Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 635
  • 513
  •   1
Отговори
# 420
и аз бях убедена, че искам секцио... Докато не забременях. Изчетох много за нормалното раждане и почти нищо за секциото, но като се замисля, че все пак секциото си е операция... родилните мъки вече ми се струват поносими. Още си умирам от страх, но ще се пробвам с нормално раждане. И с лекаря така сме се разбрали - нормално, с повишена готовност за секцио, щото ми е тесен таза. Но пък и бебо е малка, така че стискам си палци да мина нормално. Поне се надявам, че възстановяването ще е по-бързо и по-безболезнено.

# 421
Първото си дете родих нормално, въпреки че имаше показания за секцио, даже бяха започнали да ме подготвят и чакахме само втори лекар да дойде, аз взех че помежду другото родих. Сега като се замисля беше едно леко раждане, необезпокоявана от лекари и акушерки и без никакви медикаменти.
Сега съм бременна пак, с близнаци и много искам да мога да си ги износя колкото може по дълго и да ги родя пак нормално.
Живо се интересувам от темите за активно раждане, немекаментозни и не традиционни техники при раждането.

# 422
Днес бях на погача, имаше няколко бременни и няколко раждали дами, заговорихме се за раждането, и като казах, че съм твърд противник на секциото по желание, една от тях се обърна към мен с думите: Ти си поредната сектантка Shocked, която смята, че жената трябва да мине деветте кръга на ада за да роди, а не да си заспи сладко с една упойчица и след час  да има бебе, без това да е травма за цял живот за нея, без да е опасно за нея и бебета. за бебетата е по добре да се раждат секцио, от нея ако зависело, каза нещо от рода, че едва ли не ще забрани нормалното раждане - това, че било природа, и естествен процес били сектантски истории - та моля, понеже те,ата е за това, кажете еми - сектант ли съм че искам да си раждам нормално и така съм и направила, и лоша майка ли съм, като съм мъчила детето си да излезе от там, от където природата е рекла newsm78

# 423
  • България-Швейцария
сектант ли съм че искам да си раждам нормално и така съм и направила
Не, не си  bouquet

Цитат
казах, че съм твърд противник на секциото по желание
Но ето с това вече ставаш...

# 424
До искането - исках нормално, но се наложи спешно секцио.

# 425
Преди време бях писала, че искам да родя секцио и се придържам към това си мнение. До момента карам лека бременост, днес съм с някакви болки ниско долу, а като си представя контракциите #Crazy Предпочитам, ако е възможно да ги избегна.... още много причини, въпреки че и нормално раждалите ще намерят други причини. Въпроса е да сме живи и здрави ние и нашите бебоци Grinning

# 426
 Избрала съм да родя секцио. Просто покрай мен не се намери една майка, която да каже че пак би родила вагинално, след като вече го е преживяла.
Свекърва ми- раждала е вагинално, по нейните думи -"3 дни" , с голяма кръвозагуба, огромни разкъсвания( последния й ефективен напън е бил когато е чула "форцепс"), вътрешни и външни шевове, много тежко възстановяване, инфекция, хемороиди .
Майка ми- вагинално раждане, толкова приятно е било, че се е отказала да има второ дете (както и свекърва ми), но после слава богу като минават 7 години се решава на второ дете- мойто братче сладко...
2 приятелки- едната е лекар- категорично не допускат възможността да родят второ дете поради лошите спомени от тежки вагинални раждания.
Баба ми- 4 вагинални раждания, последствие- пролапс и в момента има нужда от реконструктивна операция на органите в малкия таз.
Друга позната.... нагласа за вагинално раждане, епидурална, и нищо.... спешно секцио (а спешното секцио има повече рискове от плановото).
Една колежка- секцио по желание, до последния момент се колебаеше дали да не роди вагинално, но добре че не се разубедила, защото както ми разказаха тя и майка й- бебето е било синъо и трудно е изплакало, тоест ако беше оставено да си проправя път...с тази къса увита пъпна връв около врата... И сега много се радва на избора си.
Друга колежка- попитах я.... посъветвай ме, родила си скоро вагинално, както и сестра ти...кое би избрала сега. Тя ми каза "това раждане остави последствия навсякъде..както и при сестра ми... не искам да се сещам"
Скоро се сетих и за друга позната която роди първото вагинално, а второто секцио по желание . Исках да я попитам и нея, но.... фактите са ясни. Значи не е искала вагинално.
 Оф.. незнам... искам уж да родя вагинално.... а нещо ме тегли към секциото....

Последна редакция: нд, 15 юли 2007, 19:29 от antoanetastat

# 427
По естествен път.страх ме е от операцията.

# 428
  • София
При такива разкази и аз бих мислила за секцио  Hug. За мое щастие бях заобиколена от успешно раждали по нормален път жени, които ме успокояваха. Никой не ме е заблуждавал, че не боли, но ме съветваха, че болката е временна и се забравя. А щом гушнеш бебчето всичко се забравя.

# 429
ето една добра статия по въпроса http://www.bg-mamma.com/site/content/view/365/70/

# 430
  • Монреал
Тази Любов Харитонова не е никакъв педиатър според мен. #Crazy
Цитат
Като правило майките на такива деца ги считат за практически здрави, още повече, че те не притесняват родителите си – много спят, имат добър апетит, не са много подвижни. Само че, тези деца в последствие по-късно започват да седят, да се изправят сами, да лазят, да ходят и да говорят в сравнение с връстниците си. Общото им състояние е добро, те са пълнички, весели и забавянето не се приема като проблем от околните. Но в училищния период такива деца по-трудно усвояват материала и по-бързо се уморяват. Като тийнейджъри се оплакват от главоболие, умора, нестабилно кръвно налягане и др.
Безброй случаи могат да оборят този цитат, включително и за деца /сега вече младежи/, родени с цезарово сечение от мой род и на познати. Аз родих детето си чрез секцио по спешност, но не мога да кажа, че е сънливо, а напротив.

# 431
Тази Любов Харитонова не е никакъв педиатър според мен. #Crazy
Безброй случаи могат да оборят този цитат, включително и за деца /сега вече младежи/, родени с цезарово сечение от мой род и на познати. Аз родих детето си чрез секцио по спешност, но не мога да кажа, че е сънливо, а напротив.

На мен статията също ми звучи тенденциозна и планирана да откаже бъдещите майки от все по-предпочитаното секцио. Около мен има доста хора, родени със секцио, като не виждам да имат какъвто и да било физически или психически проблем Peace

# 432
Най добре е по естествен път.По бързо е възстановяването.Ако си със секция 1 месец трябва някой да ти помага.И много по трудно е за  възстановяването.

# 433
  • София
Най добре е по естествен път.По бързо е възстановяването.Ако си със секция 1 месец трябва някой да ти помага.И много по трудно е за  възстановяването.

Никой не ми е помагал 1 месец, даже и 1 ден! Гледахме си го само двамата с таткото.
Справяхме  се много добре. Peace

# 434
Няма такова нещо! На 7я ден като махнат конците си абсолютно в тонус и състояние дя си гледаш детето!

Общи условия

Активация на акаунт