обриви.Признавам, че имам много малко информация по въпроса, защото освен един бебешки обрив от домашен сапун - никога не ми се е обривал малчо.
Имам обаче една идея.Възможно ли е да са нещо такова.Възможно ли е обрив да има от повишено нервно напрежение.Нали те са постоянно във вътрешно противоречие и несигурност, пък да си мислим, че е алергичен обрив.

# 122
  • густо майна Филибето
До направя пояснение за диетата - изключват се храни и се въвеждат витамини и добавки, защото  аутистите не успяват да извлекат витамините от храната , която ядат, заради проблемите със стомаха им. Така че, ако един аутист е с повреден стомах, колкото и сусам да яде, ако не успява да си извлече калция то там, е все едно.

BgViki, това предполагам, не се отнася за твоето детенце, то има само хранителни проблеми, но все пак е добре да го имаш в предвид.

# 123
  • Добрич
За пореден път се убеждавам,че дълго време няма да изкараме на тая диета.В нашият град няма такова разнообразие на диетични храни както в София.Сега чувам,че има сухари от елда,олио от гроздови семена.Аз ползвам сусамено олио и зехтин.Брашно от елда имаме,оризово и сусамово също.Царевични сухари имаме,но не съм взимала,защото според Моралес царевицата е забранена.Писна ми от тоя Моралес ще взема да пробвам Мишо дали ще ги яде.Тук зареждат оризови макарони на "Макрин" кой знае какви са.На детето му омръзна да яде само елда,макарони,ориз с месо,ориз с зеленчуци,кашички и пр.Много искам да направя изследване в "Бодимед" но в момента нямаме тази финансова възможност.Майчета на колко време трябва да се проследява хемоглобина и калция.От м.Декември сме почнали диетата,а не знам на какъв хал сме,поради незаинтересоваността на личния ни лекар и отричането му на диетата.Но слава богу от тоя месец вече сме при друг и ще му пусна изследвания.Хемоглобин,калций друго трябва ли?

# 124
  • Добрич
Да ви се похваля,миналата седмица отново правихме изследване на тежки метали от урина към ХЕИ Варна.Първото изследване го правихме през м.Декември преди да започнем диетата.Сега тежките ни метали са намаляли почти наполовина.Живака е 8,8мкг./л /първият път беше 12.5/.Оловото е 25,5мкг/л/предния път беше 50/.Лошото е,че от ХЕИ-то имат допустими стойности само за възрастни 20мкг/л за живак и 100мкг/л за олово.Нямат допустими стойности за деца.Но казаха,че трябва още малко да се изчисти.Сега незнам това изчистване на какво се дължи на диетата или на лечението,което започнахме наскоро със свещичките detoxamin.Въпреки изчистването не виждам промяна в поведението му.Може би трябва да каже някой ,който го вижда рядко.

# 125
По това което съм прочела, трябва да ви стигнат 0 металите за да почне да се променя и поведението. А то само с детоксикация няма да се промени - трябва и терапия. Това, че са намалели металите всъщност нищо не значи - те ще си намаляват с времето, защото ще се настаняват трайно в органите и мозъка  Cry
няма такова нещо като допустими норми - какво е това - малко отровен?

# 126
В интернет за допустими норми/за възрастни/  пише това:
                                     Максимална стойност
Mercury /урина/         0.7мкг/л
Lead /кръв/                50мкг/л
Mercury /кръв/           1мкг/л

ама както и да го гледам , твоите допустими норми са с огромно завишение  newsm78

# 127
Това е на литър телесна течност, кръв или урина.
У нас говорят за допустими стойности на човек, бройка.
Мнооого важно колко тежи.

# 128
недей така, че ми се реве ....  Tired

# 129
Не, и у нас е на литър. Вече съвсем, ама съвсем нищо не разбирам.

# 130
  • Добрич
Да ви кажа и аз съм много объркана с тия резултати,когато разбрах новите резултати я нямаше завеждащата на токсикологията.Утре се връща на работа и ще й звънна за разяснение на първите и вторите резултати.Деси,за пръв път чувам,че тежките метали трябва да достигнат до 0,всеки човек има в организма си такива.Ако искаш направи си и ти изследване за да се увериш.Другият път ще се изследваме аз и баща му,да видим какво ще излезе.Колкото до терапията правим я вече повече от година.

# 131
Нещо се побърквате всички  Wink. Я по-спокойно! Първо зависи от лабораторията как работи и изчислява ресултатите. Взима се 24-часова урина, т.е събира се едно денонощие и след това се изследва част от нея, като е добре да се знае май колко е общото събрано количество, за да бъде по-точно изследването. Наистина ние ежедневно с храната, въздуха и т.н приемаме тежки метали и токсини, които трябва да изхвърлим. Нали това всъщност е проблемът с нашите деца- че не изхвърлят!!!  Sad Така, че това че няма в урината тежки метали не означава, че няма,  а вероятно че не ги изхвърля. Няма как да се разбере. Единственото, което тези периодични проби на урина показват е тенденцията т.е ако се започне някакво"хелиране" дали организмът започва да изхвърля тежките метали. Ако се проследят няколко последователни проби , в една и съща лаборатория, за да няма разминаване в начина на изчисляване... Ако в урината се увеличат това означава, че организмът се изчиства от тях, а това е хубаво. При вас kartel4 , по-ниските стойности вероятно показват, че понеже сте на диета, детето приема минимално количество тежки метали, съответно не изхвърля такива. За жалост няма как да се разбере точно какъв е случаят. Дали ниските стойности са защото няма, или защото не може да ги изхвърли...   Rolling Eyes В никакъв случай не трябва да са 0 в урината!!! Това би означавало, че организмът не се чисти. Така, че не отдавайте много значение на тези изследвания, защото не са много показателни.

# 132
  • густо майна Филибето
Струва ми се невъзможно метали да се чистят с диета Rolling Eyes Предполагам, че свещичките са изиграли своята роля.
Тук с наши препарати, при това не медикаменти са постигнали добри резултати. Аз давах скоро Ентеросан на детето, независимо, че ми се струва, че има малко казеин, защото приемаше антибиотици и реших, че по-добре така, отколкото без пробиотик. Не знам дали от него, но понеже съм го давала и друг път и имаше такъв ефект, Наталия стана мноооого спокойна. Подобри се и вида на това, което отива в тоалетната, имаше съвсем нормален вид.

# 133
  • Добрич
Да ви питам нещо за елдата,която е на зърна-накисвате ли я от вечерта или я приготвяте без предварително накисване.Питам защото нищо не пише на опаковката.Само на брашното от елда пише, че трябва да се кисне от вечерта/за да се усвоят максимално полезните вещества/ и аз така правя като му приготвям плодови кашички.А елдата на зърна я приготвям веднага, сигурно не е правилно така newsm78

# 134
Аз давам бебешка безмлечна каша с елда. Предполагам е обработена - пише само да се залее с гореща вода. Като я разбия с горещата вода доливам малко соево мляко отгоре за вкус. Понякога слагам и мед.
На кашата ми пише, че може да се дава и като напитка - разредена с повече вода.
т.е. не чакам нищо да се усвои. Но и елда на зърна не съм виждала де. Предполагам трябва да се мели първо  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт