Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 722
  • 513
  •   1
Отговори
# 60
Аз родих естествено и нямах никакви разкъсвания.За второто ако всичко е наред отново бих родила естествено.Мен си ме е страх въобще от операциите.

# 61
Аз също съм за естествено раждане. ОБАЧЕ! Предстои до месец да родя. Много се чудя как. Не ме е страх от болките, а по-скоро от усложненията след това. Първото си дете родих нормално. Сядах още на следващия ден и в резултат на това ми се отвори един шев- конците бяха от тези дето падат сами. Така си и останах "отворена". Освен това получих смъкване на органи, което сега при нормално раждане би се увеличило. Гинекологът ми каза, че бих родила лесно (естествено раждане) ама след това може да се наложи пластика на влагалището, заради смъкванията. На всичко отгоре имам и разширени вени които сигурно ще кървят много. Как при тези обстоятелства да родя нормално? От секциото ме е страх повече. Не знам как ще ми понесе упойката - смятам да е епидурална , а тя се бие в гръбнака. Ами ако не я поставят добре. Как ще мине операцията - е този проблем стои и при нормалното раждане, винаги има риск.

# 62
  • София
Със секцио.
Според мен е по-добрият начин/за мен/ Wink

# 63
Много исках естествено раждане и така родих. Защо - защото е естествено Simple Smile

# 64
Родих със секцио. Беше по желание с уговорка с лекар. Не съм имала контракции и не знам що е то! Радвам се, чв родих така, защото ме е страх от болката при нормалното раждане. Докато бях в реанимация имах възможност да слушам как крещят майки по 10 часа,които раждат нормално.... Не, благодаря!

# 65
  • Русе
аз родих по нормален начин, второто (Дай Боже), бих искала пак така

# 66
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Родих по естествен път, без упойка, но с много болки. Трудно се възстанових, защото бях с епизиотомия + много шевове. Второто дете пак ще е така, уж било по-лесно, но да видим дали ще боли толкова Wink

# 67
  • София
Секцио. Най-малко рисковано е за бебето.

# 68
Родих със секцио. Беше по желание с уговорка с лекар. Не съм имала контракции и не знам що е то! Радвам се, чв родих така, защото ме е страх от болката при нормалното раждане. Докато бях в реанимация имах възможност да слушам как крещят майки по 10 часа,които раждат нормално.... Не, благодаря!
Все едно аз съм го писала  Peace

# 69
  • София
По естествен път родих, вторият, живот и здраве - пак така! Защото е естествено!

# 70
Нормално родих и двата пъти...
Така и исках. Peace

# 71
  • гр.Добрич
Не съм много убедена, винаги има риск. На познати, при разреза нарязаха бузката на момиченцето. Все още се вижда лек белег, въпреки че вече е голяма.

Секциото не е раждане, а изваждане. Mr. Green

# 72
  • София
Не съм много убедена, винаги има риск. На познати, при разреза нарязаха бузката на момиченцето. Все още се вижда лек белег, въпреки че вече е голяма.

Секциото не е раждане, а изваждане. Mr. Green

Именно. Трае само няколко минути за разлика от раждането, където бебето се мъчи да се появи на бял свят заедно с майката с часове. Моето като го извадили било все още доста сънено Wink. Иначе раждането е "по-полезно" за бебето - притискането на гръдния кош по време на родилния п-с, спомага за по-лесното първо вдишване и изобщо е по-добро за дробчетата.
А риск има винаги и във всичко... И да вървиш по тротоара, не знаеш дали нещо няма да ти падне на главата... но аз все пак предпочитам да го минимизирам.

# 73
аз раждах със секцио и съм много доволна.
бебето74- първо ,че заради обезболяването нямаш никакви болки. 4 часа след секциото аз вече се изправих.следващият ден летях и цял ден се разхождах напред назад.болки нямах просто вече нямах и нужда от обезболяването. както се прибрахме вкъщи сама се грижих за бебката и домакинството.с раната нямах никакви пробеми.просто след вторият ден вече всеедно не бях оперирана.ако раждам пак, пак ще е секцио!

# 74
  • Габрово
Родих нормално с епидурална упойка.3-4 часа след като родих скачах върху леглото с чехлата в ръка,все едно не бях раждала,за да убия една муха.Възстанових се много бързо.Следващия път (дай Боже) искам да родя по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт