Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 698
  • 513
  •   1
Отговори
# 105
Абе и аз искам нормално, ама тези гадняри в частните клиники винаги те лъжат че тази ти е тесен ,бебето било голямо и какво ли още не, само и само да те накарат да раждаш секцио защото е по-скъпо и освен ттова престоя в болницата след това е по-дълъг. Не ми се иска обаче да заменя една нормална обстановка в родилното и стаите с мизерията на държавните болници, заради това, а и как да спориш с лекар?Що се отнася до секциото - чисто медицински - това е една от най тежките коремни операции и освен ако не е наложително не виждам никакъв смисъл здрави млади жени да се лигавят и да се подлагат на това от страх. Че то е ясно че ще боли. И шевове ще има. Ама като си решил да имаш дете....Ще си търпиш последствията.Simple Smile

# 106
Здравейте !

Как бихте искали да родите  ако трябва да избирате между секцио и  естествено раждане  и защо ?
Родих и пак бих родила само със секцио.

# 107
  • В светлината на слънцето
Родих нормално и се надявам сега отново така да родя.  Peace

# 108
  • София
След като имам вече едно раждане, бих искала пак да родя по естествен път, въпреки ужаса.

# 109
Имам 2 нормални раждания и едно секцио (последното).
Поради здравословни проблеми се наложи секциото НО не съжалявам нито за секунда.
За детето е много по-безопасно, защото минавайки по родовия канал могат да се случат куп проблеми.
За майката....както си ражда нормално, щом възникне проблем я мятат на масата за операция, именно защото е по-добрия вариант.
Виждала съм майчета след нормално раждане с такива зверски епизиотомии с по 30 шева, които по 2-3 месеца не могат да се възстановят.
Няма гаранция за майката нито със секцио, нито при нормалното раждане, но за детето е идеално и си спестява много мъки душичката.

# 110
Може би секциото е по-добрия вариант за майката, НО в никакъв случай не е такъв за детето! Какво значи да се мъчи по родовия канал? Това е естествения начин на раждане, той си има своите функции и значение. Докато преминава по родовия канал например водата от дробчетата на бебо излиза, докато при секцио то е в шок. Изведнъж някой го хваща, изважда го от защитената среда, без каквато и да е подготовка затова.
Природата го е измислила и е устроила жената да може да ражда деца.
Това е моето мнение, не споря и не натрапвам това на другомислещите   bouquet
Моля се  Praynig всичко да е наред и нашето малко човече да се появи по естествен начин на този свят.

# 111
Родих естествено и пак бих искала да родя така. Нищо, че имах високи диоптри, това не беше пречка за раждането. Това беше едно страшно емоционално изживяване. Болките не бяха толкова страшни и всичко приключи за 3-4 часа. Страшно съм щастлива, че се случи точно така. Моето мнение е, че не е нужно да се прибягва до операция, когато жената може да роди по естествен път и лекарите не очакват усложнения.

# 112
Родих нормално и пак така искам с второто ,НО с епидурална упойка.Не толерирам болката .

# 113
  • На черешата
 За второто имах право да избирам,защото беше седалищно.Лекарите бяха убедени,че няма да има проблем да родя по нормален път-така и направих.Това е естественият начин  Peace

# 114
Родих нормално и се надявам сега отново така да родя.  Peace
И аз така.

# 115
първия път родех естествено и сега пак ще искам естествено(дано не се наложи секцио).

# 116
Ако имам избор бих родила секцио.  Не съм чула  дете на лекар да е раждала нормално, а  и родните ни "звезди" и те не са се излагали да раждат нормално! Та не виждам смисъл да се причиниш болка ако може  да избираш!
 То и преди 100 години са вадили зъби без упойки, защото било нормално - а сега защо не ги вадят така?!

Нямам впечатление, че нашите "звезди" са много интелигентни. И аз чета, че в Холивуд вадят бебетата планово секцио още в 7-ми месец за по-кратка бремнност. Някой сигурно и за да запазят фигурата си.
Аз си обичам матката и няма да дам да ми я срежат от каприз!  Naughty

# 117
... Аз си обичам матката и няма да дам да ми я срежат от каприз!  Naughty

При секцио матката вече от доста години не се реже  Wink

# 118
... Аз си обичам матката и няма да дам да ми я срежат от каприз!  Naughty

При секцио матката вече от доста години не се реже  Wink

Embarassed
Каквото там режат..... Мисълта ми беше за "звездите".

# 119
Аз засега смятам да раждам секцио но все още не съм взела категорично решение има още време но и по единия и по другия начин мисля че има плюсове и минуси  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт