Секцио или по естествен път бихте искали да родите и защо?

• 28 682
  • 513
  •   1
Отговори
# 135
Родих секцио, въпреки че до последния момент, се надявах на чудо и на естествено раждане  Wink не съжалявам изобщо че стана така Simple Smile Живот и здраве след някоя година, когато реша да имам второ ако имам право на избор за нормално пак ще е секцио  Peace

# 136
  • София
И двата пъти родих по естествен път. Възстановяването според мен е по-бързо.

# 137
  • Пловдив
Нормално!!! Най - хубавото преживяване в живота ми!!! Не може да се опише !!!  Hug

Peace И аз така

# 138
Родих нормално и се надявам сега отново така да родя.  Peace
И аз така.
PeaceАз също!

# 139
Нормално!!! Най - хубавото преживяване в живота ми!!! Не може да се опише !!!  Hug

Peace И аз така
[Абсолютно точно и ясно/b]

# 140
Първият път - секцио и втория- живот и здраве пак така бих искала да родя.

# 141
  • София
Като жена раждала и по двата начина - секцио с две ръце, възтанових се за няколко часа, никакви усложнеия и болка Peace
Няма значение кой как е родил, и по двата начина усещането е неописуемо Peace

# 142
Нямах възможност да избирам за съжаление. Родих секцио, защото от активните тренировки през целия ми живот, тазовите ми мускули били страшно стегнати и до последно не разрешиха на таза ми да се разшири. Исках нормално. Дори се учудвам на жени, които имат тази възможност и пак избират секцио. Но д-рът прецени, че така е по-безопасно и за двама ни. Не съжалявам за взетото решение, а и лесно се възстанових, още на следващия ден ме вдигнаха и ми дадоха бебчето ми да си го гледам в стаята. Мисля, че боли когато има шевове, аз съм "лепена" и може би за това нямаше кой знае каква болка. Но ако съм в такава ситуация отново пак ще взема същото решение - секцио. Защото е по-важно да изкарат бебето живо и здраво. Пък и не мисля, че с множество шевове при нормално раждане, ще ми е по-лесно.

# 143
Нормално, защото така го е измислила природата.

# 144
  • Far away from here...
Секцио!
Така раждах първия път,мисля,че е по-малък рискът от усложнения,вадят бебто за минути,нещата са доста по-предвидими отколкото при нормално раждане.

# 145
# 146
Това да раждате нормално, защото природата така го е решила е малко необмислено. Природата е решила и много други неща, които обаче не правим, защото хората(отново природа) са намерили по-добър начин. Същото е и с раждането. Всеки истински специалист (казвам истински, защото псевдо-специалисти под път и над път в нашата държава) ще ви каже, че секциото е по-добрият начин за детето. Това си е научно обосновано и наистина е така. Вярно е, че майката се възстановява по-дълго, но това също зависи от много неща - дали раждаш при добри специалисти, професионални ли са грижите, които се полагат за теб и най-вече до колко професионално си се запознала ти самата със секциото, защото ако си проучила добре и на правилните места ще знаеш например кога да се раздвижиш за да не те боли и т.н. Съветвам жените, които са решили да раждат секцио да проучат много добре всички възможности и най-вече да търсят мнения някъде далече от държавните болници, защото нещата които се практикуват там са подсъдими сравнение с начина по който се ражда в чужбина, затова търсете чужди мнения, на специалисти отвсякъде, дори и от чужбина, ако се ровите достатъчно ще намерите, за да може да си родите спокойно и да сте запознати с това, което правят с вас всяка една секунда и да знаете как да се възстановите най-лесно. За нормалното раждане нищо лошо не казвам - всеки има право на избор. Само че за пореден път се убеждавам, че хората са свикнали да дават убедени мнения по въпроси по които не са компетентни - това адски много ме натъжава при положение че има вече толкова много квалифицирана информация по всички тези въпроси.

# 147
  • София, Младост 2
Именно - има купища информация и доста от хората тук са се запознали изключително подробно с нея, преди да решат по какъв начин да родят. Няма специалист, който да ти каже, че пред нормално протичащо раждане секциото е по-добрият вариант - просто защото няма такова нещо и всички медицински изследвания досега го доказват. Колкото до специалистите в недържавните болници... аз бих имала известно предубеждение, предвид че едно секцио се плаща значително повечко, отколкото едно нормално раждане, трае значително по-малко и се планира в удобно за доктора време. Наистина е удивително по какъв начин печалбата може да влияе върху мненията на лекарите за най-добрите практики... и това е така съвсем не е само около секциото Rolling Eyes

# 148
Това да раждате нормално, защото природата така го е решила е малко необмислено. Природата е решила и много други неща, които обаче не правим, защото хората(отново природа) са намерили по-добър начин. Същото е и с раждането. Всеки истински специалист (казвам истински, защото псевдо-специалисти под път и над път в нашата държава) ще ви каже, че секциото е по-добрият начин за детето. Това си е научно обосновано и наистина е така. Вярно е, че майката се възстановява по-дълго, но това също зависи от много неща - дали раждаш при добри специалисти, професионални ли са грижите, които се полагат за теб и най-вече до колко професионално си се запознала ти самата със секциото, защото ако си проучила добре и на правилните места ще знаеш например кога да се раздвижиш за да не те боли и т.н. Съветвам жените, които са решили да раждат секцио да проучат много добре всички възможности и най-вече да търсят мнения някъде далече от държавните болници, защото нещата които се практикуват там са подсъдими сравнение с начина по който се ражда в чужбина, затова търсете чужди мнения, на специалисти отвсякъде, дори и от чужбина, ако се ровите достатъчно ще намерите, за да може да си родите спокойно и да сте запознати с това, което правят с вас всяка една секунда и да знаете как да се възстановите най-лесно. За нормалното раждане нищо лошо не казвам - всеки има право на избор. Само че за пореден път се убеждавам, че хората са свикнали да дават убедени мнения по въпроси по които не са компетентни - това адски много ме натъжава при положение че има вече толкова много квалифицирана информация по всички тези въпроси.

Би ли изброила кой са предимствата за бебето при едно секцио?!
Защото аз мога да ти изброя минусите! Ми дай бащите да износят бебета, защото може да е по-лесно , а не защото природа така го е решила.
Да има много информация и други хора освен теб четат, няма нужда от такива изказвания!!!

# 149
  • София
О, хайде да дават акъл раждали жени, много обичам отстрани да се говори, аман Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт