Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 750
  • 513
  •   1
Отговори
# 120
  • София, Младост 2
... Аз си обичам матката и няма да дам да ми я срежат от каприз!  Naughty

При секцио матката вече от доста години не се реже  Wink
Естествено, че се реже матката - как иначе ще се стигне до бебето през коремната стена? Нормалният отвор, през който излиза бебето, съвсем не е на нивото на корема, нито пък е отворен, ако няма съответната родилна дейност. Просто се реже с хоризонтален разрез ниско долу, а не вертикално, както е било преди. Именно понеже има срез има и опасност от руптура на матката при следващо раждане, както и сраствания към коремната стена, които може да дърпат и наболяват при кихане и кашляне.

# 121
Аз знам, че само се разделят мускулите ... но не съм лекар, да се изкажат компетентните  Blush

# 122
  • София, Младост 2
Матката е кух орган, съставен изцяло от гладка мускулатура, не от преплетени мускулни снопове (а дори да беше така, пак щеше да е необходима инцизия, мускулите са изключително здрави). При всички случаи има сериозен, около 10см разрез не само на коремната стена, а и на маточната.
Обикновено съвсем ясно си го пише във всички материали за секциото:
Цитат
After the anesthesia takes effect, the doctor makes an incision through your abdomen. In most cases, a "bikini cut" is used. This is a horizontal incision just above the pubic area. In an emergency, she may make a vertical cut, which extends from the pubic area to the navel and allows quicker access to the baby.
Next, the doctor makes an incision in the uterus (again, either a horizontal or a vertical cut, depending on the situation), suctions out the amniotic fluid, and gently pulls the baby out. While the doctor cuts and clamps the umbilical cord, an assistant suctions mucus from the baby's nose and mouth and makes sure he's breathing well.

На графиките също се вижда съвсем ясно, че и маточната стена е срязана:
http://www.pennhealth.com/health_info/pregnancy/000134.htm

# 123
  • София
естествено,  защото е естествено, защото секциото е операция с всичките й рискове на една такава, а мен ме е страх от операции... можех да избирам, избрах нормалното раждане.

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 20:53 от bubu_to

# 124
  • Варна
  Peaceсекцио преди 10г. сега пак ще се резнем на есен Peace

# 125
hedra, писах, че не съм лекар. Беше обсъждано тук от медицински лица, затова го написах, ако се включат пак, ще кажат за какво става дума.
Може и аз да съм в грешка, не разбирам и нямам претенции Peace

# 126
100% секцио

# 127
  • Бургас
Аз родих нормално и не съжелявам. Не беше най-безпроблемното раждане, но ако трябва да избирам пак бих избрала същото. Залагам на естественото, а естественото за жената е да РАЖДА.
Бих се съгласила на секцио, ако в противен случай е застрашен живота на майката или детето или и на двете.

# 128
Нормално!!! Най - хубавото преживяване в живота ми!!! Не може да се опише !!!  Hug

# 129
Със секцио естествено.....
Първия път раждах нормално и за нищо на света не бих повторила ....затова втория път си избрах секцио по желание-направо е песен...така мога раждам всяка година....

# 130
Естествено родих. Живот и здраве, да имам второ, пак естествено бих искала да го родя. Без упойки.  Peace

# 131
Естествено бих родила. Така и родих, но с доста ненужни медицински интервенции и от там - усложнения.
Мечтая си следващото ми раждане да е възможно най-естествено, активно и неиндуцирано, без никакви медикаменти и операции от страна на медицинския персонал.

# 132
Естествено бих родила. Така и родих, но с доста ненужни медицински интервенции и от там - усложнения.
Мечтая си следващото ми раждане да е възможно най-естествено, активно и неиндуцирано, без никакви медикаменти и операции от страна на медицинския персонал.
Отговорът ми съвпада с твоя Peace  Но имам някакви съмнения, че може да се наложи секцио.
Не искам да ме режат, не искам системи с окситоцин, не искам упойки, не искам епизиотомия.
Искам като в www.birthdiaries.com  Mr. Green

# 133
Родих нормално, въпреки че съм много страхлива. Ако сега трябва да избирам пак бих родила така. А и епидуралната упойка е голяма работа. Мисля че ако всичко е наред няма място за колебане!

# 134
  • София
Разбира се, естествено.
Така и родих, за 10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт