Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 748
  • 513
  •   1
Отговори
# 45
Родих секцио първия път и сега живи и здрави пак ще е така по желание от моя страна.

# 46
Родих нормално с епидурална упойка и изобщо не съжалявам и другия път дай боже пак така ще постъпя  Peace

И при мен беше така! Упойката дойде в последствие, защото малката не искаше да излиза! Живот и здраве, ако има втори път пак бих родила нормално с епидурална упойка  Peace

# 47
Знам,че не препоръчват спорт да речем 1-вия месц,айде и втория,ама 6 мес Shocked

# 48
Първия път родих нормално-болката беше ужасна , не съм правила циркове и не съм крещяла, но не бих го забравила никога. Два месеца след това претърпях операция, за която ми напомня красив, нежен белег точно в центъра на корема/благодаря на докторите/- болката от възстановяването е в пъти по-малка от родилната. След месец бях във фитнеса, а месец след раждането още изпитвах болка при сядане, например. Живея на г...а на географията, епидурална упойка още тук не се използва, така че съм твърдо за секцио!

# 49
  Раждах нормално,без упойка,обаче дълго и тежко.
  Но не ме ужасява мисълта да изживея това повторно,
  също така не ме ужасява и мисълта за възможното секцио.
  Единствената мисъл,която би ме ужасила е :бебето ми да не е добре!
  Важното е: ТО да е живо и здраво.
  За съжаление,нормалното раждане е доста рисково за самото бебе.(казвам от личен опит)
  Секцио,като че ли,носи по-малко рискове за бебето

# 50
  • София
Родих нормално сина си. Тежеше 4,700-голям зор, имах доста усложнения след раждането, но при евентуална втора бременност, ако бебето не е чак толкова голямо, пак бих родила нормално. Болката се забравя, най-добрия начин и за бебето и за майката е този.

# 51
Нормално родих.
Ако имам второ бебче пак бих родила нормално, изживяването е велико и не може да се опише.

# 52
Аз бих искала да родя секцио и така сме се уговорили засега,но нищо не се знае.Важното е бебето да е добре.Болката сигурно се забравя.

# 53
  Вагинално раждане.В най-перфектния случай бебето ти ще е добре и ти няма да имаш разкъсвания,няма да ти се направи епизиотомия,ще си,все едно не си раждала. Grinning
  Секцио.В най-перфектния случай бебето ти ще е добре,но ти ще имаш белег от операцията. Confused

# 54
Родих секцио след усложнение на нормално раждане, а ме беше страх точно от операцията имам си ужасен спомен от предишна коремна операция, за второто много бих искала да е нормално.

# 55
Първият път родих нормално - в резултат имам деформирани прешлени на гръбнака (тесен таз). 4 години подред получавах минутни болезнени парализи на краката. Раждането беше предизвикано; дълго, болезнено и със зверски контракции, дълго време без никакво разкритие.
Въпреки всичко, след 13години с второто исках пак естествено, но с упойка. 3 дни преди термина ми направиха секцио заради прешлените, голямото бебе и тесния таз и двойноувитата пъпна връв около вратлето на бебо. Пак ме болеше, понеже повърнах упойката, лежането по гръб ме задушаваше и възстановяването първите дни беше  болезнено. Ходех превита на две и се подпирах по стените.
Трети път (дай Боже) бих раждала секцио с пълна упойка  Peace

# 56
  • София, Дружба 2
Родих със секцио по желание и втория път пак така ще е.

# 57
  • софия
родих секцио по мед. причини, миопия и тесен таз. Беше планирано. Болката се забравя - беше 1 ден, а възстановяването ми мина бързо. И да имах право на избох - пак бих избрала планираното секцио. Няма нищо по-хубаво да се елиминира стреса, предварителната болка и цялото това очакване - като бях в болницата никога няма да забравя крясъците, болките и изражението на жените, родили нормално. Освен това и шевовете болят - както ми казаха, като споделих, че на мен ми е трудно да седна, заради разреза. Сега вече напълно съм забравила, че съм преживяла операция, нито разкъсвания имам нито нещо ме боли. Трудното беше реанимацията и раздвижването - но слава на Бога преживява се, аз очаквах да е много по-страшно.

# 58
А след като "природата си знае работата" защо толкова често ситуацията се усложнява,защо се раждат за съжаление увредени дечица?...Защо има фатален край понякога...Не мисля,че мога да се успокоя с мисълта,че природата си го е измислила как трябва да бъде.Точно затова още не мога да реша как да родя...

# 59
естествено

Общи условия

Активация на акаунт