Изчезнало дете

• 34 562
  • 361
  •   1
Отговори
# 195
Колкото повече се нищи вината на родителите и се изказват чудовищни предположения, толкова повече се сещам за онзи злощастен случай отпреди 10 години, с убитото момиченце от конкурсите по красота, JonBenet Ramsey.

Сигурно сте чували за него, наскоро имаше следа. Тогава родителите са били основен заподозрян, чак по-късно е намерено ДНК от трети човек.

Убито е единственото им дете, обществото и полицията ги разкатават и накрая майката умира от рак.
А убиецът още не е намерен ...  Tired

детето е имало одтса гинекологични проблеми, доста инфекции и е водено преди това на лекар. Теzи пък родители дълго преди това са му иzвадили млечните zъби и са му сложили протеzи и са го правели на кукла ... 6 годишно дете ... не се zнае там каква е истината, досат дълго време са проточени събитията , докато в случая става въпрос zа иzчеzване иzведнъж.

# 196
Имах предвид за това, че първоначалното съчувствие към родителите постепенно преминава в обвинения и то какви - родителите са си упоявали децата, Мади е умряла от свръхдоза, двамата са скрили тялото  #Crazy и разиграват театър  ooooh!

Осъзнавате ли колко чудовищно звучи?

А за това да си правиш детето на кукла и да я водиш по конкурси изобщо не споря, че е ... абе, нямам думи.

# 197
  • постоянно
Вчера бащата е напуснал предварително пресконференция, мисля че поради неудобно зададени въпроси или такива на които не  е искал да отговори.
Ти нямаше ли да я напуснеш при това положение? Честно? Или щеше да останеш чинно да даваш отчет на журналистите, които търсят сензацийки и интересни заглавия (да не мислиш, че им е зор за детето). Огън ти гори на главата, а онези насреща ти задават въпроси, водени от разни слухове и ти какво? Оставаш да се оправдаваш? Не вярвам. Аз лично бих им теглила една майна и бих напуснала също.....
Аз лично изобщо не бих отишла.... тои какво очаква да го питат?
Вили

# 198
За мен тези обвинения са нелепи,измукани от немай къде...
Струва ми се,че истината няма да излезе наяве и накрая родителите ще го отнесат...
За мен те са невинни до доказване на противното Naughty

# 199
Вчера бащата е напуснал предварително пресконференция, мисля че поради неудобно зададени въпроси или такива на които не  е искал да отговори.
Ти нямаше ли да я напуснеш при това положение? Честно? Или щеше да останеш чинно да даваш отчет на журналистите, които търсят сензацийки и интересни заглавия (да не мислиш, че им е зор за детето). Огън ти гори на главата, а онези насреща ти задават въпроси, водени от разни слухове и ти какво? Оставаш да се оправдаваш? Не вярвам. Аз лично бих им теглила една майна и бих напуснала също.....
Вили

И как да си търси детето? Като се иzпокрие в миша дупка ?????

# 200
толкова е сложно, ако беше просто досега да се е разбрало

откакто следя темата, понеже телевизия не съм гледала повече от 2 месеца /този факт според много хора е абсолютно ненормален, но азсъм си нормална със сигурност/ та откакто следя темата, много често ми се случва в ежедневието да се замислям, че допускам прекалена самостоятелност на дъщеря ми, ако нещо стане, не дай си боже,  много хора биха обвинили мен, ама как може и т.н. - ами  ето, че може

не знам дали бих си оставила детето да спи и да отида да вечерям, ако преценя обстоятелствата - сигурно да, но винаги има непредвидими такива..
Живеем в къща, на приземния етаж. Излизаш от хола и си на тревата, от тревата в бесейна, дълбок почти 2 метра.
Детето ни е на 2.8г и не може да плува без плувки. Ами не стоя на 1 метър от нея 15 часа в денонощието. случва се много често да съм на 30 метра, да я изгубя от поглед. Разчитам на това, че тя е внимателна и  знае, че когато няма човек в басейна, тя не бива да бърка в него. Да ама не, онзи ден тя падна. Shocked Слава богу, хванала се е за перваза и баща й я извади.
Но такива неща се случват. Сега не съм променила поведението си, оставам я пак да играе. Има страх и не припарва. Но веднага ми мина през главата, че хилади майки биха ми "скочила" - Как може, аз никога не бих я оставила така /и 999 от тях, щяха да са такива, които нямат в двора си басейн/
дано никога не ми се случи да чуя подобни обвинения, но разберете, има хора, които приемат загрижеността по различни начини, по-точно в различна степен.
сигурна съм, че ако тези родители са знаели, че с едно от децата им, може да се случи нещо, каквото и да е то, дори нещо незначително, никога не биха ги оставили сами. Ако знаеха, че в стаята им има паяк, който да ги ухапи, биха го издебнали, да го убият, за да не им причини никой и нищо, нещо лошо.
Какво като жената не плачи. Защо трябва да се гледат сълзи и истерии. На нея душата й се къса. Сигурно не знае на кой свят е. Неизвестносста я убива. Вината я изяжда. 100% е на някакво медикаментозно лечение. Как иначе можеш да си в кондиция. Трябва ли другите й 2 деца, непрекъснато да я гледат изпаднала в депресия, ревяща като на опело.

# 201
  • Primum non nocere !
Малена, това което се е случило с детето ти , го разбирам. Слава Богу, инцидента е приключил щастливо, след като мъжът ти е извадил детето.
Друго не мога да проумея, че ти твърдиш ,че поведението преди тази случка и след това ,не е променило!
Мислиш ли ,че децата разбират, проумяват и могат да се пазят сами? Басейна сега не е ли обезопасен? Ако детето ти тръгне да хваща пеперуда, пази се от жилеща оса и въпреки забраната да се приближава, изпадне в паника и бяга ....тогава?
Мисля, че човек трябва да се учи от грешките и неслучайно децата трябва да се пазят.Те не са способни и развити да се пазят сами. Детския организъм е различен, ЦНС е недоразвита, мисловни реакции, асоциативна система, всичко ,за което се сетиш е различно...

Грижата за децата поемат родителите или техните настойници. Ще дам примера с еднояйчните близнаци.
Двама близнаци са разделени от раждането и живеят в различни семейства и са отглеждани в различна със социален статус  среда. Първият е отглеждан на село. В бедно семейство занимаващо се с овцевъдство. Детето става по професия като баща си.
Другото дете ,отглеждат в заможно семейство, дават му добро образование, свири на пиано, обноски....
Това е пример, как двама човека с еднакъв генотип, имат различна проява на заложбите си, да не казвам ,че едното дете няма почти никакви. Това ,кое го прави? Кое е предпоставка генотипните заложби да се прояват в фенотипни?

# 202
Шехи, ами какво да ти кажа - не се е променило, искрена съм
може би по-често хвърлям око на двора, но в никакъв случай не съм до нея непрекъснато, басейна не е обезопасен.

Просто исках да кажа, че хората са различни. Имат различно усещане за страха. Просто съм такава, ама пак съм майка, и не мисля че съм лош  или безотговорен човек. В очите на някои хора, сигурно да, но в моите, не съм.
Затова казвам, че тези родители са мислели, че не правят нищо лошо. Ако поне малко подозираха, нямаше да постъпят така. И аз ако знаех, че Малена ще падне в басейна в онзи миг, щях да съм при нея, на 1 см.
така съм възпитана аз, да съм самостоятелна, така правя и аз с детето си. И не изпитвам грам вина, че е паднала.
оххх, не знам, толкова е сложно. трябва ли да се чувствам виновна, и кой всъщност решава.

# 203
  • Primum non nocere !
Мен пък много ме е страх.Лекар съм и съм виждала какво ли не....
Капака на готварска печка паднала върху ръчичка на дете и буквално отрязала едното пръстче.
Момиченце на 2 г, голяма сладуранка ,кротко като ангелче, глъгнало игла. В началото не вярвах, а след рентгеновата снимка ми настръхнаха косите....и т.н.
Страх ме е , и не изпускам от поглед дъщеря си за 5мин. Остявам я да си играе самостоятелно....но винаги съм около нея. Много е натоварващо за мен, но зная ,че ако нещо се случи ще бъда виновна аз. Щом съм я създала, трябва да понеса тази отговорност.

# 204
Вили

Дааа, и после разбирачите пак щяха да кажат, че не му е чиста работата, щом се спотайва. Угодия няма.....

# 205
Мен пък много ме е страх.Лекар съм и съм виждала какво ли не....
Капака на готварска печка паднала върху ръчичка на дете и буквално отрязала едното пръстче.
Момиченце на 2 г, голяма сладуранка ,кротко като ангелче, глъгнало игла. В началото не вярвах, а след рентгеновата снимка ми настръхнаха косите....и т.н.
Страх ме е , и не изпускам от поглед дъщеря си за 5мин. Остявам я да си играе самостоятелно....но винаги съм около нея. Много е натоварващо за мен, но зная ,че ако нещо се случи ще бъда виновна аз. Щом съм я създала, трябва да понеса тази отговорност.

да, след всяка чута история и аз имам едно на ум
както и след тази

# 206
Хора, не може непрестанно да се виси на децата над главата. трабва да имат и самостоятелност в решенията и действията. Но само да спи и аz на ресторант ... никога. 

# 207
Хич не е по темата, ама като стана дума за басейни..... имайте предвид, че деца под 3-4 години не викат за помощ като се давят, вцепенявали се и не правили нищо за спасението си, а 2 минути под вода може да се окажат фатални. Тук всяка година си отиват много деца заради необезопасени градински езерца (с по 2 педи вода вътре) и непрекъснато предупреждават родителите да обезопасяват, точно защото при най-малките давенето става тихомълком ....

# 208
Малена, а вие нямате ли аларма за деца на басейна? Има много организации, които дори безплатно раздават, за които не може да си позволи, защото са скъпи. Потърси в нета, повечето организации са в памет на удавено дете.  Peace

По отношение на това възможно ли е или не родителите да са замесени, аз смятам, че е възможно. Честно казано животът ме е научил да очаквам всичко от всеки. Има не един и два случая, на перфектни родители, с положение в обществото, включително такива, които дълго време не са можели да имат деца, на които просто в един момент им писва от децата им, превърта им нещо или кой знае какво и убиват дете.
Не казвам, че това е 100% така разбира се, няма доказателства за вината им и докато се намерят те са невинни, но възможност за съучастието им ( поне), разбира се, че има!
Човешката е природа е странно нещо, нормалното за едни е ненормално за други и обратно. Аз лично не бих казала, че не е възможно родителите да са замесени, нито пък че са замесени 100%, но факт е, че има много неясноти около този случай и може и никога да не се разбере( няма да е първия случай) каква е истината.
Знам само, че едно хубаво дете го няма и за съжаление няма да е последното.  Cry

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 17:32 от Tandoori

# 209
.....Егати хладнокръвието значи !
Eеее, хайде стига де, вие още малко присъдите ще им издадете, като гледам все по сигурни ставате, че са те......

Биба а ти прочете ли ми всичките мнения преди да напишеш че съм им дала присъди на родителите???!!!
Точно обратното се опитвах да направя,исках да отбележа че това ми се струва свръхестествено и нереално ,1 родител да извърши тези неща ...случва се често но и 2мата чак да са толкова прецакани....и на мен ми е странно.Явно се губи интонацията на казаното когато се пише. Peace

--------------
Малена...лесно се обезопасява басейн ,и оградки продават не са толкова скъпи .Не можеш да имаш доверие на импулса на едно дете !

Общи условия

Активация на акаунт