Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 717
  • 513
  •   1
Отговори
# 75
Засега съм се насочила към нормалното раждане, ако всичко върви до края нормално и не се объркат нещата. Повече ме е страх от операцията, въпреки, че и при двете раждания може да има усложнения.

# 76
Много исках да родя нормално и така и стана. Следващия път отново искам да е нормално. Вярно е, че има болка но все пак тя е само няколко часа, след това се чувстваш добре, дори веднага можеш да станеш и да ходиш. При секциото може нищо да не усещаш, но след това с дни не можеш да станеш и да ходиш нормално. Секциото е необходимо когато има някаква причина, но не мога да разбера момичета при които всичко е нормално и искат секцио за да не ги боли. Все пак майка лесно не се става!

# 77
А и секциото е най кървавата гинекологична операция.

# 78
А нормалното раждане не е ли кърваво? И защо все пак никой не казва какво се случва с шевовете след време? А,че и влагалището не е вече същото? И все пак съм съгласна,че секциото е кървава операция и си е операция.Да,така е!

# 79
По естествен път родих, вторият, живот и здраве - пак така! Защото е естествено!

и аз така  Peace

# 80
Определено секцио Naughty Имам теория, 4е Господ е измислил раждането, за да накаже жените  Crazy Болката при контракциите е толкова силна, 4е не може да се сравнява с тази след секциото, която трае около 48 часа!!! Вярвай ми, аз имам опит - щях да раждам нормално, стигнах до контракции с честота на минута по минута, но поради 'фетално страдание на плода' се наложи спешно секцио...  

# 81
  • В заешката дупка
Първото си дете  родих вагинално, без обезболяващи. Сега пак така искам.

Много е важна нагласата. Ако успееш предварително да приемеш раждането като нещо наистина нормално и естествено, ако се пребориш с очакванията за неописуеми болки и наказание от Господ  Wink, ако и се запознаеш с техники на дишане, естествени начини на обезболяване - това със сигурно би помогнало много. Макар че, разбира се, неочаквани неща винаги могат да се случат.

Секциото за мен е оправдано когато наистина има проблем. В останалите случаи - начинът, който природата ни е отредила.

# 82
Родих нормално първия път и не съжалявам, въпреки, че беше кошмар. С упойка ама не ме хвана баш. Сега са на път 2 броя и противно на някои изказвания, мисля, че за тях ще е по-добре да ги родя секцио. Но това единствената причина поради която бих се навила на секцио - заради децата. Пък и не са редки случаите едното да го родиш нормално и за другото да те срежат  Close
Иначе ако е заради мен бих предпочела нормално раждане, защото искам веднага след като родя да си стана и да си ходя, а не да лежа неподвижна и безпомощна с дни

# 83

Абсолютно вярно.

# 84

Някои момичета казват че са родили секцио без особени болки, много е индивидуално. Някои раждат лесно и по нормален начин, други с адски мъки.

Много е важен прага на болка, който у всеки човек е различен.
А и стресът и страхът  влияят  негативно.

Аз съм от тези дето са родили секцио без особени болки и при това опредлено мога да кажа, че прагът на болката при мен не е много висок. Никак не търпя болка, но секциото си не го свързвам с голяма такава. Да не говорим, че не съм и от най-смелите, т.е. имах си и дозата страх и стрес.

Та явно всичко е строго индивидуално.

# 85
  • На село (близо до Лондон)
Истината е че пред мен изобщо не стои този въпрос...Тук нямам опция за секцио освен ако не се наложи спешно или по мед. причини. Интесерни са  ми изказвания, секцио че секциото е добре за бебето- някои пита ли се защо??? Напротив-преминаването през родовият канал си има физиологична функция.
А на въпроса: искам по естествен път и този път-домашно раждане. Първият път раждах вагинално в болница. Иска ми се този път да съм по-подготвена за раждането и аз да съм много активен участник...дано да стане Wink

# 86
Ако получиш нормално бързо разкритие, в рамките на 12, 15 часа, нормално, но ако имаш контракции в продължение на 72 часа, както при мен, накрая нямах сили и не можех да напъвам. Тогава се наложи секцио. Изтърпях си всичките контракции и болката накрая е нечовешка, но сега ако ме питаш, пак бих се опитала да родя нормално. Възстановяването е по-бързо и просто много по-леко ти е след това..

# 87
GI, честита нова бременност!

По темата - фен съм на естественото. Опитала съм и от двете.

# 88
Аз съм доста предубена относно начина на раждане! За мен, ако майката и бебето са добре и няма показания от наблюдаващия лекар, най-естествения начин да роди една жена, е нормалното раждане. За секциото съм единствено, ако има някакво заболяване, усложнения по време на бременността или протичащи при самото раждане.

Въпреки начина на раждане, най-важното е майката да се чувства спокойна и уверена и бебчо да се роди здравичък!   bouquet Успех!   bouquet

# 89
  • Монреал
А нормалното раждане не е ли кърваво? И защо все пак никой не казва какво се случва с шевовете след време? А,че и влагалището не е вече същото? И все пак съм съгласна,че секциото е кървава операция и си е операция.Да,така е!
Да не говорим, че огромна част от жените около 50-те имат смъкнато влагалище, вследствие на ражданията.
Раждах нормално, без упойки /само в големите градове слагат, при нас и да поискаш, няма специалист, който да се заеме с това/. Раждах дълго и трудно, като само 6 часа лежах в родилна зала, без напъни и куп други проблеми. После дълго време се възстановявах вкъщи.
Сега май по-съм за секцио, още повече, че има показания за това. Днес лекарят ще прецени и ще ми каже.

Общи условия

Активация на акаунт