Социална батерия

• 4 672
  • 93
  •   1
Отговори
# 90
Конкретно уъкането много ме дразни. И съм сигурна, че стана масово последните 15 години, преди това хората си казваха нормално лъ.
Не слушам с голямо внимание човек, който уъка.
В такива моменти не съм способна да вникна в смисъла на казаното, заета съм с броенето на УЪ-тата.

# 91
Мен от уъ-кането ме дразни повече ъъъъ-кането. Еди какво си, ъъъъъъъъъъ, еди що си, ъъъъъъъъъ. Сакън да не направиш някоя пауза и да си проличи, че се замисляш. Имах една колежка на старата работа, така запълваше паузите при всяко обаждане на клиент. Много ме разсейваше това и съм сигурна, че и на клиентите не им е било приятно на всеки 10 секунди да чуват в слушалката звук като от скърцащ гардероб.

# 92
Да не би направиш някоя пауза, и събеседникът да вземе да вмъкне реплика Grinning такива и аз трудно ги изслушвам, за разговор не може да става дума.

# 93
Винаги съм имала определен капацитет на социалната батерия, не се е променял особено през годините. Обичам да си общувам с хора, с които си разказваме разни неща, споделяме си и т.н. Но също така ми е много комфортно и да съм в собствената си компания. Сега, да не каже някой, че съм за някоя специална институция, но в главата си мога да водя диалози, въображението ми постоянно чертае нещо и музика се носи отнякъде. И точно това ми помага да презаредя батерията след като съм общувала цял ден или съм била навън сред много хора. Много ми помага и че дори в тълпи мога да се изолирам в личен балон. Преди няколко месеца ми се случи здравословен катаклизъм и оттогава тълпи на открито мога да толерирам без проблем, но когато е в ограничено пространство, изпадам в тиха паника - в такива случаи ми помагат любимите слушалки и музиката.
В последните месеци свикнах и когато нещо не е моето, просто да казвам "не" без излишни обяснения и да се оттегля - това страшно много ми помага да съхраня заряда на батерията за целия ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт