Диета без глутен и казеин - Трудния път към успехa 2

• 93 102
  • 382
  •   1
Отговори
# 60
Ами да, консервантите са навсякъде. Мустаков ми беше казал - "Никакви колбаси! Ако искаш да даваш шунка я приготвяй ти! Мариновай месото в подправки и след това вари 2 часа в тенджера под налягяне." Първата година успявах да намирам екологични плодове, зеленчуци и месо. Но той вече е по - голям, количествата са повече и е много трудно. Затова започнах да давам по малко шунка, но други колбаси не. Въпреки, че като види луканка направо се разтреперва.

Мога ли да приготвЯ хляб от оризово брашно със сода? Някой пробвал ли е?

# 61
Любознателна, а как спазват диетата в градината щом чак сега проявяват интерес?

# 62
О, Любознателна, ние вече нямаме достатъчно студена зима за домашни наденици.
За врабците - от външната страна на прътите се поставя още един прът или тел, с наредени ивички найлонови, да се ветреят и ги плашат. Надениците се дупват тук там с топлийка, за да излезе въздухът, който е останал вътре с каймата. Разточват се с точилка или стъклена бутилка отначало всяка вечер, примерно 10 дена, а после през ден два. Може преди разточването да се топнат в брашно. Ама трябват 20-30 дни с минусови температури. Имам чудни детски спомени. Ходех да се пързалям с една наденица в джоба.

# 63
Направих вчера тези шницели и моите хора много ги харесаха

Шницелите на Тина с малка промяна  chef
продукти:
500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 ч.ч. брашно безглутеново
1 ч.ч. бира или газирана вода
черен пипер
сол
Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.

Давид отказа млякото ...Малко по малко му слагах в шишето соево,но явно не го хареса и отказа да пие.Няма вече шишета,няма биберони.Хапва си с желание и безглутенови бисквитки,но хляба го иска само пшеничен.Трудно ще се откажем от него

# 64
Ами да, консервантите са навсякъде. Мустаков ми беше казал - "Никакви колбаси! Ако искаш да даваш шунка я приготвяй ти! Мариновай месото в подправки и след това вари 2 часа в тенджера под налягяне." Първата година успявах да намирам екологични плодове, зеленчуци и месо. Но той вече е по - голям, количествата са повече и е много трудно. Затова започнах да давам по малко шунка, но други колбаси не. Въпреки, че като види луканка направо се разтреперва.

Мога ли да приготвЯ хляб от оризово брашно със сода? Някой пробвал ли е?
          http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1453.html    Ето рецепта за хляб от оризово брашно.Не съм я пробвала,но няма как да не стане. Вместо мая - сода или бакпулвер и кисело мляко.

# 65
  • густо майна Филибето
tety, аз правя само такъв хляб. Вече го правя на око, но иначе мярката ми беше 1 ч.ч. оризово брашно, едан равна чаена лъжичка сода, дори по-малко, една кафяна лъжичка ксантан гум, сол и вода за тесто, което може да се оформи. Понеже от ксантана става лепкаво, мокря си ръцете или ги омазнявам. Правя я тънка колкото палеца .Пека в моята фурна на около 160 градуса около 17-20 мин. Едва я опазвам от голямата кака, а и аз обичам да я хапвам топла. Наталия рядко я яде, обаче.
А в градината я водя след закуската и си я взимам преди обяда - за 2,5 часа. И всеки път ги предупреждавам ,да ен дават нищо, но имам съмнения, че не го спазват винаги (там си им дават през останалото време зрънчо и солети, а масата се слага или вдига докато детето е там)

Wolf , благодаря за съветите, тука беше много топла зима, а терасите са слънчеви Sad Накрая я бутнахме във фризера да се суши.

gaby_s, в бирата има глутен.
Всъщност с манджите не изпитвам затруднения, лошото е , че госпожицата рядко яде готвено.

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 11:13 от ljuboznatelna

# 66
Превеждам ви няколко рецепти от тук Heart Eyes

Палачинки без глутен

продукти
50 гр.брашно без глутен
2 яйца
1/4 л. мляко
10 гр.бакпулвер

Понички без глутен

продукти
300 гр.царевично брашно
100 гр.брашно без глутен
60 гр.масло
50 гр.захар
20 гр.мая
1 чаша мляко
1 яйце
кората на половин лимон
малко сол
Смесваме добре царевичното и безглутеновото брашно на плота,правим кладенче .Слагаме яйцето,размитата в мляко мая,солта и малко захар,останалото мляко и настърганата лимонова кора.Месим добре.Оставяме тестото да втаса,докато увеличи двойно обема си.Разточваме режем . ТУК съм описала метода.

# 67
gaby_s, в бирата има глутен.
  bouquet Не знаех,значи остава варианта с газирана вода

# 68
Курабийки без глутен

продукти
350 гр.брашно без глутен
250 гр.маргарин
125 гр.захар
1 яйце
ванилия
Включваме фурната да се загрява.Разбиваме маргарина със захарта,прибавяме яйцето.Прибавяме брашното малко по-малко,докато получим тесто.Месим,докато се изглади добре.Разточваме тестото с дебелина 1 см..С помоща на формички изрязваме фигурки и ги печем 10-15 мин.на 200 градуса

# 69
ЛЕСНИ РЕЦЕПТИ ЗА НАПРАВА НА МЛЯКО

мързи ме да превеждам обаче , започвам, ако ви е интересно дано някой продължи....  Embarassed Embarassed Embarassed

1вата рецепта
-------------------------
1 чаша ядки
2 чаши вода
1 банан
15 мл мед

Пуска се в бледъра

2ра рецепта -Бадемово мляко
--------------------

1 част бадеми
4 части вода
Блендира се. За да се активират бадемите се накисват за 1 нощ във вода. Водата се излива на сутринта и се следва рецептата.
За направа за смути /шейк ли е на БГ?/  се добавя замразен плод или кленов сироп. Блендира се.

и т.н.

# 70
Много благодаря за рецептите за оризов хляб!
Любознателна, аз направих списък със забранени и позволени храни за детската градина. За по - лесно, под формата на таблица - отляво позволените, а от дясно забранените храни. Казала съм всеки път, преди да дадат храна да поглеждат дали може. За сега това работи.

# 71
gaby s Благодаря за рецептите.    bouquet  Още днес направих курабийките.Станаха чудесни и много вкусни.Моята Радост ги пресполови за нула време.Бях купувала някакви италиански безглутенови бисквитки на вкус са същите.   newsm44

# 72
  • Пловдив
Мамчета, съжалявам, че отсъствах от темата и въобще от форума. Искам да попитам как се справяте с детските градини - носите си храна или? Моя синковец го взимам на обяд, защото не иска за нищо на света да легне в креватчето. Но когато сутрин понякога има апетит съм убедена че яде от мазаните с масло филии в градината - а дали въобще са с масло или маргарин??? Та си мисля аз да почна да му нося от вкъщи - ще редувам - филия с пастет, палачинка с олио и сол, "ромска" баница и пак отново. зАЩОТО АЗ ЗАБЕЛЯЗВАМ ПО ДЕТЕТО МИ, Че не се влияе толкова от глутена, колкото от казеина и съдържащите го продукти. Определено и маргарина му влияе"изстрелващо" - просто може да ти скъса нервите със щурутии. На всичко отгоре е много злояд, може да стои цял ден гладен или да си иска - хооохче(сокче) и ауку( мляко) Млякото разбира се е хидролизат. А и още нещо - някой знае ли доли в сладкия червен пипер, но домашен, има някакви ценни вищества. Защото може и да си внушавам, но на Ванко му действа усмиряващо Embarassed

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 19:25 от mama mariana

# 73
  • София
Заповядай:

Чушките имат и лечебни свойства благодарение на високото им съдържание на витамин С. Те спасяват народите от изостаналите страни от тежки заболявания и усложнения. В топлите страни, където храните трудно се запазват, особено месото, чушките със своите бактерицидни свойства са много полезни: те блокират развитието на бактериите в хранителните продукти дори и без варене.

Още от ХVІІ век лекарите предписват чушките под формата на прах на страдащите от ишиас, а също и при проблеми с храносмилането и отделянето на газове.
Съвременните лекари потвърдиха предписанията на своите предшественици, като доказаха, че те стимулират стомашните секреции, благоприятстват отделянето на газове в червата и действат като мощен съдоразширител на кръвоносната система.

Както може би знаеш червеният пипер е смляна изсушена чушка.

Как сте със стомаха - виждал ли го е детенце гастроентеролог?

# 74
  • София
Попадала ли си на този сайт

Няма кой знае колко общо с диетата, но е много интересен.

Общи условия

Активация на акаунт